Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Juvefan
Juvefan 2017. 06. 30. 09:16
Előzmény: #1035198  zsaver
igen van hasonlóság, mindketten írnak a fórumba :))
pantya70 2017. 06. 30. 09:12
Törölt hozzászólás
zsaver 2017. 06. 30. 09:05
Előzmény: #1035197  OTP-TOP
Van különbség és hasonlóság is. Én nem viszem túlzásba a fórum olvasást, - néha hetek is eltelnek, hogy nem. Amúgy a pozi felvételéhez nem igen kell fórum, a kiszálláshoz pedig mégúgysem. A fórumot csak azért olvasom néha, mert van akit szeretek olvasni, és vanak itt olyanok is akiket érdemes olvasni.
OTP-TOP
OTP-TOP 2017. 06. 30. 08:38
Előzmény: #1035195  zsaver
Lehet a fórumot is kár akkor olvasni,ha két ilyen eltèrő tartalmú & mentalitású ember&OTP hez releváns/irreleváns hozzászólása közt nem tud valaki különbséget tenni! Abban nyugost lehetsz h.nem egy a kettő!!Én sem várnèk vèrengzést,de korit fel igen:)good luck!
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 08:37
Előzmény: #1035194  Törölt felhasználó
A dollár-árfolyamhoz még annyit, hogy a forint árfolyama gyakorlatilag egy gyors barométer, ami jelzi a magyar eszközök megítélésének pillanatnyi változását.
zsaver 2017. 06. 30. 08:32
Előzmény: törölt hozzászólás
Ez most mi volt ? Teszt?Én pompej és a gyuripapa nick nevet mindig egy személynek gondoltam,- általában elolvastam mindkettő írását. Időnként megállapítottam magamban , hogy érthetetlen számomra a két nick névvel való irkálás. De most, hogy egymással is leveleznek, - ez már számomra nagyon elborult dolog. A teszt jől sikerült,- ezentúl egyik nicket sem fogom olvasni.
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 08:31
Előzmény: #1035191  Törölt felhasználó
Most egyelőre pluszban vannak, a dax tegnapi gyertyája nagyon randa, de azért én délelőtt továbbra is várnék egy valamekkora visszatesztet.
Juvefan
Juvefan 2017. 06. 30. 07:40
Az természetes, hogy nem mindig találjuk el a helyes irányt, de a beismerés a kellő alázat és a tisztelet az a Te írásaidban jelen van, szemben a másikban olvasható lekezelés, pökhendiség, ki-ha én nem stílus, és még sorolhatnám, persze van aki bedől az üres lózungoknak és lesik szavait, de az az ő bajuk, a stílus meg minősíti az embert!. Gyuripapa, ez frappáns volt és az első szótól az utolsóig igaz, csak gratulálni tudok hozzá! :))
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 07:33
Szerintem nem kell ennyire komolyan venni, nagyon ugrál a piac, mindenki ideges egy kicsit. Más: a dollártémára azt mondanám, hogy túl szoros korreláció nincs már, mióta a devizahiteleket forintosították, viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni sem, mivel egy alap a kimutatásait, jelentéseit a saját devizájában készíti. Jó példa erre pl. az otp éves jelentése, ahol forintban látjuk a számokat, miközben a leánybankok a saját devizájukkal dolgoznak. Tehát amikor pl. a JP dolláros alapja kihozza a havi számait, akkor az otp pakkját is dollárra számolja át és vélhetően a napi nyilvántartása is ebben van. Tehát, ha pl. az otp esik 1 %-ot és a dollár is, akkor nála már 2 % a mínusz, ha ellentétes irányba mozognak, akkor meg nullában van. Az opt-forecast topikban Matsmath kolléga szokta feltenni időnként - sajnos elég ritkán - a dolláros grafikont (vélhetőleg ő maga készíti, úgy hogy hálás köszönet érte), én mindig nagy érdeklődéssel szemlélem.
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 07:10
Előzmény: #1035190  Törölt felhasználó
Én lefele mondanám. De amilyen időket elünk az van h mindent vesznek meg...es csak veszik.
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 06:55
Előzmény: #1035189  Törölt felhasználó
De sortot se nyitok, nálam még nem mutat egy indi sem egyértelműen lefelét, bár most már nagyon a napos emelkedő sáv alsó határán vagyunk.
Törölt felhasználó 2017. 06. 30. 06:52
Usákok végül visszajöttek kicsit, per pillanat az sp nagyjából ott van, ahol a mi zárásunkkor volt, a dax este meg nagyjából szintén oda zárt, ahol a zárásunkkor volt. Jó lenne tudni, hogy tegnap vette-e magát (a forgalom átlagos volt), enélkül csak találgathatjuk, hogy a tegnapi záróár mennyire volt reális. Ha nem vette és tényleg csak a piac alakította az árat, akkor mivel mára nyugaton mindenképpen várok egy kis visszakorrekciót, nap elején szerintem mi is korrigálunk, aztán hogy a zárót hova teszik, arról fogalmam sincs. Mivel csak certim van, ma mindenképpen eladom és csak kp lesz hétvégére, nekem már túl idegesek kint, lehet, hogy csinálnak egy nagyobb esést.
Csibefogo
Csibefogo 2017. 06. 29. 23:08
Grat. gyuripapa! Nagyon jól összefoglaltad. Sokszor elengedi a füle mellett a neki szóló kritikát,vagy nagyon arrogánsan válaszol. Remélem,hogy neked,mint a fórum egyik legtekintélyesebb tagjának, felvetéseidre nem fog lekezelő választ adni. Mert itt a legtöbb fórumtársunk neki csak "pajti" vagy "pajtikám".
OTP-TOP
OTP-TOP 2017. 06. 29. 22:23
Szép tartalom!
gyuripapa 2017. 06. 29. 21:49
Törölt hozzászólás
OTP-TOP
OTP-TOP 2017. 06. 29. 21:05
Előzmény: #1035184  Vadkender
Eldőlt az irány??az majd kiderül gtg jól irja h ilyen esések mellett jól tartja magát&remelem h feleves zarokkal banki papirka megmarad tamasz felett.nem engedtek el ma sem a kezet.6800..addig sortold azt kivanom sarpac..ezt miert most irid miert nem 9200_300kozt szajkoztad h.marpedig Tr oda varod?:):)bár talalati arányod ismerjük szoval mindegy is valojaban!
Vadkender 2017. 06. 29. 20:49
Ugy ertem, hogy minden szamit. Szerintem a legjobban a nagybufik tevekenysege. Ez utan kell mennunk. Ez csak sodrodas sajnos. Koszonom a valaszod!
pomperj
pomperj 2017. 06. 29. 20:33
Előzmény: #1035181  Vadkender
Jo kerdes. Tegyuk fel, hogy az osszes invesztor fundas es konzekvens, csakis a funda szamit mindnek az ar alakulasaban. Megnezted mar, hogy akkor OTP argorbeje hogy nezne ki ? Es mennyi lenne most? De legyen egy masik pelda: a legnagyobb index aminek leginkabb funda alapon kene mozognia. Tegyuk fel, hogy SPY ara az utolso 25 evben mindig az abszolut funda, az osszes eves profit alapjan ment. Akkor ugy nezne ki, mint a piros gorbe.Szerinted hasonlit a valosagoshoz? A kek vonal az. link Nos, az a helyzet, hogy nem is hasonlit. Ennyit a fundarol;-)
pomperj
pomperj 2017. 06. 29. 20:15
Előzmény: #1035170  Sarpac
1)Ha az AKK tenyleg csokkenti a lakossagi allampapirok forgalmi jutalekat a bankoknak, ugy nagyjabol 25% korul atlagosan, es ha tudjuk hogy eddig kb. 40Mrd/ev korul fizettek, akkor felevtol kezdve mar csak 30Mrd korul fizetnek a forgalmazasert bankoknak. link OTP eleg fontos forgalmazo ebben a mufajban. Nem nagyon veszes, az OTP-t ez 3-5Mrd melysegben erintheti. De azert megiscsak 1.5-3% mertekben csokkenti a profitot. A kerdes az, hogy mennyi ido alatt diszkontalja ezt be a piac OTP araba. Ennel sokkal fontosabb az a kerdes, hogy vajon ez az elso lepes-e a NagyMarton fele "tul koltseges a bankrendszer" megreformalasban? Ha igen, es mondjuk a tobbi uzletekben is elkezd az MNB koltsegtakarekoskedni a bankok hatan, akkor mi lehet a tobbi lepes? Ha mondjuk 5 ev alatt akarnak 40% korul csokkenteni a bankok koltsegszintjet, ahogy az eloadasban meglengettek (tehat mondjuk evente 6-10% sebesseggel probaljak vagni a bankok jutalek beveteleit) , akkor akar iden megeshet, hogy legalabb meg egyet lepnek. Erosen szkeptikus vagyok, dehat itt barmi megeshet. 2)Kituno kollegak szerint az OTP aranak semmi koze a HUFUSD arfolyamhoz, lasd keddi hozzaszolasikat. "Nem fair az OTP részvény árait dollárban, euróban ábrázolni" "nem tartottam ésszerűenek az OTP részvényárfolyamot dollárban vagy euróban mérni és ábrázolni és ebből döntéselőkészitő elemzéseket késziteni. " pont a forditottja fog bejönni " "az erősebb rubel, kuna, leva, hrivnya jó a banknak" Most a HUF ujra jelentosen erosodott, es lam, az OTP ujra esett. A fenti velemenyek ismet, ma is tevesek. A hatas tovabbra sem determinisztikus. Viszont jelentos, mondjuk 1% koruli HUF erosodes idejen "eros". Reszemrol a tema lezarva.
Vadkender 2017. 06. 29. 20:09
Sziasztok! Nem szoktam irni, csak olvasni. De amiket most latok erre osztonoz. Meguntam. Igen, ma esett a papir. Anno az elso negyedeves eset vegig vasaroltam. A legnagyobb pakkom 7800-rol van, azota semmit nem adtam. 6800, funda nem szamit???

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek