Szerencsére még ebben az országban mindenki azt hisz és gondol, amit akar. Nekem nem tisztem meggyőzni senkit. Mikor eladtam a lakás árával megegyező összeget felvettem 2,9 %-os fix fészekrakós 15 éves hitelre és egy új építésűbe szálltam be (költöztem) duplaáron. De 2 évet csúszott az építkezés és addig használatba vételi nélkül piaci kamatot fizettem + albérlet (na az rázós volt a végén utolsó egy évben az ipari telepen (iroda felett) laktunk asszonnyal kőbányán, gondolhatod mit kaptam mikor esténként melóból oda járt haza...én meg tudtam éjjel is melózni) Aztán kisimultak a dolgok. 2011-ben azt is eladtam és vittem tovább a fészekrakós hitelt egy házra. 2020-ban -mikor lehárt -már a törlesztő teljesen baráti volt.
Ezt elmondtam nekik párszor de nem megy at. Vagy atmegy de kell egy onigazolas miert nem. Aki 40-50 között van az mar elt orban elott es ott volt 2008 az ingatlan visszaesesek idoszaka covid.. Huzhattak volna lapokat... 9% tao 15% szja.. Támogatott hitelek.. Ha erre nem megy a novekedes akkor nem is fog.
Gratula! Volt tököd és mertél belevágni. Meg is lett a gyümölcse...khmm..akarom mondani szerencséd volt :D Meg biztos korrupció, meg visszacsurgattál :DDDD
En vallalkoztam jottek penzek folyamatosan vettem ingatlanokat. Vettem cegnek lakast 6kerben irodanak onkormanyzattol vehette meg ember 83000ert, aki eladta. Nem volt ennyi penze en fizettem ki helyette es vettem meg tole 1,1 millioert. Fszti uzletlakas utcai beijarattal. Megvettem alatta egy szuteren uzlethelyiseget 1,1 millioert eladtam 2,5 millioert 1ev mulva. Butikot csináltak lanyok, felujitottak jarolap minden. Osszevesztek visszavettem ugyanennyiert. Kozben a haz melletti foghijon kezdtek építkezni melygarast építettek, megrepedt a fala a haznak a pincem is. Szakerto 2,4 milliora ertekelte a karom. Epitoket beengedten berakni egy nagy tartogerendat ideiglenesen.raadasul autommal ott parkoltam hoztak mixert nyomtak a betont automon pattogtak a kovek. 3k ban megegyeztunk. Huztak a kifizetest nem volt penz szerkezetkesz lett a haz volt benne uzlethelyiseg. Mondtam nem kell penz kell az uzlethelyiseg 55nm belso 4,3mrel. 2 parkolo 1 tarolo es megcsinaljak a repedest a szuterenen. Megegyeztunk. Kozben szuterent eladtam spanyolnak 6.5 millioert es a lakast is 34nm 6,5mert ugy, hogy 6hónapig benne maradok 6 honap berlesi opcioval. Az uj irodaba csinaltam 50%os szerketeti galeriat es volt hazkozponti futes. 13,5 bol negvolt minden levonva a karokat.
Vigye..csinálja. Nem a kifogásokat keresem, hogy neki miért, hanem hogy Én mit tehetek a boldogulásért. Aki meg a másikkal foglakozik az meg irígykedjen :D Aki megdolgozott azért amilye van az megcsinálja mégegyszer ha kell. Ne kend a politikára, ne kend a szerencsére. Munka, munka, munka és meglesz a gyümölcse---Ja és legyen tököd kockáztatni. AZ oktatást is engedd el...ne fáraszd magad.- Én sem tanultam.."szerencsém" volt.
Legyen úgy! majd veszünk féláron.... Aztán meg meghallgatjuk, hogy szerencsénk volt, meg nekünk könnyű volt..Ja és el ne felejtsem: az aktuális kormány lesz a hibás. :D
“ Nem érdekel ki mit és mennyiért lopott vagy ki mit vett fel. Jól tette” Erre majd kiváncsi leszek ha nem a maset viszik hanem a tiédet. Mindegy is melyik zászló alatt. Tudok párat akiért vitték, meg aki adta olcsón miután a nav, köjál, meg valahány név a naptárba adta a kilincset egymásnak és büntetett záratott. De tudom, biztos ő volt a hibás, különben ok nélkül sose. A jóktól nem lopnak! Híres utolsó mondatok. Én nyugodtabb vagyok ha nem itteni ingatlan a fire alapja, aztán a jóvőt majd jó esetben meglátjuk.
Speciel én a Ix kerben 98-ban vett lakásom 2003-ban 3x áron adtam el. De benne laktam, én nem tudtam, hogy ez lesz... ORK írta, hogy saját cégének vette. Jó áron kapott nagyobbat, mint gondolta, lehet, hogy abban bízott, hogy bele nő a cége, addig meg valahogy hasznosítani akarta.... ennyi. Engem pl. soha nem érdekelt az ingatlan, ahogy nőtt a cégem, úgy nőtt az ingatlanok száma és nagysága (ipari, kereskedelmi). Volt, amit jókor vettem és volt amit rosszkor ( ha ingatlanos szemével nézed), de 30 év távlatából már ezek a hátrányok nevetségesek lettek. A profitot akartam biztos helyen tudni..., hogy jobban is lehetett volna csinálni? Szinte biztos.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)