Topiknyitó: Spiller 2026. 05. 01. 16:38

magyarpéter és a tisza kormány  

Gondoltam itt össze lehet írni kisbarátunk és a kormány dolgait. Nálam a Tisza az a folyó a másik nevet melléknévként használom . Eseményeket, politikai és gazdasági lépéseket töprengéseiket fogom berakni. Ha pozitív azt is be fogom írni. Itt nincs helye a mééé mit csináltak a zorbánék. Ok az volt elmúlt most ez van. Az ideálishoz kell mérnünk nem egy rosszhoz.
A szubjektív véleményem a legényről: jelleme a tudása a képességei nem alkalmasak egy ország vezetésére.
Aranytartalék: Magyarország aranytartaléka 110 tonna, ami történelmi csúcs.
Devizatartalék: "A nemzetközi tartalékok összege 58,7 milliárd euró (2026. márciusi adat), ami kismértékű csökkenés a februári 59,8 milliárdos abszolút rekordhoz képest."
Ezen felül van az állami tulajdon: reptér, részvények, horvát kikötő, közművek, olajtárolók..stb stb..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
nutexreszvenyes 2026. 05. 18. 11:17
Törölt hozzászólás
Angelo 2026. 05. 18. 10:57
Előzmény: #117  Spiller

"A Magyar Nemzeti Bank ma megjelent pénzügyi számlák statisztikája szerint az államháztartás (szezonálisan igazított) GDP-arányos finanszírozási igénye 8,4% volt. A pénzszórás rányomta a bélyegét az adósságszámra is: az államadósságráta a 2025 végi 74,6%-ról három hónap alatt 77,9%-ra emelkedett."
Tehát az általad jelzett 75%-os államadósság az már valójában 78%-körül áll és jól látszik az is, hogy a fidesz olyan csúnyán eladósította az országot, hogy még ez is tovább fog növekedni.
balentum
balentum 2026. 05. 18. 07:57
Előzmény: #117  Spiller
Huha, ezt en nagyon maskepp latom. Sajnos itt nincs modom bovebben kifejteni csak egy megjegyzes: szakember es szakember kozott oriasi kulonbsegek vannak, Ov rossz szakembereket valasztott, akik egy tal lencseert eladtak a szakmaisagukat.
Spiller 2026. 05. 17. 23:22
Előzmény: #111  balentum
a lopás luxizás a két kulcsszó a tiszának készített propagandában. Berakták a fejedbe, nálad is ott van. A parlament az nem luxi?  ha jön egy államfő akkor vigyék egy panellakásba pálmafás tapétával?  Opera az nem luxi vagy a felújított zeneakadémia? egyszerűbb lett volna fehér mésszel tisztasági festéssel átmázolni nem?  magyar-melóni?  Palazzo Chigiben futottak össze.  „Éljen az olasz-magyar barátság!” Mutatjuk, miről tárgyalt Magyar Péter és Giorgia Meloni - Forbes.hu
ez mi? luxi?  A prolit könnyű ugrasztani, mintha orbán magának csinálta volna oszt most hazavinné. 
Egy kormány mögött komoly szakértői háttér van akikről semmit nem hallasz. Még az államtitkárokról sem. 
Orbánék érezték lemaradásban vannak a fiataloknál a közösségi médiában ezért próbálták ők is a nagy követői táborral rendelkező celebekett megvenni.  Ezzel a módszerrel ami most volt legközelebb egy idomított majmot is megválasztanak.  vagy egy azerianszerűség lesz a miniszterelnök. Ezért mondtam magyarpé az a magyar zelenszkij, felépítik eladják egy 20adrangú embert agy farkával zongorázó ripacsot.   Ez most ilyen világ. 
Spiller 2026. 05. 17. 23:02
Counter 2026. 05. 17. 21:18
Törölt hozzászólás
ronaldinyo 2026. 05. 17. 20:36
Törölt hozzászólás
ronaldinyo 2026. 05. 17. 20:32
Törölt hozzászólás
ronaldinyo 2026. 05. 17. 20:28
Lépésről lépésre,ut a börtönbe.
balentum
balentum 2026. 05. 17. 18:18
Előzmény: #110  Spiller
Elolvasva amit irtal egyetertek, de a fityesz megitelesevel kapcsolatosan mar nem vagyunk egy oldalon. 2010-ig csak a fityeszre szavaztam es ujjongtam a fereg gyurcsany eltakaritasakor. Biztam benne, hogy eljott az en, a mi idonk, de oriasi lett csalodas. A beigert szakmaisag helyett a lojalitas lett a gyoztes az eredmenyt meg most lathatjuk 16 ev utan. Az aranytartalek egy dolog, de amilyen kart es az elfecserelt idovel a lelkekben okoztak azt se arannyal, se penzzel nem lehet megvaltani. Sajnos azota sincs az epitoiparnak onallo miniszteriuma es csak koklerek iranyitottak ezt a fontos agazatot. Megjegyzem ez most sem rendezodott, tehat ez most is nagy hiba. Altalanossagban az orbab era legnagyobb hibajanak azt tartom, hogy elmaradt a szaktudason alapulo fejlesztes es politikai dontesek szulettek. Nincs olyan terulet ahol kimagaslo szaktekintelyek alltak volna a miniszteriumok elen, mert alojalitas mindent felulirt es penzzel inteztek el mindent. A lopas es luxizas mar csak hab volt a tortan. Nehez ezt igy leirni, de ha lenne ennek foruma szivesen kifejtenem reszletesebben, hogy mire is gondolok. Kar, hogy igy alakult, mert ez lehetett volna sokkal jobb is. Hogy mi lesz nem tudom, a fityesznek mennie kellett. Aztan mit hoz a tisza majd meglatjuk, de sajnos mar most is van egy ket dolog ami nem tetszik.
Spiller 2026. 05. 17. 17:06
Előzmény: #109  Angelo
politikailag én nem vagyok elköteleződve mert mint mondtam a kanyarban sincs olyan izmus vagy párt ami minimum 75%ban lefedné az igényeimet ami azért elvárható lenne. Egy vezető politikustól elvárok egy jellemet egy tudást egy építő energiát és azt egy küldetéstudattal dolgozzon a közjóért a hazáért (nagy szó igaz?)   Pont ez a gond "politikai identitás." 
Szerintem akinek a politika vagy a vallása az identitása az vesztett.  Én szeretem Magyarországot az itteni embereket illatokat ízeket az épületeket ételeket a hagyományokat a rendkívül kifejező nyelvet.  Budapestet imádom nem tudom megunni. Szeretem a családomat és a munkám.  De a világban is jól érzem magam. Szeretem az embereket és a természetet.   Én amit elvállalok azt 100%osan elvégzem. Teszek a környezetemért. 5 percem minden emberre van. Mindenki kap egy alaptiszteletet tőlem a takarítónő ugyanazt mint a vállalatigazgató vagy egy főorvos aztán rajta múlik a további rész.  Ez politikai identitás?  komcsilibsi mszp szdsz alatt  is ugyanezek a dolgok voltak orbán érában is.  Én éltem a valódi diktatúrában emléxem és láttam mit veszít akkor az ország ezért nem kedvelem a komcsikat. Ezt tudták ők is mert elmondtam. Amióta a szabadság alapjai megvannak Magyarországon azóta én jól elvagyok. 
Ezt hova skatulyázzuk?  A pártok közül pár ponton a fidesznek volt találkozása meg valamennyi a mihazánknak de ez eu ellenesség nem tetszik. Ennyi az egész.  
Angelo 2026. 05. 17. 05:32
Előzmény: #108  Spiller

Ne sértegessük egymást, nincs ennek semmi értelme.
Én elfogadom azt, hogy más a világról alkotott szemléleted és politikai identitásod. 
Visszatérve a devizatartalékhoz. 
Hatalmasat ugrottak Magyarország devizaadósságai is, amit az Orbán-kormány felelőtlen politikája okozott.
A devizahitelek ugrás szerűen növekedtek, 2010-hez képest az országnak már 2.5x több devizahitele van. 
Ezzel párhuzamosan kénytelenek magasabb tartalékot is tartani.
Tehát akkor örülhetnénk felhőtlenül a devizatartalék emelkedésének, ha a másuk oldalon nem növekedett volna a devizaadósság.
Spiller 2026. 05. 16. 22:36
Előzmény: #106  Angelo
igazad van, 46 milliárd az euró  összesen annyi, de hazudni a fajtád szokott. 
Counter 2026. 05. 16. 22:28
Előzmény: #106  Angelo
Abból a 110 tonna aranyból 4 év múlva vajon mennyi marad?
Angelo 2026. 05. 16. 20:51
Előzmény: #98  Spiller

"Van 60mrd eur és 110tonna arany. "
Nem értem, hogy miért hazudsz szándékosan. 
A devizatartalékban az aranykészlet is benne van. 
Az államadósság jelenleg már 76% körül van és év végére már annak is örülhetünk, ha az államadósság 77% alatt marad. 
A 2010-es államadósságból vond le az ellopott MNYP.-is. A mostanihoz meg számold hozzá ezt is + az elmúlt 16-év befizetéseit + az állami vállalatok devizahiteleit.

Firekiller
Firekiller 2026. 05. 16. 20:14
Előzmény: #104  Spiller
tartok is, itt is hagylak
Spiller 2026. 05. 16. 19:59
Előzmény: #100  Firekiller
betűnként vágta össze?  mp-é nincs összevágva? tarts már egy színvonalat. 
Spiller 2026. 05. 16. 19:58
Előzmény: #102  Firekiller
buta demagógiákat kitörlöm ezt nyomd a közösségi médiában. Ez egy gazdasági fórum azért maga a hely elvár némi gazdasági alapismeretet. Nyílván ha kormányátadás van akkor a kormány kezében lévő vagyonelemek összessége a lényeg. 
Firekiller
Firekiller 2026. 05. 16. 19:07
definiáljuk mi is a nemzeti vagyon, az ami a keveseknél összpontosúl? de miért jó ez a többségnek?
Firekiller 2026. 05. 16. 18:57
Törölt hozzászólás

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek