sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Szerintem semmi értelme. Tavaly, tavalyelőtt csak gyorsan le lett zavarva a közgyűlési pontok elfogadása, azt jónapot. Korábban legalább Bokorovics mesélt a tervekről, nehézségekről, kilátásokról. Ezért is nem vettem ki szabadnapot mára, mert akkor mikor még megtehettem volna, akkor úgy nézett ki, hogy nem érdemes ezért elmenni, azóta változott az srv miatt a helyzet. Azért remélem szóbakerül, hogy miért ilyen kretén módon költötték el az srv-t, ráadásul 2 év keretét.
Kíváncsi vagyok én is, milyen infók hangzanak el a közgyűlésen, illetve lesz-e valamelyik beterjesztett pont módosítva (pl. több sajátrészvény vásárlás, több részvény bevonás). Egyelőre mindenki kivár 1 óra alatt nem volt kötés ma.
Lehetne "liveozni" :) "A fenti határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlés más helyszínen, változatlan
napirendi pontokkal kerül megtartásra 2025. április 25. napján (péntek) 9:00 órai
kezdettel. "
Hát, az árfolyam jól szét lett k.rva... Sokat tett a vezetőség az srv "elköltésével", hogy az árfolyamot legalább egy évre tacsra tegye. Aki holnap megy a kögyűlésre, az személyesen gratulálhat a vezetésnek.
Ha valaki holnap megy a közgyűlésre, és adódik rá lehetőség, akkor az alábbi listából is kérdezhetne, hátha plusz infót megoszt a cég.
Fejlesztések: -
megvizsgálták-e, hogy a meglévő kutakra milyen
megtérüléssel lehetne elektromos áramot előállító erőművet telepíteni?
Ha nem, akkor miért nem? Ha igen, akkor milyen okok miatt nem
valósították meg? Ill. ennek az eredményét a befektetők felé miért nem
publikálták? - a bejelentett pályáztokon indult-e/indul-e a cég, ill. tervezi-e a támogatások igénybevételét új projekt megvalósításhoz? - pályázati forrás nélkül terveznek-e fejlesztést? - mi a helyzet a Pécellel? van ott valami esély/remény vagy örökre elengedtük? - Miskolc északi része, illetve Szikszó irányába van valami terv esetleg? -
egyre több helyen olvasni, hogy a nagyon keresett Li-t (litiumot)
geotermikus kutakból nyerik ki, amelyet ily módon gazdaságosan ki tudnak
nyerni. A panny folytatott-e vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy a cég
által üzemeltetett geotermikus kutakból nyereséges módon nyerhető-e ki
Li? Ha nem, akkor miért nem? Ha igen, akkor ennek a vizsgálatnak a
eredményét a befektetők felé miért nem publikálták?
Cégvezetés: - szakmai konferenciákon miért nem vesz részt a cég, ill. miért nem adnak elő? -
van-e bármilyen terve a cégnek rövid-, közép- és hosszútávon azon
kívül, hogy a kormány éppen aktuális rezsipolitikájától függően a két
már meglévő erőműből majd csak lesz valamennyi bevétel? - mint Mo.
legnagyobb geotermikus erőművi kapacítással rendelkező cége, a
cégvezetés folytat-e egyeztetéseket a kormányzattal a terület valódi (és
nem pl. a napokban is megjelent semmire sem elegendő) támogatás
megvalósításával kapcsolatban? - a zöld alapok miért nem veszik a pannyt? -
mi volt az új kút lemélyítés költsége és az új kúttól milyen
bevételnövekedést vár a cég éves szinten, ill. milyen megtérüléssel
számolnak?
Ez ha esik még 100-200Ft-ot akkor sem lesz jó vétel. Szépen elintézte a vezetőség, hogy az MVM pakkját vették meg. Ma is 2,4%-ot esett miközben a BUX 2%-ot emelkedett. A napi forgalom is szinte csak eladásból jött össze. 2161Ft-os célárra sem megy a részvény. PORTFOLIO is megint nem tudta megírni a céláremelést.
Köszi. Én azzal számoltam, hogy ok, hogy volt pénzkiáramlás, de cserébe meg részvényt kaptak, így jelenértéken a cégérték gyakorlatilag nem változott, de valóban, a különbséggel nem így számoltam.
Amivel nem értek egyet az elemzés előrejelzési részében: szerintem a miskolci 3. kút 2024-hez képest 120M-nél nagyobb nettó profitnövekedést fog hozni 2026-ra. Szerintem inkább 220M körül fog az alakulni, de ez majd kiderül a következő hatósági ár kiközlése után.
Nem ajándékba kapja a cég a részvényeket, fizetett értük. Azaz pénzkiáramlás is volt. Egyszerű elvi számítás: a fair ár és a vételi ár között kb. 600 Ft/ részvény volt (2119-1512). Azaz az 1M db megvételén kb. 600M Ft érték "képződött". A vétel után maradt 14,1M részvény a cégben. 600M / 14,1M = 42 Ft részvényenként. 2.119+42=2.161 Ft
PANNERGY - moderalt