Mielőtt még valaki lekicsinyelné a magyar ingatlan hozamot és részvény ETF be tolna egy nagy összeget érdemes megnézni micsoda lufi alakult ki Amcsiba: https://www.youtube.com/watch?v=4Iiq36EuTtc
Ne csodalkozz, o egy "Harcos", raadasul egy allando tovabbkepzesben ,eligazitasban reszt vevo, aktiv harcos. Tobb forumon mukodik egy idoben. Ha a Bekemeneten reszt vevok juttatast kaptak (?!) mit kapnak a Harcosok vajon? Csak koszonomot?
Hagyd már abba saját magad hulyiteset! Négy éhes száját kell eltartanod. 350e. Megvan még??? Hol leszel te 1-2 év múlva fire. Ébresztő!!!! Miert vállalatok 3 gyereket? Vagy a 3ikat a másik kettő necces szülés után? Na itt legyél fire megmondo meg nagy arc te iszonyúan!!! Komolyan. Mikor állsz már ezzel le!!! Nem kell hülyének nézni minket!!!!
3 kelenfoldi panel mpst 210M. Hoz 3x200 nettot, azaz 600k-t. Ez 60 szazaleka a szukseges 1 guriganak nalam. Kiadok 5 lakast mondjuk, ott folyamatos melo lesz mar...
az allampapirtartokat raboljak ki eloszor a kormanyok a penznyomtatassal es inflacioval. mindenutt. allampapir kb kockazatmentes, de realkamatot sose fizetett. es nem is fog.
Ismersz, én is tőzsdézem (rémlik a 4ig? Vagy Otp?). Azt unom, hogy mindig kioktatsz, hogy szar az állampapír. Hát nem szar, csak nem kell minden pénzt abban tartani. Értem, tudom, én sem tartok mindent abban. Az a kérdés, te érted-e, hogy én értem?
Évente elköltök 5 millát, 135-10=125 milla, annak most az éves kamata majdnem 9 milla. Nem látom, hol a gond. 10 év múlva már nem lesz ilyen szép? Lehet, de addig sok minden lehet, ez meg fix. Vagy vegyünk ATH-n bármit is?
Tudod mit nem értek? Fizetésem nettó 450.000. Van mondjuk 100 millió megtakarításom(örökség vagy bejött a bitcoin akármiből mindegy) Beteszem PMÁP-ba 2022ben. Két év alatt 35 millió kamat. Hol kerestem volna ennyit a munkahelyemen, vagy lakáskiadással?
Kicsit olvass vissza.. "Egy biztos: az állampapír maga a csőd. Oda max 1 évnyi pénzt tennék azért, hogy ha valami gebasz van, akkor könnyen hozzáférjek, ne kelljen mondjuk a bezuhant tőzsdéről pénzt kivennem."
Az jelenleg 350.000/hó kamat. Nem becsülném le. Sokan vannak, akik nem keresnek ennyit, persze szűkösen is élnek. Mindenesetre egy átlag fizuhoz már nem kellene sokkal kipótolni.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)