Meg mondjuk 120 az eps, 90%-ot a törvény szerint ki kell fizetnie (vagy beruházásra fordítania), ráadásul 400 Ft/rv van a kasszában. Akkor majd mit mond, h itt van 60 Ft, mert ilyen a gazdasági környezet?
"Ész nélkül"? :) Miről beszélsz? Azért ilyen eredmények után egy 100-160as osztalék bőven nem függ a gazdasági környezettől. Ha pedig a gazdasági környezetet nézem: akkor ez a papír kb. maradt volna 300on, de nem ez van. Én szsámítok osztalékra.
Amennyiben megvalósulna egy +40Ft eps-t hozó beruházás és lenne egy stabil 140-150 Ft-os osztalék akkor és is úgy vagyok vele, h adná a f*szom. Ez már egy olyan hozam lenne, ami kevésbé motiválná a reggel 8:30-as munkakezdést.
Talán arra, hogyha lenne szép osztalék akkor már azt tudnák a bennfentesek és nem itt lenne az árfolyam, említésre sem méltó forgalommal!! A gazdasági környezet nem arról híres mostanában hogy ész nélkül dobálnák az osztalékot, főleg nem 100 ft felett! Itt jó ha lesz 60-80 forint körül , aztán az árfolyam talán felmenne 1000-1100 forintra. Ne legyenek már kurva nagy elvárásaink, nincsenek már csoda papírok!!!!
Én hosszú távra tervezem ezt. Osztalék és beruházás ötvözete működne folyamatosan évről évre És ez valószínűleg a likvid kategória felé is elmozdíthatná a rv-t. Tudom,hogy ettől még messze vagyunk,de én ebben szeretnék hinni. Én a nagyobb pakkomat (43k) kicsit olcsóbban vettem (550) a többit (11k) most vettem az elmúlt 1 hónapban (880-910 között),de én ezt szeretném nem eladni a következő 3-4 évben.
Ha nem fizet, akkor az lesz a kérdés meddig esik. Tavalyihoz hasonlót várok, ha fizet és mondjuk 100on felül, akkor pedig nagy emelkedést. Ennek a papírnak most ennyi kellene, hogy végre átugorja a speka papír jelzőt. Nagyon fontos lenne az osztalék, nem a pénz miatt, hanem ezzel kerülne másik polcra.
Amúgy amikor összeszedtem tavaly szeptembertől úgy talán novemberig az elő 85k-t (95 van összesen) 620-as átlaggal, akkor olyan plusz 30%-ot tűztem ki hozamnak idén áprilisig. Az azóta változott hozamkörnyezet ezt azóta lényegesen felülírta.
Én a bejelentésig nagyobb elmozdulást már nem várok, spekázni ezt nehéz, mert azonnal bejön 60k eladó. Ahogy 620-nál, 700-nál, 900-nál stb. látható volt, a piac nagyobb része még mindig nem a gazdasági teljesítménye alapján értékeli a papírt. Csak a "mi van, ha nem fizet osztalékot" megérzés alapján.
Appeninn Holding Nyrt.