Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2026. 01. 04. 18:01
Előzmény: #358  Angelo
Olvasok, értelmezem előzményeket vizsgálok.Odesszai szekhaztuz, meghalt szeparatista aláírást gyűjtő fiatal fiúk és lányok. Vagy Anna Laure Bonnel 
Francia oknyomozó újságíró és dokumentumfilmes a  Donbasszban élő orosz ajkú civilek szenvedéséről készített riportokat és dokumentumfilmeket.
Neked is utnenenk a dolgok ha vizsgálnal az előzményeket, a cui prodest, az erdekekeket,  hogy Putyin és Kína létrehoztam a petro dollár ellen a jüant olajért szovetseget, amihez Szaud Szalma herceg is csatlakozott, ami hatalmas bűn bizonyos penzugyi elit körében etc....... 
De hát ahhoz ész is kellene hogy ezek az infók üssenek, meg tudás. De hát az sokaknak nincs. Ezek szerint neked se. Nevetséges vagy, előbb olvass!!! értelmezz!! Es keresd az érdekét!! és az előzményeket meg kutasd, te Dunning Kruger diszpinty. 
Placi82 2026. 01. 04. 17:50
Előzmény: #352  Spiller
USA már a saját térfelen fog sepregetni...
Fel van osztva a világ, ezt próbálom már jelezni egy ideje..... Meg vannak a demarkacios vonalak. Most van, azaz zajlik a finom hangolás..... 
Angelo 2026. 01. 04. 17:45
Előzmény: #355  Placi82

Bocsi, de te poénkodsz vagy direkt csinálod?
Az EU.-tól várod a szankciókat???
Tump meg a nagy békepárti???
Grönland lesz a következő???
A tömeggyilkos Putyin is ártatlan???
Z-miatt kellett meghalni százezreknek???
Nem tudom honnan szerzed be ezeket a szereket, de tény, hogy ütnek rendesen! 
Placi82 2026. 01. 04. 17:43
Előzmény: #353  FatFIRE
Természetközeli? Azt annyira nem szeretnem. Szeretem a természetet, de a pókok, kígyók, egyéb egzotikus dolgok azért maradjanak messze tőlem. :) 
Placi82 2026. 01. 04. 17:40
Előzmény: #354  Spiller
Igen. Es jó kis munkanélküliség okoz majd, kb 3 éven belül... Pont azért mert nagyon sok munkakör is  kivalthato vele. 😉
Ohh, de szép idők elé néz világ. Egyszerűen gyönyörű 🤣 
Placi82 2026. 01. 04. 17:36
Nem csak olaj van ott hanem arany!!!!!!!
Kb 5000 tonna konnyennkizwrmeleheto és másik 5000 tonna nehezebbennkitermelhetoo, ha jól emlekszem valami Arco minato és Las  Cristnas környékén. 
Szóval várom a z EU 19 körös szankciókat aveenezuella szuverenitasa és hadereje megsemisetese miatt. Ja nem..... Neollibsbi média hallgat. Csak szólok hogy a Juarez és társai kartelt kellett volna letamadni azaz Mexiko északi részét  a drogok miatt.... 
Na, az orosz  is most jöttek rá hogy, mennyivel egyszerűbb lett volna Z elintezni,úgy mint a Venezuelai elnokot mint hogy az Izraeli elnöknek megigerni az Orosz elnöknek, hogy nem fogják kinyirni Z t. 
Hany sok rendes Ukrán polgár  maradhatott volna életben, ha evvel kezdik. 
Spiller 2026. 01. 04. 16:22
köszönöm. Igazán értékes infó. 
FatFIRE 2026. 01. 04. 09:24
Előzmény: #346  Spiller
Amiről írok ma már működő, bárki által könnyen elérhető dolog. Az emberek 99 százaléka arra használja az AI-t, hogy beszélgessen vele: kérdéseket tesz fel, arra pedig a feltett kérdés minőségének, az előfizetésének és a használt modellnek függvényében különböző minőségű és hosszúságú válaszokat kap. Ez is óriási segítség lehet (ha jól használják), ennél azonban sokkal többre alkalmas. 
Amiről én beszélek, az az AI Agent, amellyel feladatokat tudsz automatizálni, különböző szoftvereket összekötni. Ez már az AI alkalmazásának következő szintje. Érdemes elkezdeni a vele történő megismerkedést, nagyon hatékony eszköze lehet a vállalkozásodnak, különösen akkor, ha sok ügyféllel, termékkel dolgozol és nagy mennyiségű, hasonló jellegű adminisztratív munkafolyamatot kell menedzselned. Ez az egyik legjobb, de pl. a Lark esetén a kínaiak havi 1000 automatizációt és 100 gigás tárhelyet is adnak ingyen bárkinek. Az egyszerűbb feladatokra a nemrég debütált Comet böngésző is alkalmas (ez a Revolutosok által ingyen kapott Perplexity AI rendszerén működik).
Például építőipari termékekkel kereskedsz. Az AI Agent az automatizált folyamat eredményeként lehúzza neked a Baudata összes, számodra releváns adatát (prioritás szerint csoportosítva), majd az 1000 projekt mindegyikének automatizált levelet küld a te stílusodban (az üzleti e-mailjeiddel erre be is taníthatod). A vevő mailes érdeklődésére automatikusan levelet küld prospektussal, árlistával, a megfelelőségi kérdésekre szabatosan válaszol (mellékeli az ÉMI dokumentációt is), sőt, ha a vevő pl. a termék tűzállóságára rákérdez, arra a megadott gyári információk alapján önállóan válaszol, hiszen az általad előzetesen megadott adatok alapján már ismeri a kontextust. Az ügylet és a termék jellegétől függően azt is beállíthatod, hogy minden egyes elküldendő választ ellenőriztetsz a termékfelelős alkalmazottaddal, de arra is alkalmas, hogy a megadott intervallumban egyeztessen részedre egy találkozót.
Ez most egy óriási lehetőség az üzletben, kb. akkora, mint annak idején az internet terjedése, vagy az e-kereskedelem beindulása volt. 
Placi82
Most családostul (még egy ideig), összeszokott baráti társasággal, a helyszín pedig egyébként is gyönyörű. 👍 Villát bérlünk ilyenkor, többen nyújt egy lakásnál (nagyobb, felszereltebb, medence is van, természetközeli).
Venezuela: a nyugati erkölcsi fölény megmutatkozott. Egyszerűbb a Drill baby, drill helyett elfoglalni a föld egyik legnagyobb olajhatalmát. Számítottam rá, egy ideje már látni lehetett, mire megy a játék.
Spiller 2026. 01. 03. 23:14
Előzmény: #351  Placi82
usa korábban is megosztotta oroszt és kinát.  Ahogy india is állandóan billeg. 
Placi82 2026. 01. 03. 22:00
Előzmény: #344  Spiller
Kína és Oroszok addig örök barátok, amíg nem egy Navalnij, vagy egy Jelcin vagy egy Z. típusú  elnök ül Oroszország trónján.
A kérdés miért? 
1. Kína sose volt expanziv politikáju ország. Gondold el már 1200 as években is voltak vagy 200 millióan ,megse támadtak soha senkit csak őket támadtak Tatárok, Japánok Angolok, usa
2. Oroszok viszont szintén nem külső expanzív támadó ,gyarmatosító, gazdaságilag elnyomó  ország mint USA vagy angolok, de történelmileg és fajta jelleguleg  az Orosz anyacska földet az utolsó emberig védik . Így vannak kódolva. Sztalingradnal meghalt 1.5 millió orosz. És a Német haderő kb 80%at az oroszok őroltek fel. Igaz 10 millió férfi meghalt . Míg az Angoloknál kb 300.000, Franciáknál ennyi se. Ezt fejből mondok de kb stimmel.
Szóval Kínának szüksége van az orosz "virtusra" ,és  a világ legnagyobb asvanykincs készletre. Nem lesz egy szaros tajvanert árulás.
A Kínaiak ennél pragmatikusabbbak.
Hát az összes Kínaiak altal birtokolt arany és kobalt ,stb.  bányát Afrikában, Orosz zsoldosok védik az Angol zsoldosoktol 😉
Ennek oka van ám!!!!
Placi82 2026. 01. 03. 19:47
Előzmény: #345  FatFIRE
Mesélj milyen ott,Krabi? Kettesben, családdal barátokkal. ?Hotel vagy lakásbérles?
Mit szóltok Venezuelahoz. Ezt bírom Trumpban ,nincs ez a ködös kozmopolita neoiberalis "demokrácia export". Szépen látni fogják az átlag polgárok is hogy működik a rendszer...
Ennyi...Lehull az álarc, nem kell a vakító duma, a Majdani szervezés  veletlenszerusegwrol, se az utána következő dolgokról, az előzmények ez pedig ugye ignotraljak (szekhaztuz ahol benn égtek a szeparatistak  etc)
Szépen alakul az új világrend amit már belinkelem ide 2022 ben általam irtakat. És meg is játszottam.
USA -ea vbefolyasinivezete kontra Kína és ázsiai országok befolyasi ovezetei és most már Afrika. És ott van a sok betkommentelo által lenezett Oroszorszag, ami ezt a Keleti szövetséget brutálisan erősíti.....
És mindez kezdődött azzal , hogy Kínát basztattak Tajvannal, egy Kína elv nem engedése miatt, és az Oroszokat meg átvágta az EU Minszki szerrzodessel. Az Orosz elnök bebuktatasa , Maduto módra nem jött be és beletorkollott az ukrán nép felaldozasaba. 
Már nyílik ki a szemuk, Ukrajnában is a népnek.  Pár hónap ...és ezen már a a 360 milliárd USD után Kietel inztezet adatai alapján a mostani plusz 90 mrd euró se fog segíteni. Ebből a hatalmas összegből is látszik hogy a kétpólusú világrend ujrarendezodese azaz manifesztacioja az orosz ukrán háború...
Szóval  a kérdés hogy mibe kell tenni a tőkét ? Ugye ? Én 2022 ben megtettem. Felsoroltak nehéz lesz megkeresni , de belinkelem majd . Hogy ne a levegőbe beszéljek, hogy " persze ,mert utólag dumalok és vagyok okos ":))
Spiller 2026. 01. 03. 16:44
Előzmény: #348  balentum
Ma mar minden adott ahhoz, hogy eredmenyesen kereskedj vagy penzt keress. Allampapir etf reszvenyek indexek..magyar nemet usa papirok.. Devizak.. A befalapok  az elmult időszak eredmenyeivel  szedik  aldozataikat mikozben mindegy mibe fektettel  emelkedett. Nem kell sok esz. Mikozben ráírják "csak hosszu tavra".  
balentum
balentum 2026. 01. 03. 16:28
Előzmény: #347  Spiller
Erre szoktam én mondani, hogy el tudom én is b@szni a pénzem nem kell hozzá pénzért vásárolt segítség.
Aztán ha rossz lóra tettem akkor szidhatom magam, mert az alapkezelők csak magyarázkodnak.
Az adózási különbségekről már nem is beszélve.
Spiller 2026. 01. 03. 16:16
Egyszerű nem?  Kozben megy a befalapos ökorködes a propagandistak altal. Fizeted az alapkezelest a sikerdijat stb stb..aztan csak lesed a holdat.
https://youtube.com/shorts/fYZ7O55xx8E?si=3ls8Navdtgi0NEGO
Spiller 2026. 01. 03. 15:47
Előzmény: #345  FatFIRE
Nem kell foglalkozni a sok macska janossal. Irigyek frusztraltak mert az elet nem igazolja vissza a magukrol kepzelt tudast es kepessegeket. Beirsz egy osszefuggest nem is ertik csak az okoskodas megy. Beirni azokert irogatok akiket ez motival gondolkodasra kesztet.  A levelezest szamlazast AIval intezni en ezt nem latom bele. Nem is sejtem melyuk AI lehet az ami ezeket tudja es melyik projektinformacios rendszer amibil AI jo adatokat hizna ki. 
FatFIRE 2026. 01. 03. 07:01
Előzmény: #329  Spiller
Én jelenleg is használom (egyszerre több modellt is), írtam már, hogy API nélküli projektinformációs rendszerből nyerek ki adatokat, ezzel keresek pénzt. De nem csak adatokat gyűjt, hanem különböző feladatokat is automatizál (a levelezést és a számlázást is), óriási segítség.
Mondjuk a lakásos topicban erről is simán levezetik bármikor, hogy csak szerencsém volt, ott többeknek az egész élete erre a hitre épül. 😂 Amúgy ismét Krabi, ismét barátok, ez most sokkal érdekesebb, mint a fórumozás. 
Spiller 2026. 01. 02. 23:40
Előzmény: #341  Placi82
Nem london, hanem a londoni irodakban a tuggyukkik. Lehet opcio beke lesz de fegyverkezes, felkeszules az oroszok ellen a versenyben gazdasagilag  és kesobb haboruban meggyengiteni oroszt, elvenni eszaki keleti eroforrasait.  Sok szervezet elemzi a mi lenbe ha elmeleteket. Ha win 3x ben van átgondolják. Kina nem oszinte barátja orosznak ha kapja tajvant es eszaki teruleteket olajmezoket akkor siman eladjak oket. Nyilvan lemodellezhetik az orosz halott kez védelem , hogy mukodik es kiiktathatjak.
Spiller 2026. 01. 02. 23:29
Regota mondom zelinek 2 ut van hosi halott, agyútalp szep siremlek ez a valoszinubb.  A masik megegyeznek oroszokkal, krimet elismerik orosznak herszon pedig a. Valasztasok lesznek ha a megye ugy dont orosz felugyelet különleges ovezet lesz   b. 99 evre berbe adjak 1 dollarert. C. Vagy nemet  mintara ukrik tartomanyokra esnek de orszag az ukrajna. Lenne a lengyel a magyar az orosz az ukrán es odessza mint kulonleges vamovezet. Utana zeli azt mondja o megtette amit kell visszavonul valasztas,meg uj vezetes. Ujjaepites.
Placi82 2026. 01. 02. 11:31
Előzmény: #338  Spiller
Ha érdekel, kifejtem hogy a milyen furcsa dolgok történtek a gazdaságban december 29 én. 
1. FED úgymond 70 milliárd  repozas történ, MBS  fedezet mellett. Elvileg ezek úgymond tripla AAA sok, csak senki nem veszi a FED én kívül... Érdekes ugye? 
2. Ez likviditas a az USA gazdaság likviditas üzemanyaga. Na most már számolni se számolom hogy az elmúlt hat héten ez már a hányadik ilyen fura ügylet.? 
3. Egy nagy bank állítólag bajba került az ezüst shortokat miatt, csak szembe jött a realitás.
4. Ezért először a COMEX szerverek álltak le, pont amikor 6% emelkedett az ezüst, utána nem lehetett pozitív nyitni. Kereskedési robotokat át kellett állítani. 5. És ha ez nem enne elég a tőke kovezelmenyeket a duplájára elméletek, de alig pár nappal azelőtti szintén a duplájára emelték, ami miatt a kisbefektetoket margin calloztttak. 6.Durván avatkoztak bele lefelé irányba a nemesfem piac a de a természét ereje, erősebb kezd lenni mint a csillamporos vakító fuggazi amit idáig nyomtak  a a nagybankok és a fundok. 
Ezek mind jelek.
7. Nem eleg üzemanyag 75. Milliárd repo sem, ami még csak csak elfogadnek, de előtte való napokon 25 és megint 25 és megint 25 milliárd MBS fedezet repok voltak a FED tol.
Ohh és még vagy 20 db anomália van, ha érdekel  akkor mondom tovább. :) 
Placi82 2026. 01. 02. 11:17
Előzmény: #338  Spiller
Ukri béke nem lesz. Addig nem amíg London nem akarja. És ha akarja akkor félre állítják Z.t. Más megoldás nincs. 
Milyen megállapodás lehet  az hogy területet nem ad fel Z.? 
Nem a 50-100ezer NATO jellegű katonát akar. (ki fogja ezt finaszirozni? 107% ukrán allamadossag, és szüksége van évi 80-100milliard dollár hogy működjon, mint állam Csödben lévő Ukrajna ahol csak azt nem nyúlta le  az új vezetés ami nincs lebetonozva, pedig elodei se voltak kismiskak. 
Mivel is nyert Z anno? Ha utána nézel a kampanyanak.? 
1. Békét hoz
2 kiegyezik az Oroszokkal. 
3.Nyugati eletszinvonalat ígért mert ők lesznek kelet (orosz és Kína) és a Nyugat kapuja. Amúgy ez jó ötlet lett volna. 
4. Vége a korrupció ak. 
5 elszamoltatajak az korrupt Oligarchakat. 
Na most ezekből az igeretekbol zéró valósult meg. Semmi sem, azzá nulla.... Ergo egy korrekt valsztasba most kb  10%ot kapna talán. 
És nem Putyin miatt. Történelmi tény, hogy történelmi mélységben volt a népszerűsége már 2021 decemberében. Pont azért merrt, leesett, az Ukrán  átlag népnek hogy Porosenko éra után egy sokkal durvább nepotinozmussal rendelkező kívülről zárt "bizonyos" klikk jött. Én alig találok a vezetésben ukrán ukrán felso vezetőt. Wikipedian a "korai élet " fejezetben én nem sokat  találtam. Nézz utána  😉😉
Ilyet én meg nem láttam hogy egy ilyen kis  kisebbség így leuralja a politikát es a gazdaságot egy ekkora országban  Talán a vörös terror, azaz Kun Béla és Szamuellyék idején. 
Na szóval, Z mindig fog csinálni fog valamit, amivel Putyin felhuzza. 
Felmerul a kérdés miért? Oka azért mert ha elveszti hatalmat, gondold el milyen vilagrengeto korrupciós és egyéb ügyek buknak ki majd. És egyéb olyan dolgok amik alapján se Berlin se Párizs, se USA Nem fogadja be. Alliázhat Izraelbe a többi Kartalos emberei után....... Lassan ott van a fél politikai vezetés, ha lenne egy tisztességes választás ott lesz kb  mind..... 
Iszonyat Ukrán munkás és paraszti  besororzott  emberveszteseg kiderül és az egyéb ügyek után, minden lesz, főleg düh és harag. Szóval ha rajta múlik sose lesz béke. TCK - sok pedig mint erőszak szervezet mellette áll. Hisz vele együtt gazdagodnak vagy a  háború után buknak el. Gondold el azok akik  tobb 1000  utcán sétáló férfit és apukát, tettek a  buszba, és "vette rá a frontra menetelre" az majd békében házamehet és kiskiralykent élhet a szomszédjaik között??? Kötve hiszem. 
Itt se Londonnak se Z szűk korenek se az őket kiszolgáló erőszak szervezetnek nincs más lehetősége mint papíron bekerol tárgyalni, közben direkt olyan feltételeket támasztani amit az Oroszok nem tudnak elfogadni... 
Hisz rosszabb lenne az a megállapodás mint 22' előtti státusz. 
Ergo ott akkor kész béke, mikor az Ukrán besororozott férfiak, fogják a puskaikat és szépen szervezetten elindulnak Kijevbe... 
Volt már ilyen a történelembe...... Nem is egyszer... 

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek