Ez a topik a gazdaság működéséről szól: makrogazdasági folyamatok, piaci mechanizmusok, pénzrendszer, összefüggések. A fókusz a fundamentumokon és a mintázatokon van, nem a technikai elemzésen.
Lehet hozni híreket, elemzéseket, saját gondolatokat vagy kérdéseket – a cél a közös értelmezés, nem a versengés. Az etikus vita érték, a beszélgetőpartner nem ellenfél.
A topikban megjelenő vélemények nem minősülnek befektetési tanácsnak.
Mert túl gyorsan és túl sokat emelkedett. Nincs bázis, sokan kerülnek bukóba. Egyébként érkezett 3 rossz inflációs adat, ami a kamatvágások végét jelentheti.
A Financial Forecast topikban kifejtettem, hogy nem lehet a QT-t alacsony kamatokkal kompenzálni. Nincs más lehetőség, mint a dollárt tartósan devalválni és friss pénzt tolni a rendszerbe. Nem minden nyersanyagot, csak azokat, melyek exponenciális emelkedésen vannak túl. Az olajos kitettség egyébként gyakran működik az arany mellett az eltérő kamatérzékenység miatt.
Arany off, ezüst off. Trukosen megcsinálták. Grat. Csak tudnám hogy akarnak QT és kamatot is csökkenteni, QE és rejtett QE pedig állítólag egyáltalán nem lesz. Ez olyan paradixon amilyet az életben nem láttam. Aranyat pedig szarra verik, platinat, sőt minden nyersanyagot is !!! Ez nem STIMMEL!
Valójában nagyon is érdekli őket, akár beavatkozás szintjén - jól látod. A kommunikáció alapértelmezetten tabu, ezért lehet erős, amikor megtörik a csendet.
Talán a kérdés nem nekem szól, de az árfolyam kapcsán: - nem ez a formális mandátuma (infláció + foglalkoztatás) - bármit mond róla, annak azonnali piaci következménye van Ezért igyekeznek elkerülni a direkt kommentárt, tipikus jegybanki kommunikáció.
En nem tudtam vegig hallgatni, csak egy keveset. Pont elkaptam a dollarrol amikor kerdeztek. Nekem fura, hogy miert ne lenne koze a FED-nek a dollar arfolyamhoz. Azert eleg alap makro mutato a dollararfolyam es a z inflaciora is nagy hatassal van. Vagy erre gondoltal, hogy megfogtak Japannal kapcsolatban?
Nem tudom, mi lesz a stratégia: technokrata köntösbe öltöztetett semmitmondás, vagy utalás a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítására. A mondatokon túl a testbeszéd és a kisugárzás is jelként értelmeződik majd. Ez lesz a legnehezebb fellépése. Elkerülhetetlennek látom a Fed-beavatkozást; valószínű, hogy a háttérben már mozgolódnak is.
MacroLab – Trendek, minták, töréspontok
Lehet hozni híreket, elemzéseket, saját gondolatokat vagy kérdéseket – a cél a közös értelmezés, nem a versengés. Az etikus vita érték, a beszélgetőpartner nem ellenfél.
A topikban megjelenő vélemények nem minősülnek befektetési tanácsnak.