Azért tud itt kitárazni, mert van rá vevő. Pár éve, amikor még nem volt ilyen jövedelmezősége a cégnek, ez simán esett volna 300-ról 200-ra. Valószínűleg van egy jó átlagára és így is fog rajta 50%-ot, a vevő meg azt látja, hogy ezen a szinte 18-20%-os várható osztalékhozammal tud venni. Ha meg nincs osztalék és vesznek belőle pl plázákat, akkor ott egy 10-12%-os tőkearányos megtérüléssel számolva (amennyiben minden szabad cash-t elkölt, persze nem ez lesz, hanem a fele kb hitelből lenne) 30-35 huf-al nő az eps.
5-6k vétel mindegy szerintem, itt súlyos 10k-s vételek kellenének hogy menthető legyen én is egyszer eladom a nem túl kicsi pakkom, de biztosan nem így...
Szerintem nincs átkötés, kereskedés van és kész, aki az elmúlt 6 évben vette az mind nyerő, nem biztos, hogy itt a filléreken szórakozik. Kell a bazi nagy karácsonyfára a píz!
de ha nincs vétel, akkor hogyan történik átkötés? ha meg teljesen magára önti, az baj ugye.... egyébként Akko és Appeninn kivégzése megy ma kb egyszerre
nem, de nem igazán így szoktam vizsgálni, hanem magát a kereskedési dinamikát érdemes nézni, Appeninn esetében az augusztusi általános piaci pánikot kivéve érdemi, jelentős forgalommal járó, árfolyammal nem törődő borogatás már régen volt nagyon
Appeninn Holding Nyrt.