Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 2025. 11. 16. 17:38
Előzmény: #2498  Spiller
Hosszú távra ki lehet adni ott ingatlant a sok-sok vendégmunkásnak.
Rövid táv meg ott is szezonális, júniustól aigusztusig épeszű turista egyáltalán nem megy oda elevenen megfőni.
Spiller 2025. 11. 16. 17:33
Előzmény: #2475  Capi
akkor ez közös. 
Spiller 2025. 11. 16. 16:39
Előzmény: #2487  szieszta
Csak megjegyzem Dubajban a TSG-i adó 9%   mint nálunk,  igaz a 100.000 USD feletti nyereség után kell fizetni,  az szja 0 százalék.  Sokféle cég van, van amihez fél évig ott kell élni.   
Goldstein17 2025. 11. 16. 16:31
Előzmény: #2490  Goldstein17
Ajaj, túl sokat olvasom a fórumot ez nem pálya:) 
Spiller 2025. 11. 16. 16:28
Előzmény: #2487  szieszta
eléggé leegyszerűsíted a dolgokat.. egyfajta adóoptimalizálás a Dubaj...pl csányi szingapúrban látja a megoldást.   A piszkos pénzek kriptóban vándorolnak igaz Dubajban ingatlant is lehet venni kripoval.  Amúgy van pénzügyi ellenőrzés náluk. 
Spiller 2025. 11. 16. 16:11
Előzmény: #2472  szieszta
Régen állatbőrökkel kaori csigákkal kellett fizetni.. elég kellemetlen..asszony leküld vegyél már a hentesnél húst vigyél két hód és egy kisebb vidra gereznát.. visszajössz..mondod azt mondta hentes infláció van még rákért egy mókus prémet...  Erre találták ki az érméket amik esetleg anyaguk értékén képviselték a vásárlóerőt.. Majd később papírra írtak egy igérvényt.. ha bemutatod kifizetik a rajta feltüntetett értékű valamit. A mostani pénzek is igérvények.  A húszezres értéke kb 20 Forint anyagár.. a bizalom tartja fenn.
A pénzre azt a példát szoktam mondani tetszik nem a pénz a teljesítmény közös nevezője és a teljesítmény akkumulátora. Ezzel tudod közös nevezőre hozni egy kertész egy tetőfedő vagy patkolókovács munkáját. Dolgozol ősszel,  a megegyezés szerinti  pénzt kapod, Eltároltad az energiamennyiséget amit beletettél a munkába.  Ugyanezért a pénzért  vagy ennek egy részéért a tetőfedő megcsinálja a tetődet. 
Törölt felhasználó 2025. 11. 16. 16:03
Előzmény: #2479  J0hnnyEnglish
Az újgazdagozás közvetlenül a rendszerváltás után szökkent szárba. A kádári egyenlősdi után hirtelen nagyot változott a világ, az egyik ember munkanélküli lett, a másik sikeres vállalkozó, ekkor kezdett tömeges méreteket ölteni az újgazdagozás. A tüzépen dolgozó teherautóstól a 80-as években Kádár-kockát építő kisemberig a legtöbben pejoratív szóhasználattal élve újgazdagoknak hívták azokat, akiknek több és jobb jutott a többi embernél. Így lettek az agglomerációs településeknek "újgazdag" lakónegyedei.
Több, nemzetközileg is versenyképes magyar vállalkozót ismerek (én is ide tartozom). De tudomásul kell venni, hogy Magyarország nagyon sok vállalkozásnak kimondottan rossz helyszín, ezért az ilyen vállalkozók általában kivándorolnak, vagy a cégüket viszik külföldre. Egy ipari tevékenységbe kezdő kisvállalkozás a legtőkeigényesebb kezdeti életszakaszában semmilyen támogatást nem kap (ellenőrzést annál inkább), a multik viszont munkahelyenként sok tízmilliós vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. Lehet versenyezni! 😂 Úgy, hogy az egyik gazdasági szereplő 5+ évre előre megkapja a teljes bérköltség fedezetét, a másiknak pedig a nettó munkabértömeget megközelítő adó- és járulékterhe van. Ezt mégis, hogy tetszettek elképzelni?
A magánegészségügyben egyébként szintén sok a nemzetközileg versenyképes magyar vállalkozás, de a törvényi szabályozás elmaradása miatt csak egyes területeken, például a fogorvosoknál. Építőiparban több nagy cégnek van már külföldi leánya, de ott a kapacitásproblémák számítanak hátráltató tényezőnek.
Capi
A talmi csillogás főleg a rendszerváltás után volt jellemző, manapság pedig elsősorban a társadalom alsóbb jövedelmi deciliseiben. Az a néhány jól ismert NER-es figura látványos a sokszor bemutatott kivétel, nem szabály.
szieszta
A különböző online vállalkozók és jól kereső távmunkások sokszorosan többen élnek ott, mint a közpénztolvajok (magyarok is elég sokan). Az alacsony adók miatt Dubai pénzt tesz a zsebükbe a hazai adókörnyezethez képest. 
Cégalapításra helyi tartózkodás anélkül is lehetőség van, több formában is, mindegyik bizonyos előnyökkel és hátrányokkal. Dubai tényleg gyakran tűnik fel a luxusélet helyszíneként, sok turista is ilyen jellegű fotókat tölt fel onnan, különböző bérelt sportkocsikból és menőnek számító helyekről.
Placi82
Szinte robbanásszerű Dubai népességnövekedése, hiszen rengeteg jól kereső ember számára kínál a kedvező környezetet. Az adók nincsenek, vagy nagyon alacsonyak, a környezet biztonságos, a szolgáltatások fejlettek, az üzlet szempontjából kitűnő helyszín. 
Én ott is a belső területekre célzok. A hozamok nagyon jók, az általam vizsgált területeken 7-8 százalékos lakbérhozammal és a lakások további felértékelődésével lehet számolni. Tekintettel arra, hogy ez már reálhozam, kellő vonzerővel bír.
Magyarország éppen az ellenkező irányba tart, ha egyszer kormányváltás lesz, rosszabb idők várnak majd az ingatlanbefektetőkre. Látja mindenki a gondolkodás irányát a vagyonadókkal és a lakáskérdés körül fokozódó feszültséggel. A tőke nem szereti a barátságtalan környezetet, ha nem kell a pénzünk, visszük máshova... 🤷🏻‍♂️
Spiller 2025. 11. 16. 16:00
Előzmény: #2471  szieszta
Persze nem vagyunk egyformák ez a jó. .  Azt is írtad svédasztalos zabálás... miért kellene?.. hacsak nincs benned majd jól leeszed az utad árát.. én néha eszek mindenből egy keveset, vagy tematikusan, rák, hal kagyló ázsiai olasz..ilyen olyan husok levesek.  Én imádok minden húst birkát borjút, halakat tengeri herkentyűket, kacsát is imádom. A csirkének csak a combját de szeretem a májat néha a pacalt is megeszem. Házi hurkát kolbászt csécsi szalonnát sonkát.    Ha elmész a Balatonra ugyanúgy csörög a telefonod, "csak felugrom Pestre elintézem és jövök",  ugyanazok az emberek ugyanazok a szokások vesznek körül ugyanazokat a problémákat látod ugyanazok a viszonylatok még az időbeosztásod is kb azonos lesz.. Persze ez is pihentető, ki lehet kapcsolni ezeket a dolgokat és ott kialakítani egy pihentető ritmust.  Én néha horgászom, akkor és ott abban a dimenzióban élem meg a töltődést. Nem a halért megyek az csak prémium.. nem hallgatok zenét a telefont sem baxtatom, csak a természet van és én, van szemem hozzá. ülök és előbújik egy kis egér a bokorból, átmegy a lábamon eszik a kukoricámból majd balra el. Megint zörgés és egy nyest jön elő az egérszagra, jön szimatol, rám néz töpreng majd megy az egér után, nem sokkal később hallom elkapta.     Ha nyaralni megyek és sznorkerezem  a tengerben, hallom a légzésemet és egyszer csak elkezdek szép lassan egyenletesen levegőt venni, lenyugszom és nézem azt a mesevilágot átveszem a ritmusát  A balatonhoz képest  pl elmegyek Thaiföldre Ciprusra akkor ezek a viszonylatok  mások, mások a léptékek más az idő. Ráadásul asszony sem talál ott magának munkát mint itthon tenné. Ő is pihen.  Minden országnak van szaga illata,  a thai más és mindegyiket imádom. Turistaként jó élni a világban nem lakosként, úgy pihensz. Én igyekszem igy élni efelé irányítom a sorsom. Mit csinál a turista: eszik iszik nézelődik rácsodálkozik a világra nyitott a dolgokra beszippantja a szépet és jót. Pl  mész Pesten az utcán és nem is veszed észre a csodás épületeket a körúti forgatag zaját túlkiabáló apró madár fütyülését a fán. eszed a kefét mert ez az nem sikerült valaki elbszott valamit..stb stb..    Ha külföldön veszel ingatlant akkor már lakos vagy, helyi adók szemetes, viszi nem viszi,.. én ezért  inkább a szállodát preferálom vagy néha a bérletet. 
Én nagyon hiszem minden embernek van egy energiaszíntje, abből ad és ehhez töltekezik. Ha nagyon lecsökken ez az energiaszint akkor megbetegszel.  Ebből adsz és ehhez kapsz.  Az idézett thai lány adott energiát. ha megölelsz egy szép nőt akkor adsz és kapsz . Ha szeretkezel akkor jin és jang kettő egy... ha szexelsz akkor csak kapsz.  Minden ami jó a lelkednek az feltölt, a naplemente egy orgona vagy gyöngyvirág illata (Thaiföldön a frangipáni,)  Nem beszélve anyukád vagy a gyereked felöl vagy felé menő energiákról. Értékelni kell ezeket a napi csodákat gyorsan elreppen az idő. Kicsit ehhez tartozik. Én  kimondom megbeszélem mindenkivel amit akarok, felteszem a kérdéseimet,  kimutatom a szeretetemet.. Ha meghal valaki siratjuk..mert visszavonhatatlan..de siratjuk azért mert nem mondtuk ki nem kérdeztük meg vagy nem adtuk meg amit szerettünk volna megadni nem mutattuk ki az érzéseinket. 
Placi82 2025. 11. 16. 13:59
Előzmény: #2485  szieszta
Biztos sok ilyen van. De én például Fideszes politikus kozeleben egyszer voltam 2 percig, mikor a Gesztenyés kertben volt valami családi rendezvény és Pokorni polgármester úr, ott volt és azt hitte ismer valahonnan,( pedig nem ismert) mert rá mosolyogtam,, és megdicserte a kislányomat milyen aranyos. Ezen kívül, soha semmilyen kapcsolatom nem volt a politikaval...
Csak Osztrak/Nemet multiknal, és KKV  tulajoknak dolgoztam, hogy rendbe rakjam, optimalizaljam a  termelést. Magyarán tisztán  versenypiacon dolgoztam. Soha állami szektorban, se önkoriknak se, etc.... 
Ilyen is van... 
Placi82 2025. 11. 16. 13:47
Előzmény: #2478  Törölt felhasználó
Hát, igen ott stabilitás van... 
Tudják, mivel kell vonzani a tőkét. Ellentétben például Franciakkal, akik el fogják üldözni. 
1)De jó üzletet látsz Dubaji ingatlan piacban?
 2)ott  meg/már nincs lufi es tularazas még mint itthoni ?
3) Vagy Őszirozsás Kun Béla típusú/jellegű  forradalomtol/intezkedesektol, (ingatlan adó, vagyonado, tokejovedelemado) félsz? Szelsőbal jellegű  eloretorestol? 
Goldstein17 2025. 11. 16. 12:48
Előzmény: #2488  szieszta
Nem voltam még Dubajban és elvből be se teszem oda a lábam. A fedett sípájáival, a zöld gyepével mindazt megtestesíti számomra ami az arab világ ultragazdagjaiban visszataszító. Élhetetlen környezetedben megteremtették a földi paradicsomot, legalàbbis ahogy ők azt elkepzelik. Örülök hogy Európában elhetek. 
Goldstein17 2025. 11. 16. 12:42
Előzmény: #2488  szieszta
Az, hogy a mindennapi ember szintjén hogyan csapódnak le a termeszettudomanyok állítási, a társadalomtudományok, esetleg a pszichológia targykorebe tartoznak. A tudomány nem foglalkozik a tojással, a kávéval, agy a csokoládèval, annál inkább mondjuk a koleszterinnel, a koffeinnel, vagy éppen az antioxidánsokkal. 
szieszta 2025. 11. 16. 12:18
Előzmény: #2486  Goldstein17

A tudomány fejlődésével folyamatosan meg lehet cáfolni a korábbi kijelentéseket. Emlékszem, mikor a tojást kikiáltották méregnek, koleszterin bombának, a szív ellenségének. Most meg azt hallom, naponta egyet meg kellene enni. A kávé szintén, a csoki szintén.
A tej jótékony hatása állítólag  a tejlobbi biznisze, ahogy az ásványvíz előnyeit is csak  a reklámok miatt tapasztaljuk.
Nevetséges, mikor a barna cukor sokkal egészségesebb, mert drága, nem beszélve  a himalájai sóról. Mintha az nem NaCl lenne.
A bio élelmiszereknél magasabb határt állapítottak meg a mikotoxinok értékénél, mivel gombaölőkel nem lehet kordában tartani. Itt már csak az a kérdés, melyik a károsabb, a gombaölő (ami sokszor egy más gomba mérgéből készül) vagy a gomba mérge.
szieszta 2025. 11. 16. 12:06

Sokan menekülnek Dubajba, főleg a piszkos pénzt mossák, meg a csaló cégeket viszik át oda, főleg amelyek eddig az államkincstáron élősködtek.
Ha jól tudom, csak úgy lehet ott céget alapítani, ha minimum három hetet ott töltesz, így egyre több ingatlanra van szükség.
Annak semmi sem drága, akinek a semmiért utalják a pénzt.
Van egy facebbok király ismerősöm, aki minden évben legalább háromszor rak fel dubajos képeket, főleg hogyan szürcsöli a koktélokat  az aranyozott szívószállal. Itthon senki sem tudja mivel foglalkozik, csak  a luxizása feltűnő .
Goldstein17 2025. 11. 16. 11:57
Előzmény: #2459  szieszta
A tudománynak megvan az a képessége,  hogy korábbi állításait is kritikával kezeli, jó esetben nincsenek nincsenek dogmák. A növényi és állati zsírok (telített és telítettlen zsirsavak) kérdése tisztázott. Az átlagélettartam folyamatos növekedése pedig egyenes következménye a tudomány mindennapi életre gyakorolt pozitív hatásának.
szieszta 2025. 11. 16. 11:52
Előzmény: #2483  N0MAD

Ezért írtam, hogy a lölö, tiborc, meg a többi éhes disznó csak a jéghegy csúcsa. Sokkal többe kerül az a sok sok kiskirály, akik a morzsákat csipegetik fel, kéz kezet mos alapon.
Orbán beteg rendszere erre épül, mindenki úgy ügyeskedik, ahogy tud, de az a fő, a közösből semmi sem drága.
Jó példa volt, mikor bitcoint bányásztak középületben, senkit nem érdekelt, hogy többe került az elfogyasztott áram, mint a kibányászott bitcoin. Át kell mosni a pénzt, hogy ne legyen szaga.
Nagyon szép, mikor a közszférából szivattyúzzák ki a pénzt, tanácsadás, reklám, tanulmányokon keresztül.
Jó barátom is ezt csinálja, alkalmazottként dolgozik, de a kft-jén keresztül számlázza a  nagy pénzeket. Arra épül a vállalkozása, hogy lehetővé tegye kiszedni a közös kasszából  a pénzt.
Most látszik, hogy a fideszesek félnek, mert menekülnek a cégekből, ahol eddig társak, csendestársak voltak. Vagy találnak valami strómant, vagy megy a családtagra a biznisz, mentik a menthetőt.
szieszta 2025. 11. 16. 11:35

A NER, a fideszes agymosás miatt úgy épült be  a köztudatba, hogy ez már nem bosszant senkit. Erre is szükség van, mindig lesz valaki hatalmon, aki lop, csal hazudik. Magyarországon ez a normális.
Az a fontos, hogy 1 milliárd feletti lopás már nem bűn, hanem tehetség.Csak kell hozzá egy jó könyvelő, aki lepapírozza, meg törvény, ami ezt megengedi.
N0MAD 2025. 11. 16. 11:26
Előzmény: #2482  Capi
Az állami/ ónkormányzati szférában meg adni se kell belőle, vannak a helyi kiskedvencek akiknek nyerniük kell. A széked a jutalom.
Azt meg hogy hányszor hallottam, hogy jaj hát ha annyiba kerul az a szerver, kózbeszhatáros, nem lehetne alkatrészekre bontva beszerezni?
Mert ha kózbeszerzésen kell megvenni akkor az 3-5szöröse a bolti árnak.
Hogy milyen messzire érnek a polip csápjai? Kb mindenhova ahol közpénz megfordul.
Capi
Capi 2025. 11. 16. 11:10
Csak éppen az is a NER része akit nem gondolnál. Ez jól kivan találva.:) Gyakorlatilag ez úgy maxik hogy én lopok és adok neked is belőle és be vagy vonva. Ezzel hitelesítve van a lopás. Mindenki örül. Csurran cseppen. Borzasztó.
Capi
Capi 2025. 11. 16. 11:07
Ez most felkapott lett. MIt találtál ott? Persze nem a csepeli panel szintet veszed ott. Pedig az is van iszonysok.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek