Ami egyenlőre nekem ralány, hogy az OTP ingatlanbefektetési alapkezelő szakemberei mit várnak, hogyan gondolkodnak? Ott is sok kisbefekető pénzt akar látni, bár igaz, ez a kb. 5 % Appeninn ott nem meghatározó.
Jó lesz ez! Az adózási előnyök miatt Jellinek érdeke hogy részvénykibocsátással, ami nem lehet kevesebb az egy részvényre jutó értéknél, ide hozzá a termelő ingatlanvagyona jó részét. Pl. Auchan, pl 1200-Ft/ rv részvénykibocsátási áron. Ö és a többi akár milliós részvénytulajdonú is pénzből él, biztos vagyok abban hogy jövőre már a 90 % haszon osztalék is meglesz. A több mint 20 milliárd kp. ami a cégben van Lengyel irodaházak vásárlására lesz kötve szerintem, talán a szarban lévő Matolcsy féle GTC ad el nekünk olcsón jó ingatlanokat, hogy az a cég abból a pénzből amit azokért tőlünk kap, tudja fizetni a hitelezőit. Nagy baj nem lehet, minden tulajdonosnak közös az érdeke, a cég növekedése, és személyes pénzszerzés.
Az én részemről mindegy az ár, hogy a 2. Rész mennyiért kerül stabil kezekbe. A lényeg a 3. rész Lesz majd bif árazási színt is. Ja, csak hogy nem mindenkinek! Mi az a százalék, amit nagy tulajdonosként az osztalékból még fizetnél másoknak? Hát az a százaléknyi kicsi fog jól járni.
Egyértelmű, hogy javaslat volt, benne van a szövegben. Most próbálják úgy megmagyarázni, hogy vélemény, mert rájöttek, hogy hibáztak. Mentik a nehezen menthetőt.
Szerintem akik tegnap nemmel szavaztak az osztalékra Őket csak a cég számai érdekli és látják az árfolyammal nemfoglakoznak mivel nem szeretnének ki szállni. ( az árfolyam értékét az elmúlt bő 1 hétbe a kicsik és a spekik árrazzák szivatva azokat akik tartják) Ha a nagyok adnák és vennék annak nyomának kellene lennie ( bejelentés)
Én három részre osztom a közkezet 1 rész ami már J.D. kb 10m db 2 rész ami speka kicsi kb 5m db 3 rész ami stabil kicsi kb 5m db Mi történt az elmúlt héten, a második rész csökkent kb 2m db-al, ami átkerült az 1 és 3 részhez. Lehet számolni hogy, mi történik ha elfogy a 2. rész.
Lefelé sincs korlát mivel srv-vel sem támogatják az árfolyamot. A kisbüfik jelentős része a tutinak tűnő osztalék hírre kezdte venni még 900 felett is. Ez a magyar tőzsde, itt nincs tuti. Én megértem, aki eladta, mert az árfolyam szempontjábol az eps meg a p/e itt teljesen irreleváns. Ez egy zrt ami nyrt-nek van álcázva. Ugyanez az Akko és a Bif is. Ingatlanos mutyi cégek, családi patyomkin nyrt-k. Semmi helyük a tőzsdén szvsz.
Határozati javaslat az 5. sz. napirendi ponthoz:
[■]/2025. (04.25.) számú kgy. határozat:
A Közgyűlés 5.655.769 eFt (Ötmilliárd-hatszázötvenötmillió-hétszázhatvankilencezer forint)
osztalék kifizetéséről határoz. Osztalékra az a részvényes jogosult, aki a Közgyűlést követő 10.
(tizedik) tőzsdenapon (a fordulónapon) a részvény tulajdonosa, mely fordulónapra lekért
tulajdonosi megfeleltetés alapján kerül sor az osztalék kifizetésére.
Az osztalék fizetés határideje a tulajdonosi megfeleltetéstől számított 20. munkanap, melynek
feltétele, hogy a részvényes az osztalék kifizetéséhez szükséges minden információt és
dokumentumot a Társaság rendelkezésére bocsásson. A Közgyűlés kéri az Igazgatótanácsot,
hogy 2025. május 13. napjáig tegyen közzé részletes tájékoztatást az osztalékkifizetés rendjéről." Ez volt az eredeti. Amit közzé tett az nem vélemény volt, hanem határozatai javaslat. Még úgy is fogalmazott, hogy javasolja. Ha vélemény lett volna, akkor leírja, hogy véleménye szerint nem támogatandó a fenti napirendi pont.
Tanulság A SZIT semmiféle garanciát nem ad a kisrészvényeseknek arra, hogy a cég minimális osztalékot fizessen. A nagy tulajdonosok háttéralkuja (összehangoltan szavaznak!) dönti el az osztalék mértékét, a jogszabályi követelmények mondvacsinált indokok alapján retorzió nélkül kijátszható. Aki a papírjai között osztalék részvényt is tartani akar, abból a körből ez a papír kikerül. Kommunikáció a jövőről NULLA! Félévente jelentés, s meglepetés szerinti ötlet szerű rendkívüli közlemények.
Nem elvárható követelmény a részvényesek teljes körű jogi felkészültsége! Viszont a kibocsátó részéről a megfelelő, minden részletre kiterjedő tájékoztatás igen! Van ezen a " javaslaton " fogás na ! Alkalmas volt a befektetők elbizonytalanítására a további árfolyamnövekedés akadályozására , továbbá 30% árfolyamcsökkenést eredményezett. ( egyenlőre) Pedig a cég jó !
A cég eredménytermelő képessége , tartalékai ellenére jelentősen alulárazott. A lengyel projektcégek létrehozása , a korábban megfogalmazott terjeszkedési szándék indokolhatja az osztalék kifizetésének elutasítását. Viszont a korábban leírt magatartás a javaslatot benyújtó cég további terjeszkedésére, befolyásának növelésére is alkalmas !
"mivel az nem határozatot módosító javaslat volt, hanem csak egy vélemény, ezért nem is vonatkozott rá "8 napos bejelentési kötelezettség"" Kibocsátó 2025. április 25. napján tartandó (vagy az esetlegesen
megismételt) közgyűlésén indítványozni kívánja a „Döntés az adózott eredmény felhasználásáról és
osztalékról” szóló napirendi pont keretében, hogy a közgyűlés a közzétett előterjesztéstől eltérően a
következő javaslatot fogadja el:
„[■]/2025. (04.25.) számú kgy. határozat:
A Közgyűlés úgy határoz, hogy a Társaság 2024. üzleti évére vonatkozóan osztalékfizetésre
nem kerül sor, és a tárgyévi nyereség teljes összege a Társaság eredménytartalékába kerül
átvezetésre.”.
Az Avvelino a közleményét javaslatként nyújtotta be , a " Kibocsátó " pedig szintén javaslatként tette közzé ,rendkívüli tájékoztatás formájában. Ez így biztosan kimeríti a piaci manipuláció fogalmát! A részvényesek sokáig értelmezni sem tudták hogy ez most napirendi pontként fog szerepelni vagy sem. Utólag, a közgyűlésen kiderült hogy nem köteles figyelembe venni, de ezt a tájékoztatásban véleményem szerint közölni kellett volna ! A javaslat tartalmában ,módjában és idejét tekintve is alkalmas volt az árfolyam jelentős elmozdítására, továbbá a befektetők megtévesztésére !
Volt aki feltette azt a kérdést az Avellino igazgatójának, hogy mennyi a tűréshatáruk, 10-20 Ft-ot megszavaznának - amire nemmel válaszolt. Nekem nagyon visszataszító volt a flegma "semmiről nem nyilatkozhatom" fiatalember.
Appeninn Holding Nyrt.