Jó, jó, csak lassan hátrább a testes agarakkal :-) A cikk azt mondja, hogy továbbra is kilátásban lévő indiai megrendelés. Ez jelenleg kilátás. Majd lesz remélhetőleg aláírt szerződés is, ha a Modi nem találja ki közben, hogy mégis inkább orosz tengeralattjárókat szeretne például. Mer valamiért mintha kedvelné az orosz haditechnikát, fene a gusztusát.
Még amerikai hajó téma: Szerintem nem tudni, hogy mennyi ideje van vagy nincs amerikának hajók megépítésére. De akármennyi van is, muszáj lesz neki, mert különben végzetesen tovább nyílik a kínai olló. És még egy szempont, a repülőgép-anyahajók szükségessége. Vannak fix amerikai légitámaszpontok szerte a világban. A repülőgép-anyahajók ezeket egészítik ki, tulajdonképpen mobil repülőterek. Ha messze tájakon, pl. Északi Tengeren szükség van taktikai légi képességekre, ezekhez az út a vízi képességen, konkrétan a repülőgép-anyahajókon keresztül vezet szvsz. Ez ráadásul nem csak anyahajókat jelent, hanem egész flottakötelékeket, tehát egy csomó kiszolgáló és védő hajóra is szükség van az anyahajók mellé. Ha nem tudják megépíteni, meg kéne rendelniük máshonnan mielőbb, mert minden nappal nő a leszakadásuk. Északi Tengerre ráadásul feltehetően kéne jónéhány atommeghajtású tengeralattjáró is.
Európai hadihajókat illetően én évekkel ezelőtt kacérkodtam Fincantieri részvénnyel, de végül nem valósítottam meg az ötletet. Az elgondolásom az volt, hogy az olaszok spanyolok görögök küzdenek a földközi tengeren a migrács-áradattal, oda kelleni fog több kisebb méretű gyors hadihajó. Aztán nem követtem végül, hogy jó ötlet lett volna, vagy sem.
Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik