Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ORK 2025. 11. 29. 18:43
Előzmény: #2819  ORK
Kell-e költeni rá? Igen. Kb. 10M ráment már, de most patika.  Lefestettem kívülről, mert sárga volt.Most fehér, ez mondjuk a saját baromságom.Kicseréltem mindegyiken az ipari kapukat (nagy acél nyíló ajtók vannak rajta) mert szarok voltak. Nekem ki és bejáratom is van a két végén, így sorompókat tettem le, hogy ne tudjon behajtani, csak ha beengedik a raktárosok. A bérlői részen az ipari park belseje felé vannak a bejáratok, de teherautóval behajthatóak. A saját részemet utcáról közelítem meg. Én jó üzletnek láttam. Vannak bérlakásaim, az kényesebb és sokkal macerásabb. Itt senkit nem érdekel semmi a raktárban. Ami még fontos az a szociális blokk. Na az mindenképpen legyen, mert anélkül közös cuccokkal nehezebb lesz a kiadás szerintem. Nekem szempont volt és nekem van mindben, így gyorsan ki lehetett adni. Ez még szempont volt, de ezt Te is meg tudod csinálni, ha van csatorna meg ilyenek, de szerintem anélkül semmit ne vegyél. Közös wc meg ilyenek az nálam kizáró ok volt.
ORK 2025. 11. 29. 18:23
Előzmény: #2811  Placi82
Na....Ami nekem van: 3000nm terület. A raktár 1950-es években épült és kb olyan 40 cm-es tömör tégla falak. A tetőt az előző tulaj ledobta és lindab-ra lett cserélve. Maga a raktár 1200nm 3 hajós, fizikailag is tömör tégla falakkal van elválasztva. 2004-ben teljesen fel lett újítva. Új gáz bekötés és kazán lett berakva, minden elektromos hálózatzot kicseréltek. A csarnokokban és az udvaron (mert azis van) javították a betont és mindent le aszfaltoztak. Az egész előtt udvar van és a régi tulaj az egész udvar fölé csinált egy árnyékoló tetőt. Saját víz bekötés függetlenül az ipari területtől és saját 3x63A betáp ami 1 éves. Kőbánya a lokáció. Nekem itt van az egyik cégem irodája és ezért vagyok itt. A 3 részből 1-et a cégfem használ.
Mit és miért érdemes venni?
 Leírom, hogy miért vettem, nekem mik voltak a szempontjaim, talán másnak is ezek fontosak.A legfontosabb a bérlőknek, hogy behajtás köteles-e a terület, mert akkor tud papírozás nélkül bemenni a kamion vagy teherautó, szerintem ez rohadt fontos. Nekem jönnek kamionok,teherautók árúért és mivel ipari terület ,így Kőbánya kiváló. Az M0 nincs messze. Ami fontos a bérlőknek, hogy be tud-e menni a kamion vagy teherautó és meg tud-e fordulni bent. Én olyat keresetm, hogy ne a terület belsejében legyen, mert ott szar a közlekedés a bunkó parkolás miatt. Én a szélén vagyok közvetlenül az utca felé. Ami fontos volt nekem, hogy legyen saját bejáratom az utcáról,mert bármi van az ipari parkban az engem nem érdekel(vita,szar parkolás, szar vízhálózat ami közös stb.) Daruzott kell-e? Nem tudom, az már szerintem nagyon speciális igény a bérlő részéről és az már több ezer nm. Én ekkorát sosem vennék, mert sosem térül meg. Ami aranyat ér  az az udvar, hogy tudj bent parkolni vagy a bérlő ügyfelei, mert az bizony állandő probléma. A közmű jó állapotú legyen a telepen vagy legyen sajátod. Nálunk osztatlan közös tulajdon, mint az összes régi iparterület Budapesten. A területen közös a bejövő víz és áram, tehát ha valami beszarik akkor közösen kell megoldani. Ezek engem nem érdekeltek. Osztatlan közös tulajdon...tudni, kell, hogy az ipari az ilyen Budapesten. FONTOS, hogy ügyvédileg osztott, használati megosztás legyen a területre. HA ez megvan akkor nyert ügyed van, nem lesz gond. Bankodat megkérdezed, ha hitelezni akarod, hogy vizsgálja meg, de általában sima liba. A közlekedés szerintek kulcsfontosság. Akinek kiadod az teherautóval vagy kamionnal közlekedik és nem akar behajtási engedélyekkel küszködni. Az épület kora az a pénztárcádtól függ. Budapest belsejében ne keress szerintem új építést mert nincs és a gatyádat kifizeted. Bent régiek vannak és ott kell a szarban turkálni az aranyért. Én azt gondolom megtaláltam. Nyílván az M0 mellet is lehet venni, de attól függ TE mire használod vagy a bérlőjelölt mire szeretné. A belső területek a városban szerintem 100x jbb, mint az M0 mellet. Ha van üzleted a városban akkor a raktár miatt nem mész ki a városból és a vevő se fog. 2021-ben vettem 157M plusz átírás blablabla...Most a 400nm olyan 620.000-ért van kiadva nettó
kanizsaidorottya 2025. 11. 29. 15:33
Előzmény: #2817  kanizsaidorottya
Jó példa erre Placi82 hozzászólása.
kanizsaidorottya 2025. 11. 29. 15:31
Előzmény: #2813  Placi82
Én pozitív személyiség vagyok, máskülönben nem lehetne elviselni ezt a fajta szemléletet, amit egyesek itt képviselnek.  Na de, hová tűnt az elit, azaz Damon Hill!? Csak nem valami országjavító halaszthatatlan tevékenységük támadt? Csak nem valami újabb széthúzó, megosztó tevékenységen tevékenykednek, gondolkodnak? Mint a történelemben már sokadszor (pl. Mohács, stb.) A dicső nagyurak! 
Capi
Capi 2025. 11. 29. 15:10
Előzmény: #2803  ORK
Pontosan ahogy irod! Amortizáció minimális. Amugysem 10/10 esek es nem is fogom azza tenni. Van még egy raktár Zuglóban de arra most költeni kell majd. Így nehéz kiadni.
MikeCorleone 2025. 11. 29. 14:46
Előzmény: #2792  Josti
"Kinek milyen kockázatkezelő terve van fire-ben egy több évig tartó lejtmenetre? Éves költőpénznek kötvényeket vagy inkább bukóban lévő részvényeket kell realizálni? Vagy érdemes tartani ilyen hosszútávra áthidaló kp-t?"
Főleg állampapírt adnék el, mivel arra számíték hogy a tőzsdei medve piac csak átmeneti (ami lehet évek is persze). Manapság az állampapir kb olyan mint a kp. szoval készpénzt külön nem tartanék. És olyan részvényt is, ahol úgy érzem jó időzítés pont akkor eladni. Ezt nehezebb jól felmérni nyilván de biztos volna amit kiszórnék. De foleg allampapir. És 1-2 év esés után vsz. vásárolnék még részvényt.
slash
slash 2025. 11. 29. 14:36
Előzmény: #2805  tihamer
Emlékszem a járványra. 2020 április- május  totális pokol. MIndenki hazarendelve. Néha bementem a melóba egyedül ültem a 4-6os villamoson. A Blahán sehol senki, a Meki előtt csak a cigányok smároltak. Esküszöm így volt! Mondom a főnöknek ezeken ez se fog. Aztán otthon voltam egy hónapig unalmamban ástam és csináltam a kertben egy medencét. Elvoltam. Nem igazán volt senki lakásvásárló kedvében. 
Placi82 2025. 11. 29. 14:21
Előzmény: #2810  kanizsaidorottya
Poenkodni probaltam, felviditani , de ez se jön össze ma...:) 
Placi82 2025. 11. 29. 14:20
Előzmény: #2804  FatFIRE
Nem hiszek a véletlenekben.
Továbbá nem hiszek abban hogy Leyen és csapata vagy Biden ,és Kamala volt a politikai  természetes evolúciós kiválasztódás csúcsa , azaz legertelmesebbek és legravaszabbak..😉
Mint anno a vezető  politikusok,elnökök, pár évtizeddel ezelőtt.
Ergo ki mozgatta/mozgatja   a bábszínhaz szálait,  a sötétben?
Placi82 2025. 11. 29. 14:12
Előzmény: #2803  ORK
Meselhetnel az ipari ingatlanokról. Mostani arszinten is hozznak 10%ot. Vagy 7 èvvel ezelotti bekerülési árra számítva . Nem mindegy ugye?
Többi kérdésem :, 
Kategória , daruzott ipari csarnok, vagy raktár?
 építés éve , tehát 80 as evek vagy modern , etc ...
És a legfontosabb ,hol van, szerinted hol jó, azaz a lokáció ! Dél agglo vagy Kőbánya etc...
Köszönöm.
kanizsaidorottya 2025. 11. 29. 14:07
Előzmény: #2809  Placi82
Sza...k én az elitre! A titulus az csak egy dolog! https://www.youtube.com/watch?v=cLZs2oC3MBE
Placi82 2025. 11. 29. 13:53
Előzmény: #2806  kanizsaidorottya
Licinius Crassus akkor  az Fatfire lesz . Mert ő lehet a leggazdagabb közöttünk . No de ki lesz , akkor Magnus Pompeius, és Gaius Iulius Cézár . Ezt Spillerrel meg kell vitatnunk , és fel kell osztania ! 😀
Ha esetleg második Triumviratusra gondoltál, akkor abban az esetben könnyebb a felosztás mert Spiller tipikus echte  Antonius , És Fatfire akkor legyen Augustus én meg megelégszek  szerényen Aemilius Lepidus szerepével.😀(Bár én csak egy borsodi szegenygyerek ként láttam még a napvilágot. Patriciusi  arisztokrata rendhez messze nem tartozhatok . Ez egy dilemma. 😀
Ezt mondjuk úgy lehetne feloldani ha Goldstein forumtarsat vennék be , mert ő már legalább 3 generációs elit lehet , már az 50 és 60es 70 és években is lehetett valakik a családja  (Elnézést kérek  ha rosszul logikaztam). 
De viszont ő nem alkotnak szövetséget Fatfire  és Spillerrel.
Szóval ha eltekintünk plebejusi (sváb kulák) , szarmazasomtol akkor oke , leszek a triumviratus tagja.😀
kanizsaidorottya 2025. 11. 29. 13:12
Remélem,  mindenki megkapta a mai lelki táplálékát!
kanizsaidorottya 2025. 11. 29. 13:11
Most álljunk fel, és énekeljük el a Nélküled-et! Te se maradj ülve Spiller, Murdoch, Fr.., Placi82, stb.! Mert különben a sarokba lesztek ám állítva!
kanizsaidorottya 2025. 11. 29. 12:47
Előzmény: #2799  Placi82
Csak összeáll az a kis triumvirátus! 
tihamer
tihamer 2025. 11. 29. 12:46
Előzmény: #2804  FatFIRE
" A belvárosi lakásoknál a járvány alatt erős alulértékeltséget láttam, szinte érthetetlen volt, hogy a legtöbb ember mennyire nem fogta fel a piaci helyzetet..."
.
Emlékszem arra az időszakra.
Tipikus válságbeli befektetési időintervallum volt.
Válságban vásárolni 📉✔️
Mániában tartani 📈✔️
Be is húztam a portfóliómba 2020-ban 2 ingatlant.
FatFIRE 2025. 11. 29. 11:01
Előzmény: #2801  ORK
Volt egy szerencsés együttállás: a szomszédnak terjeszkednie kellett és mivel ezt csak felénk tehette meg, vastagabban foghatott a ceruzám... 😊
A belvárosi lakásoknál a járvány alatt erős alulértékeltséget láttam, szinte érthetetlen volt, hogy a legtöbb ember mennyire nem fogta fel a piaci helyzetet... Az utazási korlátozások miatt szinte teljesen megszűnt a külföldi befektetői érdeklődés is, ezért vissza nem térő alkalom nyílt arra, hogy az ember bevásároljon (a lakásainkkal 4-5 év alatt euróban háromszoroztunk).
Placi82
Ilyen kérdésekben sem szabad a liberálisokra hallgatni. A küzdelmük nem a szabadságjogokról szól, hanem a józan ész ellen történik. Ezért is próbálták a vonuló migránsokat orvosokból és informatikusokból álló társaságnak láttatni a közvéleménnyel.
ORK 2025. 11. 29. 10:18
Előzmény: #2802  DavidCamp
Nálam is ez a helyzet. 1200nm ami 3 hajós. Kőbánya. Szerencsésen leválasztható részek voltak/lettek 3x400mn. Gyorsan kivették és azóta is hivogat az ipari ingatlanos, hogy van-e üresedés, mert ki tudná adni ;) utólag nagyon jó döntésnek bizonyultak. Amortizáció szinte nulla és semmivel nem kell foglalkoznom ellenben 10%-os  hozam.
DavidCamp 2025. 11. 29. 09:42
Előzmény: #2801  ORK
Ez így van. Nálam is van kiadva 2 db. Egynél pedig most lesz bérlőcsere. Illetve egyet kettéválasztottam mert a bérlő csak a felét bérli. A másikra is most jön egy motoros okatató aki kibérli. Így utólag jó döntés volt a 2é választás.
ORK 2025. 11. 29. 09:39
Előzmény: #2793  FatFIRE
Az ipari ingatlant miért hagytad, ha szabad megkérdeznem? Nálam van két raktár kiadva  és nagyon szépen hoznak. Ár/ érték arányban messze jobb, mint a lakás.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek