És ha nem azonnal, hanem másnap vásárolja vissza? És ha nem is kerüli el az adót, csak csökkenti törvényes módon? És amely vállalkozások inkább beruháznak autóra, motorra, ingatlanra, szinte bármire, hogy a nyereséget csökkentsék, ne kelljen annyi adót fizetniük?
Nem baj ha néha meg akad az is, csak az erste mintha szerényebb lenne. Besokalltam az otp től,hetek óta áll a singlemarket! Nem akarom napi szinten pörgetni a papíokat. Megnyugtat az a tény,hogy mintha emberibb az egész légkör itt a fiókban!
Szerintem igazán egyik se jobb. A sárga bank onlány dolgai például jelenleg nem mennek, nem lehet bejelentkezni. A hétvégén szokás szerint megint széjjelreszelgettek mindent, aztán most majd hosszasan foltozgatják, hogy visszatérjen belé a lélek. Minden bank kétségbeesetten próbálja fejleszteni az amúgy félig-meddig már működő online rendszerét, és egyre inkább bemennek az erdőbe.
Én nem tenném ezt meg. Wash sale-nek hívják amit csinálni akarsz. Az értékpapír tranzakciók adózásáról szóló magyar törvény ugyan nem nyilatkozik explicit módon a wash sale tiltásáról, de a 2017. évi CL. törvény első két paragrafusa azt mondja, hogy nem jogszerű olyan ügyletet kötni, aminek a célja az adózás elkerülése. Márpedig annak, ha egy részvényt eladsz, és azonnal visszavásárolsz nehéz az adóelkerülésen kívüli gazdasági racionalitását indokolni.
Az, ha egy részvényt veszteségesen eladsz és mást veszel helyette, gazdaságilag indokolható és teljesen legális módja az adóalap csökkentésnek.
Hétfőn továbbra is az évszakos átlagnál 4-5 fokkal enyhébb idővel lehet számolni.Többségében erősen felhős égbolt lesz a jellemző, reggel sokfelé terjeszkedik köd. Elszórtan, elsősorban a nyugati, északnyugati országfélben szemerkélések, gyenge esők is valószínűek. Ezen a napon a keleti határmegyék felett látszik nagyobb esély a rétegfelhőzet határozottabb vékonyodására, itt-ott átmeneti felszakadozására átmenetileg, abban a térségben lehet bízni némi időszakos napfény előfordulásában.
Köszönöm szépen Toka Úr! Rendben, köszönöm mert attól félek,hogy ugrik az árfolyam. Meg folyamatban van a szolgáltató váltás,éles a felület! Ha eladom a részvényt eshet is közben.. köszönöm mégegyszer!
Hát én ilyenekkel nem szoktam operálni, de sokan csinálják.Amúgy még van idő is, picit várnék még, hátha jön Miki rally.Szerintem még pár papirban lehet kifejezetten jó hír is.A hetet még megvárnám.
Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi