Topiknyitó: hekki 2026. 01. 13. 20:46

USA - Irán háború  

Tik-tak, tik -tak
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 csütörtök, 23:57
Előzmény: #695  Zedisdead
Mert az elején elcseszte hogy nem , azt csinálta ,amit az USA oda küldeni Z bunkerében egy rakétát. Sokat küldött az Oroszok csak a NATO zsoldosok mélyen fekvő  föld alatti bunkerében....
Most már késő. 
Atomot még nem akar .....úgy van vele csak észhez tér az Ukrán nép .
Ebből is látszik hogy Putyin nem az aminek a média mondja .
Ukrajna miatt sose keveredne atomháborúba az  USA az oroszokkal. Mert akkor vége a világnak. Szóval megtehette volna ,amitt te mondasz de nem tette .mert nem akarja....
Akkor az egy megbocsáthatatlan tett lenne ....Ő egyesíteni akar.
Mondj egyetlen egy háborút az elmúlt 2000 évben a globális történelemben ahol az ukrán civil/orosz és ukrán katonák aránya ilyen alacsony lenne. Soha se volt ilyen háború a történelemben . Arányaiban ilyen keves civil áldozattal a katonai áldozatok hoz képest.
Nézd meg a Izrael kontra Palesztinat.
Itt mennyi is volt a civil palesztin áldozatok száma kontra Izraeli katonái áldozatok száma??úgy  legyalultak a 20 emeletes lakoházakat gázában  hogy 3 méter magas vasbeton  tormelekhalom volt ameddig a szem ellátott.
Na ha ezt csinálja Putyin Kijevvel, termobombakkal vagy nuklearisan  akkor 3 év múlva hogy közelednek egymáshoz újra. Mert fognak.....majd....
Zedisdead csütörtök, 23:55
Előzmény: #697  FR73
A brittek a II. vh után az arabokat támogatták, mert békét akartak a gyarmatokon. A zsidók terrormerényletek sorozatát hajtották végre Palesztinában, ezért engedtek végül az angolok, beengednek egy tonna zsidó menekültet Európából akik aztán jól felboritották az etnikai arányokat, majd a háborúban kiszoritották az arabokat Palesztina jó nagy részéről. Utána meg csak szaporodtak és fegyverkeztek a zsidók. Jól csinálták. A fehéreknek is ezt kéne csinálni Európában. Visszaküldeni minden szennyet afrikába.
Zedisdead csütörtök, 23:51
Btw hogy a jelenlegi iráni vezetés mennyire "szét van esve". Egy ideje mondogatták már, hogy valószinüleg egy nagyon magas rangú tégla van az iráni vezetésben. Tegnap letartóztatták, ma már ki is végezték a Quds erők főparancsnokát. Neki volt az elődje a legendás Szolejmáni tábornok, akit még Trump az első elnöksége végefelé 19 karácsonyán gyilkoltatott le drónnal Irakban. Nyilván már abban is benne volt a keze. Utóbb több izraeli csapást is csodás módon elkerült, mindig az utolsó pillanatban lépett le a helyszinről, pl most amikor Hameneit megölték, vagy korábban, amikor Naszrallát megölték.
Mellesleg a Quds erők az kb Irán külföldön használt hadereje. 2019 vége óta irányitotta, nemcsoda,hogy közben Irán elvesztette Sziriát, annak idején gyakorlatilag semmi ellenállást nem tanusitottak Dzsolániék ellen, és Libanonban is poziciókat vesztettek. 
FR73 csütörtök, 23:51
Előzmény: #694  Endre1968
Menjünk vissza kicsit, és emlékezzünk meg a britekről is, ag ő szerepük megkerülhetetlen ebben a történetben. Micsoda ötlet volt a 2. Vh után eltüntetni Palesztinát és létrehozni Izrael államot.
Kapzsidözsi csütörtök, 23:47
Előzmény: #694  Endre1968
Nem tudom jelen erőviszonyok között kik lennének a környéken esélyesek Izraellel szemben... esetleg törökök.. de minek mennének ilyenbe bele.. szóval nagyokat lehet mondani,de ... nem érdemes. Amúgy nem vagyok Izrael szimpatizáns csaka tények miatt akartam megemlíteni.
Zedisdead csütörtök, 23:41
Előzmény: #686  Placi82
Oresnyikje biztos nincs Iránnak. De mindek is nekik? Az egy nukleáris hordozórakéta.Hagyományos töltettel csak demonstrálni jó. Arra való, hogy a NATO repülőtereit fenyegesse teljes európában. Iránnak nincs atomfegyvere, nekik ez használhatatlan. De van nekik is 80 részre széteső rakétafejük, az ellen szart se ér a patriot talán a THAAD ha magasabban el tudja kapni.
Szerintem egyébként inkább az irániak tanithatnák az oroszokat. Igy viselsz háborút. Rábaszod az ellenségre mindened ami van, nem számitgatsz, hanem ütöd, ott ahol fáj. Putyin még mindig ott tart, mint a megboldogult Hamenei ajatolla. Patikamérlegen kiszámolni az ellencsapást. Amivel csak az újabb eszkalációt húzza magára. Putyinnak már rég le kellett volna basznia a taktikai atomot az ukrán katonai repterekre, esetleg fontosabb hidakra, nem itt buzulni a sárban Zaporizsjában. De hát aki cuck négerfasz szopó, az igy jár.
Endre1968 csütörtök, 23:37
Előzmény: #693  Murdoch
Az USA kifarolásával kapcsolatban egy dologról feledkeztek meg srácok. 
Lehet, hogy máskor, máshol működött, oké. Csakhogy itt és most ezzel Izraelt hagynák szarban. 
Olyan meg nincs, mivel az USA Izrael egyik tagállama és Izraelt abban a pillanatban elpusztítják környékbeli "szimpatizánsai", amint megsejtik, hogy csak egy hétig nincs mögötte az USA.
Szóval igen nagy a baj, meg a dilemma.
Murdoch csütörtök, 23:01
Előzmény: #683  FR73
Nem látjuk, hogy mekkora volt itt az izraeli push. Szerintem nagy. Mindenesetre igen, szerintem is ez nagy belekavarás volt. Főleg a vallási vezető kiiktatása. Nem értem mire számít az usa, hogy lelkes lesz ettől az ajatollah rendszert marhára nem kedvelő iráni jónép? Hát az aligha így működik. Gondolom van pár forgatókönyv, ha nagyon rosszul mennek majd a dolgok, akkor kifarol az usa, győzelemnek eladva, ahogy Placi is írta. 
Placi82 csütörtök, 22:52
Előzmény: #690  FR73
Igen . Régen így volt. Meg ugye  régen London, később USA is besegített az osszeugrasztasban.
Divide et  impera. Kissinger maga volt ennek a művésze....Sokat  olvadstam az öreg munkásságáról.:)
Figyelj én is vagyok olyan ügyes hogy úgy osszeugrasztalak , téged , suttogó propagandával a telek vagy lakás szomszéddal ,úgy hogy fel éve múlva ott basztok ki egymással ahogy tudtok. Megoldom. És azt se tudjátok hogy jutottatok oda. De anyós menny esetén is képesek a férfit akár az anyja vagy a felesége ellen fordítani. Hát még ha volt vallás tortenelmi 1400 éves elozmeny.!😉
Ezért ismerem fel itt a fórumon az agitptopot 
Nem baj ez . A világ ilyen ...
Placi82 csütörtök, 22:44
Előzmény: #688  FR73
Irán helyre teszi az elpuhult gazdag arab allamokat. Nem hülyék ők.
Ha továbbra is bepucsitanak az usának akkor nem lesznek gazdagok.....
Te se utazol Emiratesel egy darabig.....
Szétlőtt olajfinomítók naponta buko sok 10 millió dollár. Etc......
Oszt meséljik már FF topikban olvastam garantálják USA csodás  haditengerészete a tankerek  biztonságát.🤣
 Aha, 6 hajó off.
Oroszokat átengedték ....
Mainstream sajtó úgy adta be hogy mar átengedi Irán a hajókat......
 Igen az oroszokat....
többit nem.
FR73 csütörtök, 22:41
Előzmény: #689  Placi82
Nekem annó a gimis töri tanár mondta el, hogy a modern vallásháború az az irak-iráni. Addig lövik egymást, amíg fegyvert és lőszert adunk nekik.
Placi82 csütörtök, 22:38
Előzmény: #680  keeper
Jaja..Az Isist is az oroszok meg. Irán vágta haza . Hát hogy ki hozta létre. Nem tudom. ...khmmm.
Cui prodest?😉
Olvastam egy könyvet anno szovjet Afgán háborúról. Bin Ladent is ki képezte ki?khmmmmm
Irak-irani háború .??
Irakot ki is támogatta?? Hajaj messzire vezetne ez.......
FR73 csütörtök, 22:37
Előzmény: #686  Placi82
Február 27-ig én is úgy gondoltam, ha egyszer megyünk pl Thsiföldre, tuti Emirates vagy Qatar Airways. Tegnap mondtam páromnak, hogy nem, inkább Bécsből közvetlen, mint 15-20 éve.
Placi82 csütörtök, 22:31
Előzmény: #684  keeper
Nalam cinikusabb racionalisabb figura kevesebb van itt a  fórumon. 😉
Optimista semmiképpen se vagyok a világ jövőjével kapcsolatban.
Mert tudom,mi  miért van az Ukrán háború  esetén ,és tudom mi   miért van az Iraki haboru esetén  , és miert volt puccs Venezuelaban.!!
Ha a kábítószer útját keresik akkor Kolumbia Mexikói és pénzügyi központot ,  Panamat kellett volna leszedni .
Itt nem az ideológia lényeg ,nem is a demokrácia export , se a jótékonyság és népek szabadsága 
Hanem a nyersanyag útja és Kína .
Aki mást mond az nem érti a businesst és a geopolitikat  , vagy pedig csak simán  propagandista.
Nem bonyolult ,amúgy. 
És ahogy az Orosz ukrán háború forgatókönyve félrecsúszott, ez az Iráni story forgatókönyv  is félre fog. 
Bár Trump és adminisztrációja okosabb mint Biden és Ursula és adminisztrációja. 
Szerintem ledobal  még pár 100 bombát Iránra és dicsőségesen  hazavonul.
És behúzza a midterm választast.
 🤣😉
Placi82 csütörtök, 22:19
Előzmény: #681  FR73
Ha bemennek mind ott halnak.rgy rakason. Hiába a légi fedezet. Mert mint mondtam ez nem egy olyan ország mint Irak ahol a többségi Síitakat elnyomta a Szunnita kisebbseg .Itt nem lesznek kollaborálo többség. 
Meg szerintem nem csak AK 47 esek van mint iraknak. Szerintem Oresnyik is van egy pár anno a sahed dronokert cserébe . Psszt!! 
Azt üresen acelmaggal lovod ki egy USA anyahajora , akkor se marad belőle semmi se .Nem védi a patriot sem. Ha egyszerre kilonek rá 20 at akkor a nagy számok törvénye esetén talán leszedik az oresnyiket . De az most itt nem játszik.
Sahed drónok meg kismillió van Irannak . Vaskupola ellen nem jut át. De a többi szunita államnak az olaj infrat szanaszét lövik ha továbbra is engedik  az USA támaszpontot .....
Erről szól a story......
Ezért lövik a szunnita államokat. Az USA nak aki bepucsit az kap egy kis égi áldást. Dubaj turizmusa ,kára sok 10 mrd dollár kar.MAR MOST!!!!!
Katar gázelosztó dettó , sorolhatnám.
Iránt kitanitottak az Oroszok rendesen ....Trump helyébe ledobnek meg 1000 bombát és utána diadalmenet és beke nobel dijat kérhet magának🤣 
Ha nem ezt teszi úgy jár mint Crassus .
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 22:10
Előzmény: #682  keeper
:)))) 
keeper csütörtök, 22:09
Előzmény: #671  Placi82

"És ha veszítenek akkor hova menekülnek? Törökországba? Sziriaba? Ugyanmar..... "
30 millióan vannak, majd szorítanak nekik helyet Jordániában vagy Örményországban. :D Csak viccöltem...
Mondjuk te is optimista vagy, szerinted lesz kinek elmenekülni...
A kurdoknál is annyi törzs van, hogy megszámolni sem lehet, kb. mint a beduinok.
FR73 csütörtök, 22:03
Előzmény: #677  Murdoch
Volt egy egyensúlyi helyzet, ebbe most bekavart USA.
Lesz majd egy új egyensúlyi helyzet, de semmi garancia, hogy az "jobb" lesz. Eleve mit értünk "jobb" alatt? 
keeper csütörtök, 22:00
Előzmény: #679  GrizzlyG

Sékelben kapja a fizut a csávó, ez már az első 1-2 kommentből lejött...
Ha sokáig vársz, akkor lehet, hogy még John Hagee idézetet is látunk majd tőle.
FR73 csütörtök, 21:57
Előzmény: #675  Placi82
Egyetértek. De van nekik is Beludzsisztán pl, akik szunnyadó belső ellenfelek, sok sérelemmel.
Na de 90+ millió ember, siíták, a muzulmán vallásban is el vannak szeparálódva a többiektől.
Proxik Jemenben és Libanonban.
Ősellenség Izrael és USA.
Tekintélyuralmi rendszer, vallási alapokon.
Kb legyőzhetetlen, amíg a nép nem vált ideológiát és nem szűnteti meg az ellenségképet.
OK, USA-Izrael kilövik a támaszpontokat. És mi lesz utána? Bemennek egy csomó katonával? A terület is k  vanagy.

Topik gazda

hekki
hekki
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek