Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tberki 2015. 01. 22. 08:47
Előzmény: #957256  Törölt felhasználó
ez valoban erdekes megkozelites. Egybe is vag azzal amit masok varnak 2015 kozepere (mondjuk USD durva kamatemeles?).

De ha ciklikussagrol beszelunk, akkor meg mindig nem latom ki belole azt amit irsz hogy 2018ig felejtsuk el 4000 folotti erteket. A te abrad szerint a melypont utan 1 evvel mar ott voltunk... erdekelne azt mire alapozod.
tberki 2015. 01. 22. 08:44
Előzmény: #957251  Törölt felhasználó
lulo ha mar megszolitottal. NEM ajulok el sem a te sem mas velemenyetol stilusatol (ajve) meg foleg nem. Sajat velemenyem van, ami hol egyezik hol nem. Most speciel pont nem. Legalabbis rovidtavon nem.
Az mas kerdes hogy tisztelem az aki adott temakban nalam tobbet tud. Ez eddig is igy volt meg ezutan is igy lesz es pont.
Aldo
Aldo 2015. 01. 22. 08:14
Nem szeretnék beleszolni a nagyok vitájába, de 2010-től ha úgy nézzük bear piac van. Hetes grafikonon ha húzunk egy vonalacskát akkor még ha most 4400-ig megyünk akkor is bear van. 7400-6400-5400-~5000-4500 ilyen csúcsaink vannak ez elmult évekből. Mi ez ha nem bear piac amúgy?
Törölt felhasználó 2015. 01. 22. 08:06
Előzmény: #957255  Kontraindikator
Röviden, bóvli után 5000 sőt több.
Törölt felhasználó 2015. 01. 22. 08:06
Előzmény: #957250  tberki
Arra gondolok, amit itt látsz hetesen! Ennyi volt az emelkedés! Innen nagyon durva esés jön az rsi-ben, nincs sok idő, uhogy nem kell sokat várni, hogy kiderüljön így van-e!Én ez alapján mondom azt, amit mondok! Hogy sajnos nem lehet már 4k fölött csak nagyon kifacsart módon, persze csak akkor, ha mindaz igaz ami a chartból kiolvasható!

link
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 01. 22. 07:49
Előzmény: #957245  pomperj
Pomperj!

A korábban erős magabiztosság után most sok feltételes módú szóval találkozok a hozzászólásodban.
"elmehettek", "tévedhetnek", "alighanem"...
Nem szoktál Te ilyeneket...

"Fennt kell bearnek lenni, es lent kell longnak. En ezt csinalom.
Nem forditva."
Azért azt ne felejtsük el, hogy anno 3500 (Putyin aljnál) is bear voltál, és csak csupán 1500 pontos felkör volt 5k közelébe... Majd mindössze 100 ponttal jött alá az akkori aljnak... hát hát... és azért ne feledjük a korábban többször hangoztatott OTP 900-1600-as aljakat... amit ugyebár még annyira sem közelítettünk meg, hogy semennyire...
Ettől még továbbra is érdeklődéssel figyelem az okfejtéseidet, és szívesen vitatkozok veled ez ügyben! ;-)

Mi a véleményed egyébként az ügyben, hogy az "új magyar" bankok a béten ellenfélként jelenhetnek meg az OTP mellett? Mert hosszabb távon nálam ez az egyik olyan ok amiért azt mondom, hogy még nincs vége a bearnak... persze hullámzunk. Fel-le. Ez természetes. Viszont az esetleges új blue miatt elképesztő átsúlyozás és eladói nyomás hatna otp-re.

Még nem csalódtam... azt írtam, hogy "Ne kelljen csalódnom" ;-)

Janku 2015. 01. 22. 07:46
Előzmény: #957253  Törölt felhasználó
EKB dontes elott nem is tuddom mit lenne erdemes venni.

1. USD
2. CHF
3. OTP

Tippek?

De lehet inkabb elmegyek delutan berugni :)
Törölt felhasználó 2015. 01. 22. 07:23
Előzmény: #957252  Törölt felhasználó
egyetértek..

jav. "kereső,minösítesz
Törölt felhasználó 2015. 01. 22. 07:08
Előzmény: #957251  Törölt felhasználó
Egy ta tudort sem ismerek aki meggazdagodott volna a tudományából. Sok befektetőt ismerek aki meggazdagodott az otp, rg, mol, msft, szintű papírokon. Mindenkit a profit minősít, nem a fórumokon kell győzni.
Törölt felhasználó 2015. 01. 22. 06:49
Előzmény: #957235  pomperj
nézd!

ez,ill. még néhány tegnapi hsz-ed számomra nem szól másról,mintsem arról,hogy miként veszti el egy szakmailag hitelét vesztett,állandóan önigazolást keresső ember a maradék emberi tartását is!

az ilyen megnyílvánulásaoddal nem engem mínúsítesz,hanem elsősorban önmagad!
mindig lesznek ilyen tberki,kisvuk tipusú rajongóid,akik elájulnak az ilyen hol tudományos,hol inkább áltudományos elemzéseidtől,én nem állok be ebbe a sorba és ezért nyugodtan le is bunkózhat,engem nem zavar-kicsit arra utal,mintha kezdenél kissé megzavarodni.
ismered a mondást;nem az számít,hogy mit mondanak,hanem,hogy kik mondják!
a hsz-eimben számtalanszor leírtam,hogy nem kételkedem sem a tudásodban,se a tapasztalototban,viszont nem tetszik a helyenként nagyon is túlzott magabiztosságod,lenéző stílusod,a jövőbeni események kész tényként való közlése!az pedig,hogy a piac számtalanszor és inkább többször cáfol rád,minimum szerénységre és belátásra kéne,hogy intsen,aminek a leghalványabb jele sem fedezhető fel nálad.hogy mióta is?igen,pontosan,amióta megjelent a másik nagytapasztalatú és még nagyobb tudású "kollégád".most mondjam azt,hogy zsák a foltját?
egy hsz érdemi tartalma és a sorok száma között alig-alig van összefüggés!
számomra ha másra nem is,kontraindikátorként viszont remekűl használhatóak a beírásaid!
ha nem olvastál tőlem hasznos beírást,javaslom,hogy cserélj szemüveget!ha majd nem csak nézel,hanem látsz is,talán azt is észre fogod venni,hogy a piac már réges rég megváltozott és az egyébként többnyire megalapozottnak tűnő fundás összefüggéseidre fütyülve teszi a dolgát,többnyire a várakozásaiddal ellentétes irányba.kérésedre egy példa,ami még a chf mizéria előtt,9.800 körül íródott:

"(#148061) Re: Hol vagy Gopa?!
Értékelés: 0
előzmény (#148060: emerald) | válasz erre | 2015. január 13. - 15:34
naposon még csak most kezdenek vételi jelet adni
dax kicsit előrébb jár,a 10.400-as várakozás továbbra is él

laposkúszás,gyj-kre csapkodással,kirázásokkal,de meglehet
lulo"

beszakadtam nálad?jajistenem és akkor vajon mi van,most össze kéne omoljak?ugyan...

c'est la vie

otp-vel kapcsolatban nagyon kíváncsi vagyok,hogy alakulnak a dolgok,mitán kívételesen egyeznek a várakozásaink!

a jó szerencsét én meghagyom a bányászoknak,sok szerencsét és egy kis magadba nézést azonban mindenképpen kívánok!
tberki 2015. 01. 22. 06:31
Előzmény: #957248  Törölt felhasználó
De bizony tegyel. Mert pl erdekes melyik tfen nezed. En nem latok ilyet, magas tfen Meg csak nem is divergens.
KB58 2015. 01. 22. 01:45
Előzmény: #957213  Törölt felhasználó
Náluk nem lehet short pozíciókat nyitni. De pl. Erste-nél napon túlit is lehet (ez nem ajánlat, csak lehetőség).
Törölt felhasználó 2015. 01. 22. 00:17
Előzmény: #957246  tberki
Igen ez igaz, és várható volt hogy a Bux trendérintésből ijedt pattanás lesz, jogos a long én ezt nem vitatom... de a többi parasztvakítás!
Ami pedig a jövőt illeti! Mondd te azt érted, vagy az értelmezhető, hogy hetes időtávon az rsi befejez egy ciklust? Nem teszek fel chartot, mert szerintem elég egyértelmű, sőt az is, hogy az rsi ciklus el van csúszva az árfolyamciklustól.... De ezek elhanyagolható információk szerinted???
Törölt felhasználó 2015. 01. 21. 23:58
Azért ezen a fórumon Pomperjnek sem könnyű.
Mindenért neki esnek, esünk. Amikor 4400-4200-nél vagy magasabban mondogatta az irányt 3200-2800 környékére akkor azért estünk neki, hogy vérsoros és előbb lesz 6xxx; azért mostanában 33xx-nál már jártunk és hát lássuk be az nem volt túl távol, -és halkan meg is jegyezték hogy USD korrigálással még jobb a helyzet.
Most halványan feltételezi hogy ~4400 felé megyünk, most ezért esünk neki.
Nem azt mondom, hogy csukott szemel követni kell, de ellehet néha gondolkozni hosszútávon az elképzelésein,és az irányokon amiket feltételez, mert nem 1-2 hetes távban beszél.
EUFN-t és társait is elemezget hozzá ott is feltételezi a fordulatot akkor ez épp viheti fel.

tberki 2015. 01. 21. 23:56
NAGYON reme´lem ez a forum nem megy az lulo vs kisvuk stilusba mert akkor itt befejeztem a portfolios palyafutasomat. nincs ra szukseg

Viszont Janos, Kontra aggalyaiban bizony van valami. Amikor bear volt az allaspont akkor az RNE fund megszunese olyan oriasi dolog volt hugy juj. emlekeim szerint tobbszor tettem fel a kerdest miert varjatok ilyen nagynak amikor maga a fund kicsi, par szaz misi van benne. Akkor az volt hofgy x alap koveti. Hat ez ok, de hat az akkor elorejelzett menyniseg azota sem fordult meg osszesen az otpben, akkor miert araztuk ki?
Aztan, korabban 4500rol indulva min 1300 pontos esest vizionaltunk. Ebbol meg hianyzik egy utolso hullam, ami elvisz oda. Lehet hogy nem lesz sokkal melyebb mint ahol voltunk de hianyzik. Ettol fuggetlenul siman lehet hogy nem a heten meg a jovo heten. De hianyzik.
Meg egy dologra hivnam fel a figyelmet: az utolso zako elott egy heten belul 3900as savaljrol 4100as savtetoig ment fel az ar. Onnan jott a 600 ponto zako. Halkan jegyzem csak meg hogy az a kep kisertetiesen hasonlit a mostanira, most meg a jelenlegi sebesseggel 1-2 napnyi tavolsag van a savtetoig.
Mindezzel egyutt ugy gondolom hogy a jelenlegi szinteken konyebb shorttal beragadni mint longgal.
mikkmakknak: igen, pontosan azt kell tenni amit matsmath irt ha csak penzt akar valaki keresni. Long es hatradol. Hosszutavon biztosan jo lesz innen. Hogy nem latjuk az arat 4000 folott evekig, nem hiszem. Nyilvan fugg ekbtol, orosz ukran marhasagtol, franktol mari neni menstruacios ciklusatol stb stb. A mennyit er az otp topikban volt egy jo felsorolas becsult hatasokkal par napja egy_kezdo forumtarstol. Ajanlom elolvasni.

pomperj
pomperj 2015. 01. 21. 23:23
Előzmény: #957239  Kontraindikator
1)"a b hullám akkor is alájöhet éppen a korábbi aljnak"

Az isten aldjon meg erte, ...dehat hogy jon es ide, ha a c-nek van vege (!) ?
Persze, ha mar egy ideje bullt szamozol, akkor lehet;-)

2)"ide friss tőke nem érkezik, nem érkezhet"

Most is azt gondolom, hogy Mo nem vonzo, es nem is jonnek sokan ebben az evben se. DE, akik el akartak menni, mostanara eladtak es elmehettek. Es lehet hogy elindul a 400 Fund kozul nehanynal, egy lassu-ovatos vissza-szivargas. Az eleg emelo-ero, ekkora forgalomnal boven is, 4400-4800-ig.

3)EKB szamit, foleg mert EUFN-t, ESR-t emeli. Az meg viszi felfele OTP-t.

4)A londoni hedge fiuk tevedhetnek. Ha mar sok short van bent OTP-ben akkor plane jo, hogy shortban vannak. Miert?
Mert elobbutobb azokat a shortokat fedezniuk kell (=visszafele emelkedesben megvenni),
szoval par honapos-eves tavlatban az biztosan jo lesz a longosoknak, amikor likvidaljak a shortokat.

5)Fennt kell bearnek lenni, es lent kell longnak. En ezt csinalom.
Nem forditva.

6)RNE megszunese rossz hir BUXnak, kevesebb a likviditas. De, megiscsak egy hir, es cask egy Fund, nem tobb. Ami max. 1-2 napig hat...aztan elfelejtve.

7)Az olaj alighanem lent van. Egeszen. Innen oldalazo-emelkedo idoszak varhato. Az olaj-bear tegnapi hir, le van diszkontalva.

Sajnalom, hogy csalodtal;-)
Nezzuk meg jovo ilyenkor, melyikunk tevedett.

Azt irtam, hogy nagyon ovatos bull vagyok. Es tevedhetek. Lehet meg egy eses benne, eppen mathsmath mutatta ki, USD alapon, miert.

Good luck.
Törölt felhasználó 2015. 01. 21. 23:10
Előzmény: #957243  Törölt felhasználó
Még egy! A Bux-ot csak az tartja trend felet, hogy az összes valamire való komponens, amelyek a saját trendjüket már rég leszakították, most épp visszatesztelik azokat, ha ez megtörténik, akkor a Bux minden erőlködés nélkül elhullik, mert a lényeges komponensekben most is csak a visszakapaszkodáshoz van erő, de ami lényeges, hogy nem csak az erő hiányzik belőlük, hanem az otp esetében pl. egyszerűen nincs hely hozzá.
Törölt felhasználó 2015. 01. 21. 22:51
Előzmény: #957242  Törölt felhasználó
de ha változni fog a kép azt is meg fogom mondani és el fogom ismerni!!!
Törölt felhasználó 2015. 01. 21. 22:49
Előzmény: #957241  pomperj
:) mindegy otiban hetes rsi-ciklus vége mondjuk három hét, addigra alj, én meg ezt látom, de ott még nincs vége a dalnak!
pomperj
pomperj 2015. 01. 21. 22:35
Előzmény: #957238  Törölt felhasználó
Annyit hadd ellenkezzek, hogy mathsmath a legjobb elemzo kategoria, akit itt lattam.
Es sokak szerencsejere ir ide.

Mivel eszerint ketten vagyunk, akik inkabb bull iranyban gondolkodnak,
nos, ez ujabb megerosites a velemenyemben.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek