Én nem is izgulok egy csöppet sem, pedig volna miért, ha az ember jobban belegondol! Remélem, hogy minél korábban elérjük azt a szintet és akkor megoldódnak ezek a gondok! Mármint azok a gondok, amiknek meg kell oldódniuk és nem lesznek nagyobb gondok belőle, reméljük, hogy a NER még egy darabig kitart gondok nélkül is.
Egyébként már lassan csak ez az egy részvény van lemaradva az enelkedésekből, szeretném ha emelkedne. Bízom benne, hogy előbb-utóbb ez is emelkedik 1000 felé és onnan majd tovább. Egyébként én szeretem ápolni a kapcsolatokat, ezek a Klubos fiúk is nagyon okosak, Farkasfu ő a TA guruja, a Geri meg igazi befektetési guru! Ne menjen már minden esély előttünk!
Utóbbinál szerintem egyszerűbb a matek, amennyiben nem vonult a bérlők nagy része home-office-ba a H2-ben, akkor nagyjából ugyanaz lesz, mint az első félévben, tehát a 120-140 HUF eléggé egyértelmű. Nyitott kérdés az esetleges felértékelés, amit a SZIT törvény alapján el kell végezni. A trendeket nézve egy 5%-os felértékelés is kb 40 HUF-al emelné az 1 részvényre jutó profitot. A 40 HUF mögött persze nincs cash flow, de ez ugyanúgy növeli a cégértéket, mint mondjuk a befolyt bevételek növekménye.
A végleges döntést a közgyűlésen hozzák meg, de valószínűleg a SZIT-té válás folyamatában sok mindenben megegyeztek a nagy tulajok, ezért is tudták megvalósítani a SZIT-té válást. A törvényt be fogják tartani, ami azzal jár, hogy a megtermelt profitot fel fogják használni, vagy így, vagy úgy. Tehát a véleményem szerint már minden el van dőlve, itt már csak a profit mennyisége a kérdés, amit még mi nem ismerünk.
Kiállni nem fog, de a döntést addigra már meghozzák és egy belső kör ezt tudni fogja. Azok a mozgások sok mindent elárulnak majd, mivel az elvárt osztalék kifizetése esetén még a Clubbosok értékrendje szerint is kb 1400-at fog érni.
Appeninn Holding Nyrt.