Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Freszelés ma, 15:16
Előzmény: #4773  N0MAD
ja hát az másik kérdés hogy lámpavasra raknám politikus (és nem politikusok) ezreit.
N0MAD ma, 13:40
Előzmény: #4770  Freszelés
Az a meki aminek a magyar frnachise-a neresé. 
Vajon miért nem….
Meg az auchan se lett ellenség miután a fele(már az egész magyar) a 4ig gellértté lett. 
Büntetőadó, az. 
N0MAD ma, 13:37
Előzmény: #4766  Lou70
Nem lehet hogy nem volt bezárva, tehát nem kellett megtrükközni csak a nyitott ajtózár nyelvet kipiszkálni?
Én is jártam így anno, megmutatta hogy lehet akár bankkártyával is :)
N0MAD ma, 13:35
Előzmény: #4764  Lou70
Csak valahogy a xxi században nem erre kellene haladni, de ja, persze régen is voltak. 
Freszelés ma, 11:24
Előzmény: #4762  Spiller
nem érzem azt hogy kellően drága lett volna a meki. tömve volt. miért nem basztak rá 100%-ot? és azt se látom hogy a feldolgozatlan élelmiszer értelmes része (zöldség, gyümölcs, fehérhús) meg 0% lett volna. a tbsz-re se kaptam jóváírást soha :), viszont szocho vagymiapcst bevezették rá. és nem tudom. a vállalkozásomat is szopatták a tranzakciós adóval. a banki költségekkel is megszopatta és nem érzem hogy annyira alacsony adókat fizettem volna cégként. lehetett volna persze több is, de kevesebb is. de nem aggódom, mert tudom, hogy idővel mindig minden egyre rosszabb. olyan ég nem volt hogy jobb lett volna.
Firekiller
Firekiller ma, 08:19
Előzmény: #4768  Lou70
az volt 😸
Lou70
Lou70 ma, 08:12
Előzmény: #4767  Firekiller
:P genya :D
Firekiller
Firekiller ma, 08:10
Előzmény: #4766  Lou70
biztos tudta hogy a családban tavaly 200+ millio nyereség generálódott :))
Lou70
Lou70 ma, 08:09
Előzmény: #4765  Firekiller
Lakatos, ne is mondd... Anyu 2 hete szombat délután kizárta magát és lakatost kellett szereznem. 20 telefon után találtam valakit a szomszéd városban, aki egyáltalán hajlandó volt dolgozni. A hab a tortán, hogy valami szuper biztonságosnak mondott méreg drága zár volt. A srác kb. 1 percet volt ott és ebben benne volt a köszönés, bemutatkozás, zár nyitás, fizetés, elbúcsúzás. Komolyan 5 másodperc alatt nyitotta ki...
Firekiller
Firekiller ma, 07:20
Előzmény: #4764  Lou70
az a baj hogy egyre kevesebb a szakma, már alig van cipész, szabó, kárpitos, lakatos ésatöbbi.... cukrászból van elég nem kell több
Lou70
Lou70 ma, 07:18
Előzmény: #4763  N0MAD
"Gyerekek fele funkc analfabéta" 
- szerintem régen sem volt ez sokkal jobb, csak az internet miatt ez most jobban reflektorfényben van. Illetve most olyan gyerekek is a felsőoktatásba kerülnek, akiknek 30 éve egy gimnázium is kemény dió lett volna. Ezek a gyerekek elmentek régen szakmát tanulni és fogalmunk sem volt róla, hogy funkcionális analfabéta, mert nappal csak keverte a maltert és este berúgott a kocsmában. Most meg osztja neked az okosságot az interneten, te meg nézed, hogy ezmiajaf.sz? :S
N0MAD ma, 06:09
Igaz cserébe az állam a alapfeladatait csak jelképesen látta el, eü ellátás majd egyszer, valamikor megmondjuk mikor lesz időpont, de hej, őrülj neki úgyis csak belehalnál a kórházi fertőzésbe. 
Kiraboltak? Hehe, majd nyomozunk nem?
De közben mindenfelé hazaárulunk és gáncsoljuk a szövetségeseinket ha pénzt hoz zavar? Hehe. 
Közszolgáltatások? Mit nem akarsz még?
Oktatás? Gyerekek fele funkc analfabéta, ez a fejlődés útja!
Stb. 
Spiller szombat, 23:07
Előzmény: #4759  Freszelés
Ebresztö. Ez tortent. Ez volt a fidesz adozas lenyege. Magas fogyasztasi adók afa stb de ha vallalkoztal megtakaritottal akkor alacsonyan adoztal.
Firekiller
Firekiller szombat, 21:12
dehát aszonta MP minden ami jó volt a fityesznél azt megtartják... nem emlékszem hogy mondjuk az állampapír 6% -7% volt-e mondjuk 2017-ben.... nyílván nem
Freszelés szombat, 17:42
pigou-i adóztatás: azt adóztasd, amiből kevesebbet akarsz (pazarló fogyasztás), és támogasd, amiből többet (tőkeképzés).
Freszelés szombat, 17:37
jó lenne ha a fogyasztást adóztatnák, mert - a leírtak alapján - a tömegek feleslegesen és sokkal többet fogyasztanak, mint szabadna. jó lenne, ha a befektetésre, hosszútávra nevelnék az embereket. lehetne pl -1%-os a TBSZ adó, ezáltal is motiválva és edukálva az állampolgárokat. Aki próbál magáról gondoskodni, az kap kis támogatást, bónuszt. Az áfa meg mehetne mondjuk 35%-ra is fel. hátha nem cserélnek iphonet évente, hátha elkezdik a tömegközlekedést használni, hátha inkább megvarrják a ruhát ahelyett hogy újat vennének, stb. a cipőt is lehet addig hordani amig le nem szakad a lábadról, azaz amig a funkcióját ellátja. akinek meg nem tetszik, az ne nézzen oda. A meki is legalább drágább lenne, tessék otthon főzni. zöldség, gyümölcs, fehérhús - a vajszívem miatt - menjen le 0%-ra.
de hogy mi lesz? hát elvenni mindig onnan lehet ahol van. szóval a tücskök biztonságban vannak, meg hát amit elköltötte az már nincs meg. persze visszavenni a megszokott jóból nehéz, de ők legalább "éltek". aztán a magyar módi ilyenkor az, hogy ezek a tücskök teliszájjal kinevetik majd a spórolóst... szóval az lesz, hogy aki "nem élt" attól még el is veszik tőle azt, amit felhalmozott addig, amíg a másik nem élt. legalábbis megpróbálják.
de hát ilyen a társadalom. majd összeroppanunk. remélem. addig is igyekszek helyezkedni. jóra nem számítottam a fidesz alatt sem, ahogy a tiszától sem remélek semmi jót. ha boldogulok is, az nem a kormáyn, a társadalom meg mások miatt van, hanem éppen inkább ellenükben. a legjobb az lenne, ha lenne egy kormány ami csak annyit ígér meg hogy semmihez sem nyúl. nincs új törvény, jogszabály semmi. "pont ugyanaz lesz mint 4 éve".
/s :D
Spiller szombat, 16:57
Előzmény: #4757  Spiller
Jaaa es
5. Pont. Ha a közepreteg megtakaritasat 0rol  megadoztatjak. Pl allampapir es megtakaritasi szamlak, akkor ebbol nem lesz utazas vagy nagyobb kiadasok a paraszt sohs nem akar visszavenni a meglevő eletszinvonalabol. Hiteleket vesz fel. Aztan nem birja. Na akkor fog lazadozni.
Spiller szombat, 16:44
Előzmény: #4756  Spiller
tiszanak lesz par gondja.
1. Jönnek eu pénzek csak meszarosok tudjak megcdinalni a projekteket
2. Szjat emelnek vagy elvesznek szerzett jogokat az nem lesz nepszerú a paraszt azt hiszi nem neki kell többet fizetni a nettója marad, lof..t ha ennek adótöbbletét mégid a cegekkel akarná kifizettetni az vagy infla növekedes vagy a leepites. 
3. Ha társasági adoba belenyulnak az amit irtam, infla vagy leépítés vagy bezaras.
4. A csaladi büdzsét nem tudjak tartani majd. Eltörölt rezsi és egyeb tamogatasok, lakber lakasvasarlas gyerekkedvezmények stb. Emelkedö szja fizetes es eltörölt kedvezmenyek. A hiteltörlesztesek maradnak a rezsi nö A bevetel csökken. Bizonytalansag a munkahelyeken.es meg s nagyik 13adik havi nyugdija is elreppenhet aminek nagy resze fitalokhoz ment.  
Ez csak indulasnak.
Spiller szombat, 16:18
Előzmény: #4729  tihamer
Csak az összefüggeseket nem  latja zsidi. Máskor sem. A gdp 70% at a kkvk adjak és ök a munkaadok 70% ban. Ha megemelik taot akkor ha tudjak tovabb adjak az áraikban tehat inflaciot növelnek. Ha nem tudják tovább adni  akkor vagy bezarnak VAGY TAKAREKLAngra allnak. Csokken ado,elbocsatasok. Sok vallalkozo 10-20 évig nem vett ki osztalekot, visszaforgattak a cegba es a valsagok nagyokat harapnak ebböl az eredmenytartalekból. Ha jön a hir 15% feletti ado lesz osztalék utan akkor kiveszik elötte es megint vagy takarék vagy felszámolás.  Mondtam a mostani adozas "meg van szokva " erre van beallva a gazdasag. Zsidinek sincs esze atlassa mi hova hat. Azt gondolja aaa az csak 6-7% emeles kkvknak, kibírjak. Jaaa es miert nincs ő sem a vagyonadó mellett, mert ezekböl el, raszóltak ereggyé obbizni ahogy  suranyi is. Elmondtam a vagyonado csak választasi fogas az irigy parasztnak. Egyreszt elkergetik azokat akiknek megvan a kepessegük rendszert működtetni masreszt azok lekövetik a többi nemzetközi  milliardos mintajat, kicsúsznak mint az angolna. tiszasok ra fognak jönni a fidesz ut volt a jarhato. Ne feledjük 16evig az eu atlag felett volt a gazdasagi novekedes nalunk. 
Uhura szombat, 15:15
Előzmény: #4754  Firekiller
Ja ez a másik, hogy ha az első 1-2 héten még harap is az ember, mert újra csinál valamit amit szeretett 3-4 héten már lejön a csillogás és jön a szürkület , plusz: kikopnak a rutinok, és szvsz 40 év felett még a legjobbak is kb a dolgok felét - három negyedét rutinból oldják meg. 
Firekiller
Firekiller szombat, 14:12
Előzmény: #4753  Uhura
meg nehéz visszállni 1-2 év fingilingi után
Uhura szombat, 09:58
Előzmény: #4748  Lou70
Erre jó megoldás ha a micro szabadságon , nem teljesen hagyodd abba a munkát hanem , azt vállalod el, azt csinálod meg ami tetszik és nem érzed kényszernek. 
A kérdés a sajád munkád enged-e ilyenfajta kompromisszumot. 
Az is kérdés, hogy hány olyan szakma, munka , vállalkozás van ahol 1-2 év szabadság alatt nem írodsz le teljesen és amikor vissza mész nem kell-e 0 ról kezdeni. 
Firekiller
Firekiller kedd, 06:52
https://youtu.be/ilDSvY_7g2g?si=Z1a-E9_O5VryMcUk
hogy legyen kire költened a fire-ben :)
Goldstein17 2026. 06. 18. 09:11
Előzmény: #4749  DavidCamp
Ezt már próbáltam magyarázni itt a fórumon, nem nagyon talált értő fülekre.
Lou70
Lou70 2026. 06. 16. 13:35
Előzmény: #4747  N0MAD
A felmondás helyett engem is rá akartak beszélni 1-2 sabbatical yearre. Sokan mondják, hogy 1-2 év után beüt az unalom és örültek volna, ha ilyen esetben nem megyek a konkurenciához :D
N0MAD 2026. 06. 16. 12:34
Előzmény: #4746  Firekiller
Én sabbatical year néven ismertem a jelenséget, de így biztos trendibb :)
Firekiller
Firekiller 2026. 06. 11. 16:12
mit szóltok a Mastergood tegnapi hisztijéhez és MP mai válaszához? 😆😅😆
Firekiller
Firekiller 2026. 06. 10. 20:45
Előzmény: #4740  Atti
ha ott dolgozol az erőműben és legalább mérnökként akkor valóban

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók