sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Nem várok semmi extrát. Arra vagyok kíváncsi, hogy a miskolci 3. kút megjelenik-e arányaiban az új árakban. A hatósági ár nagyban függ a költségektől, így leginkább az áram árától. Nem tudni, hogy milyen áron szerződött le a Pannergy, ha pl. sikerült a korábbihoz képest jóval alacsonyabb áron szerződni, akkor akár még csökkenhet is a hatósági ár. A cég kommunikációja lesz majd érdekes, megerősítik-e a tervek teljesülését.
Ami jobban érdekel: mi ez a megújulós távhős eredetgarancia, ami október 1-vel indul, a távhőtermelő kap, és ami forgalomképes krediteket jelent. Fidesznél benne van a pakliban, hogy ez csak valami "egyik zsebemből átteszem a másikba, és úgy teszek, mintha csináltam volna valamit", de lehet, hogy végre elismerésre kerül a zöld működés, és hoz 1-200 millió Ft plusz eredményt. De amíg nincs a cég részéről érdemi kommunikáció felőle, addig ez is csak egy nagy semminek tűnik.
Hogy este/ejjel/holnap reggel ne kelljen annyit keresgelni az összehasonlitashoz, az aktualis dijak: Györ Emelt alapdij (3 honapra): 289 215 000 Normal alapdij (9 honapra): 179 038 000 Atevetli ar (/GJ): 957 Miskolc Emelt alapdij (3 honapra): 2 * 154 956 000 Normal alapdij (9 honapra): 2 * 95 925 000 Atevetli ar (/GJ): 881
Szerintem jól teszik, hogy nem reklámozzák a geotermiát. Ha túl sok cég foglalkozna ezzel, akkor a Pannergy szinte biztos, hogy már nem tudna új projektet megvalósítani és az átvételi árak is csökkenhetnének.
Van egy sejtésem, hogy a panny ezen sem vett részt. Vagy ha esetleg véletlenül mégis, akkor a legnagyobb geotermikus cég vezetője miért nincs ott az előadók között? A MOL üzletág vezető felszólalt, pedig a MOL-nak még gyakorlatilag nincs is működő projektje, a panny meg a magyar geotermikus energia termelés kb. 33%-at adja.
PANNERGY - moderalt