Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 03. 19:33
vszínű többet keresek náluk, és irigy kutyák , mint ti :)
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 03. 19:30
magyarán inkább felvesznek még embert, csak nekem ne kelljen többet fizetni... azt persze nem tudják - nincs rálátásuk - hogy 95% osan kimaxoltam a piacot, a maradék 5%-ért aránytalanul sokat kéne melózni... minek....
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 03. 19:27
Előzmény: #1717  Magicmaan
Azert nem, mert közölte velem a topmenedzsment, hogy nem akarnak több bért adni, fogjam vissza magam mert kiüti a biztosítékot.  Ez a szomorú igazság. De az is hozzátartozik még hogy 95%-osan kimaxoltam a lehetőséget, ha úgy tetszik plafonnál vagyok. 
Magicmaan
Magicmaan 2025. 11. 03. 18:57
Előzmény: #1697  FatFIRE
De hát zseniális kereskedő 20 óra/hét alatt tud 40misit/év, de nem dolgozik 40 órát/hét nehogy 80misi legyen, hihető igen. 🤭
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 03. 18:54
banyek ez a csávó placival vetekszik
https://divany.hu/vilagom/iq-einstein/
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 03. 18:03
Előzmény: #1713  HerrLudwig
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 03. 17:28
Előzmény: #1665  HZsooolt
Placni erre véletlenül nem válaszoltál
HerrLudwig 2025. 11. 03. 17:10
Előzmény: #1701  Goldstein17
Attól tartok, ezek a rá irigykedő tömegek éppúgy csak a képzelete szüleményei, mint „Radu“
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 03. 16:58
ORK írjál már valamit a topic témájához, valami emberit
izommanvagyok 2025. 11. 03. 13:32
Előzmény: #1709  izommanvagyok

Kerüld a csúnya beszédet nem való ide és ne személyeskedj fogadd el a másik véleményét és akkor nem leszel tiltva.
 ennyi a tanulság én megtanultam a leckét.
izommanvagyok 2025. 11. 03. 13:30
Előzmény: #1708  kanizsaidorottya

azóta mióta egyszer kihoztál a sodrómból és nem szitkozódok senkire és nem írok csúnyát.
 Hogy te mikor írtál hova nem tudom nem is akarom kikeresni, de rám többször írtál ezt tudom.
Nem most pár hónapja stb.
kanizsaidorottya 2025. 11. 03. 13:29
Előzmény: #1707  izommanvagyok
Ha piszkos szavak használatáról beszélünk, akkor szerintem te sem lógsz ki a sorból, sőt!!!!! Bocs, de nem küldtelek el a k. a.-ba soha, pedig lett volna, miért. De ha volt ilyen, akkor kérlek, dátum szerint említsed már meg. Olyan kíváncsi lettem a szint alatti szitkozódásaimra! 
izommanvagyok 2025. 11. 03. 13:23
Előzmény: #1706  kanizsaidorottya

Szerintem a piszkos szavak használatával történő   személyeskedés lehetett a baj  volt pár ilyen megnyilvánulásod . Egyszer a tűzbe vittél és én is reagáltam rá nem egészen korrekt módon kihoztál a sodromból engem is e miatt tiltottak , de már bölcsebb vagyok. 
Van egy szint ami alá nem megyünk ...! Szitkozódni a másikra mégha nem értünk vele egyet akkor sem tesszük!
kanizsaidorottya 2025. 11. 03. 12:34
"Kedves" Moderátor "Úr"!
Személyeskedés miatt lettem letiltva a Lakás/ingatlan árak topik oldalon. Ezért megkérdezném Öntől, hogy ezen az oldalon miért nem konzekvens Ön is? Kérem, legyen elfogulatlan és ne politikai szimpátiája szerint hozzon döntéseket. Már pedig úgy látom, hogy itt ez így működik! 
Csak egy példa:
"Ezek igazi proszto prolik...mindenhol ezt nyomják. Sikertelen balfaszok, akik a kormányt hibáztatják a szerencsétlen nyomorult életük miatt. Nem vitték semmire és valakit ezért okolni kell, mert természetesen Ők mindenben tökéletesek..de mindig mások miatt nem ismerték el őket. Buta lusta szerencsétlenek, itt élik ki magukat, mint megmondő emberek. "
Ezer meg ezer ilyen példát tudnék hozni az oldalról!!!!
Várom mielőbbi befolyás vagy kifolyás nélküli válaszát!
Üdv.
kanizsaidorottya
tihamer
tihamer 2025. 11. 03. 11:52
Előzmény: #1609  HZsooolt
"Buborék-kapitalizmus
.
A piac egyre kevésbé a gazdaság tükre. 
Az eszközárak évek óta nem a termelékenységet vagy a vállalati profitok jövőbeli ígéretét követik, hanem a monetáris és fiskális politika által létrehozott pénzbőséget. 
.
A gazdasági expanziót tehát nem a termelékenység, hanem a hitelbővülés intenzitása hajtja.Az elmúlt évtizedben az Egyesült Államok reál-GDP-je mindössze 5 százalékkal nőtt, miközben a szövetségi adósság közel 60 százalékkal emelkedett. Ez azt jelenti, hogy minden egyes új dollárnyi GDP mögött csaknem négy dollárnyi friss adósság áll. A növekedés alapvetően nominális: az új dollárok hasznossága és értéke folyamatosan csökken. Mindeközben az S&P500 950 pontról 6800 pontra emelkedett (+615%), minden alapvető fundamentális indok nélkül.A részvénypiacot ma már nem a vállalati profitvárakozások mozgatják, hanem a rendszer fennmaradása érdekében meghozott politikai döntések. A monetáris politika likviditásinjekciói és a költségvetési túlköltekezés együtt alkotják az új fundamentumokat. A piac- és a likviditásgazdaság közötti váltás csendben megtörtént: az árfolyamokat már nem a kereslet és a kínálat, hanem a pénz ára és mennyisége formálja.A vállalati eredmények egyre nagyobb szórással ugyan emelkednek, de ez nagyrészt a likviditás és az infláció által felfújt nominális profit. 
A „fair value” új definíciója aggregáltan: a piac annyit ér, amennyi likviditást a központi bank és a fiskális deficit beletol a rendszerbe.A magas eszközárak stabilizálják a fogyasztást a vagyonosabb rétegeknél, akik képesek megtakarítani. De ez a stabilitás illuzórikus: a társadalom nagyobb része nem a tőkén, hanem a hitelen keresztül vesz részt ebben a rendszerben, melynek a társadalmi költsége egyre pusztítóbb.A kapitalizmus alapvetően már nem a termelékenységre, hanem a végtelen hitelexpanzióra épül – egyre ingatagabb alapokon.
A kérdés mindössze az, hogy mikor válnak a rendszer működésének mellékhatásai elviselhetetlenné, mikor rendül meg a pénz és a társadalom közötti bizalom véglegesen. Mert a rendszer addig működik, amíg hiszünk benne, és a hit a legszűkebb erőforrás."
.
   ASR
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 03. 11:29
Előzmény: #1697  FatFIRE
:))) én jól szórakozok a fideszes érdekembereken. Traumám nincs, én kormánytól függetlenenül jól élek és sáfárkodok. Csak nekem nem fér bele a fidesz....
Goldstein17 2025. 11. 03. 10:50
Előzmény: #1702  N0MAD
A fiamnak is volt egy hasonló nevű barátja és hasonló funkciót is tölthetett be akkor az életében. Igaz ő akkor még nem volt 3 éves és sokkal nehezebb volt kideríteni, hogy miről is volt szó, mint a tisztelt fórumtárs esetében.
N0MAD 2025. 11. 03. 10:40
Előzmény: #1698  Goldstein17
Szerintem radu leginkább annak a tévedésnek a jelképe hogy mert leírva látja a gondolatát azt gondolja annak jelentősége is lesz, sőt elvárhatja másoktól azt hivatkozási alapnak vegyék. 
Goldstein17 2025. 11. 03. 10:33
Előzmény: #1699  FatFIRE
Értem, tehát Radu egy fiktív személy, élénk képzeleted szüleménye, akit felruháztál mindazon tulajdonságokkal, amiket a rád irigykedők tömegeiben felismertél. Elfogadom, ezek után már mindannyian használhatjuk Radut hivatkozási alapként.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek