Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 kedd, 10:52
Előzmény: #38257  MrSomm
Majd beszéljünk, arról a dologról megint ha pénteken éjfélkor megint megemel8k a margin követelményeket a COMEX én mint legutoljára múlt hét pénteken tozsdezaras után........ Jó?
Arany: +33% Ezüst: +36%– Platina: +25%– Palládium: +14%Margin követelmények emelése ennyivel történt!!!!!!!!!! esett is az elozo 8%után meg 6%ot az arany az ezüst meg még sokkal többet. Az oka hogy ezt tették.CME-n zajló történet  célja, hogy elszívja a likviditást a nemesfémekből, és visszakényszerítse a tőkét a dollár alapú eszközökbe. Ez egy kísérlet a "papír-arany" és a "fizikai-arany" közötti rés zárására. Amit a saját szemeddel láthattál hétfőn is és előtte is és amikornnaCME szerverek lealltak, véletlenül mert az algokat át keltett állítani.Ha a fizikai kereslet túl magas a hajtja az arakat aakor mindig ehhez az eszköz fognak nyúlni. 3s meg van sok más eszkozuknis.... Saját szemednek se hiszel? Hát fel se fogod hogy nem az új jegybank elnök megvalasztasa miatt szakadt vilagotrtenelmi rekordot múlt héten az arany es ezust, hanem akkor is a margin letéteti követelmények drasztikus emelése miatt, amik másnap kényszer eladasokhoz vezettek. .... És volt olyan példa is a tortenelemeben mikor meghataroztak hogy eladni lehet, de venni viszont nem". Nem volt Buy gomb " Össze is omlott ezüst azonnal. A. Múlt pénteken késő este hozzot COMEX  intézkedés  ami hétfőre hozott egy 5% arany esest már kikerultem. Most ott vagyok ha akarnék vissza is szállhatnek......., és És ott lennék ahol a part szakad hisz a hétfői esésbol kimentettem magam. Kedden meg visszaszalok-e? Nem tudom és már be se írom Neked. 
Csak arra nem tudom a valaztt hogy a COMEX látva az arany és ezüst magára talalasat nem e fog péntek este hazai idő szerint 22 órakor bejelentést tenni  egy korlatozo intézkedést mondjuk még egy tőke letéti követelmény emelés egy 20%osat!!!!!!!! Vagy más vircsaftot, vagy korlátozást? Mert az, hogy három nap alatt kétszer nyúltak a marginokhoz, arra utal, hogy a nagy kereskedelmi bankok (short pozícióban lévő "Market Makerek") komoly bajban vannak.!!!!!! 
A tőzsde az ő bőrüket menti azzal, hogy a vételi oldalon állókat tőkehiányos állapotba hozza !!!!!! 
Továbbá az is van és legfontosabb dolog, hogy belső pénz fiat devizák, állampapírokkal és a külső pénz arany, nyersanyagok közötti harcáról.!!! 
Amit már ki se fejtek,neked mert magas  lenne, neked az alapján amit és amilyennstiludban irtad. 
Szóval ne sertegess, ha halvány lila gozod sincs mi folyik körülötted, ők rol és okozatrol és csak a gazdasagi  mainstream szöveget nyomod vissza, de tortenesek mozgatorugoirol meg semmit se értesz. Abba már biztos vagyok. 
Ellenőrizd le a fentieket és utána engedj meg ilyen hangnemet magadnak, addig nem.!!!! 
Es most figyelek, a merkozesre, és megteszem a tetjeimet  vagy nem, de az biztos hogy be nem írom Neked ide, 
Ui. A profitom  660%volt 3 év alatt. Most azon ülők és gondolkodom és figyelek. De már csak magamnak, ilyen dehonesztalo szöveg után amit ide  nyomtál. én ha nem haragszol nem írok neked Többet. 
Ja és a a buta emberek hisznek valamiről oszeskuves elmeleletet, és nem ellenőrzik le!!? a fentiek sem azok, hanem tények. Ja csak te nem fogod fel. Az meg legyen a te problémád es  bajod. 
Magus_21
Magus_21 kedd, 10:05
Tegnapi reggeli dühös ezüst vételem, már elég szépen néz ki  😁
Nagyon érdekes mozgások vannak, így kíváncsi leszek, hogy meddig fog még menni....
vaczak kedd, 06:41
Előzmény: #38243  keeper
Ezek a nagy deal-ek papíron szépen hangzanak, majd később kiderül, hogy az adott országok messze nem fektetnek be annyit az USA-ba, mint ígérték. Erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy India mennyiben fogja felfüggeszteni az orosz olaj vásárlását. Rövid távon ha akarná se tudná felváltani azt a venezuelai termékkel. ja, és speciel Iránnal meg a sajtóhírek szerint hamarosan leülnek tárgyalni az amerikaiak (az általad jelzett szétlövés helyett). De meglátjuk hogy alakul a dolog, ne a portfolio bulváros, blikkfangos címadásait fogadjuk el készpénznek. 
Hogy ezüstről is legyen szó, egy biztonságosabb certiben rövid longot azt hiszem megjátszok mostanában. 
MrSomm kedd, 06:38
Előzmény: #38252  Placi82
Gratulalok, ha elraktad a nyerot. Fontos es talan a legnehezebb kerdes, hogy mikor szallj ki. A jo dolog abban, ha hamarabb uulsz be egy tradebe, mint a nagytobbseg, hogy konnyeden kiszallhatsz ido elott, mert a nyerod mar megvan. Ha meg bent marad akarmenniy, azt le kell szarni!
Az az egyetlen oka, hogy azt gondolod majd most valakik a hatterbol leverik az arakat? Az a baj ezzel, hogy soha nem fog kiderulni, hogy igazad van-e. Es altalaban is emiatt tudnak ezek az osszeeskuves elmeletek elterjedni. Az egyik kedvenc mondasom(Magyarorszag 99.9%-ara igaz): "Ha a kodben lo alakja van, akkor az lo lesz es nem zebra.". Ocram borotvaja is errol szol, csak neked sikerul kiforditani. 
Szerintem sokat segitene itt sok embernek, hogy peldaul megosztod, hogyan lakult az ezust lease rate a honapban, ha igaz, hogy Te ezt figyleed. Vgay barmi mas megfoghato mutatot, amibol lehet latni, hogy feszes maradt-e a piac, vagy nem.
Az jutott eszmbe, hogy olyan vagy, mint az Osmeberek. Dorog az eg, nem tudtak megmagyarazni, igy valamelyik kitalalta, hogy biztosan valamelyik isten merges.
Ertsd meg, hogy azert kapsz ennyi negativ kommentet valaszul, mert senkit nem erdekel, hogy mennyi konyvet olvastal, milyen fajta memoriad van es az sem, hogy T e mar megmondtad. Ha ezt ugy altalaban kihagyod az irasaidbol, akkor szerintem hozzateszel a forumhoz. Illetve azt a mondatot is felejtsd el, hogy majd elmagyarazom, mert az is nagyon unalmas.
En szemely szerint ebben a pillanatban arra szamitok, hogy az ar itt fog valahol stabilizalodni, legalabb nehany honapra. Kina bezar. Marad a felelem, hogy Kina nem fog szallitani. Marad a felelem, hogy a Samsung felvasarol mindent. Az indiaiak veszik tovabb, mert mar eddig is mennyit nyertek a fizikai et-zuston, kulonben is ki tudja mi lesz a szomszedokkal (Paki es KIna). Nem tudnak uj banyat nyitni es jelentosen novelni a banyaszatai mennyiseget. 
Viszont az ujrahasznositas be fog robbanni. Szerintem az ezust evokeszleteket mar nagyban olvasztjak sok helyen.
Bpali2 kedd, 06:32
Még mindig ott tartunk megfelelő pozíció méretezés , pozíció menedzselés , portfólió kialakítás . Annyit azért hozzátennék maximum hosszútávra  5-5 százalék fizikai / arany ezüst …Akkor nagy baj nem lesz . Ja és napizás  ilyenkor elônyben . Van elég volatilitás lehet halászgatni . A legtöbbet az ér amit megfogyeltél . Nem tudom mindig / nem is biztos hogy akarom leírni mi miért lesz valószínű annyi . Amerika mégis miért zárt ott ahol vártam ha esésre állt mégjobban . Az öreg Livermore jutott eszembe amúgy a jegyzeteivel  . Ilyet mindenki tud magának illetve ha ki elemezte a beesés okait . Tud magának készíteni egy listát mely kritériumoknak kellett megfelelni , hogy előidézte ezt . Vegyél 8 szempontot pl figyelembe . Ebből van amit súlyozotabban ahogy ép látod tapasztaltad s ha abból mondjuk 5 egyirányba mutat - cselekedj .., kb érthető szerintem mindenkinek ..
randomly kedd, 05:46
Előzmény: #38253  TElek
Elvileg Kínai árak bruttó ár, a comex meg nettó ár ... 
Mal22 kedd, 01:47
Előzmény: #38183  Placi82
Szia Placi, 
Koszi, de nem kell valaszolni :), amikor raersz, en sem tudok azonnali lenni. Gratulalok a nagy pozitiv hozamodnak, en ahogy irtam tartom a teoriam, belevettem tobbszor is ezustbe, aranyba a napokban, nagy bukok alatt, es kisebb plusszokat realizaltam is mar, nem sokat, mert AMZN-ban ulok egy ideje foleg (ezt kitartom earnigsig biztosan, opciokkal megtamogatva), es egyeb pozikban, hosszu lenne kifejteni miert itt, es nem is forumhoz tartozik.
Ezustot, irta mas is, de en is kb 100USD koruli pozikig tartanam, technikaiban nem vagyok annyira eros, ezust mint eszkoz biztosan jo, de az SLV mint termek nekem is buzlik kicsit... Nem egyszeru vilag van az biztos, ugy erzem hosszutavu ETF/index befektetokent kb nullasra tudod kihozni ezekben az evekben :) :(, ugyhogy kell valami extra vagy mehetunk, mehetek kotvenybe es ott legalabb nagyon kicsi az eselye a bukasnak (persze mindenhol van) es legalabb nincs meg egy masodallas a kepben. Kitartas nektek, erdekes es meghatarozo het lesz az biztos (big tech jelentesek, amerika vs iran vs kina vs oroszo, stb, nemesfemek...)
TElek hétfő, 23:40
Előzmény: #38246  Beze

Van benne valami a Sanghaji tőzsdén sokkal magasabbak az ezüst árak $-ra átszámolva.
A Kínában levő hiány miatt most is.
Margin emelés ott is volt ma 20->26% de nem horpadt így be az ár.
Habár itt eleve több fedezet kell és talán számítottak is erre a lépésre.
Előfordulhat némi kiegyenlítődés talán ???
Az aranynál szinte alig van különbség.
Placi82 hétfő, 22:44
Előzmény: #38249  Placi82
Kiszálltam. Fogd a pénzt és fuss....kategoria
Placi82 hétfő, 22:37
Előzmény: #38245  Bpali2
Francokat. Most már nem látod. 
50-50%eselyed lesz.
Idáig par honapig at lattam a rendszer szövetèn. Komolyan . 
De ezt bezárták .....
Nincs sírás,,kerestem szépen. 😉
 De kèrdem én hol a minimalis  uzleti bizalom, és becsület és minimális hit innentől a comexrendszerben?
Placi82 hétfő, 22:30
Előzmény: #38248  Beze
Levitték nekik az ezüst árat,, mert hatalmas  shortbalomamyban  voltak, mert tudod Nekik ""ki van adva"" évtizedek óta hogy shortba  legyenek  ezüstre és aranyra .!!
Majd elmagyarazom, talán......egyszer. Ki kellett menteni őket. A repo likviditás  már kevés volt szerintem. Le kellett erőszakkal nyomni az árat hogy lassan ki tudjanak szallni majd a short pozíciókból és kisebb veszteséggel zárni tudják. 
Placi82 hétfő, 22:21
Előzmény: #38244  randomly
December 29 e óta 3 margin tőkekövetelmények emelés volt!
Silverre például  kozel 100% is margin emelesre kötelezett a COMEX a december végehez képet a mai napig bezárólag  Ez meg van fiúk ?
 Aranyra 70-80%?körüli margin elemelès!!volt  
Aztán platinata palladiumra is, igaz  arra kevesebb ..... 
Ja és volt egy CME group 1 vagy 2db? "véletlen "szerver leállás.!!!, ami szintén a a longot  állította meg khmm
Most így fejből mondva ez a neoiberalis szűk elit nagytőke már nem is titkolja ,hogy az aranyat és ezüstöt a le akarja verni. Hogy nehogy abba meneküljenek az emberek a szét printelt és rejtett QE-s dollár helyett.
Nem kicsit lejt a pálya. Kína igazan eladhatott volna 100 milliard U.S.Bondot és vehetett volna rajta ETC fizikai aranyat leszalitasra. !!:)
Csődbe vitték volna a COMEX et..bár szerintem egyszerűen , dollárban lett volna az elszamollas és mehetek volna New Yorki /Manhattani választott bíróságra pereskedni🤣🤣
Kaptak volna dollárban elszámolást a végén. Slusz passz . Nem kötelesek aranyba elszámolni 
Ezekhez a Kazár bandákhoz képest egy zsivány  lokupec egy igazi  üzleti gentleman.
NDX nél SP 500 nal is lehetne nagyobb margin követelmény szigorítás , és szabályozás és lenne pár ötletem hol lehetne még!!! mert nagyon nagy lufi fujodott. De ott valahogy nincs !!!!.vajon miért is??;)
Én tudom hogy az elmult 20-30 évben is volt ilyen "mechanikai beavatkozás."
De 30 év alatt 2 szer.🤣volt ,akkor se egyik napról a másikra....
 Nem pedig 1 honap alatt 3 szor!🤣
Beze
Beze hétfő, 22:16
Előzmény: #38247  Placi82
JPmorgen és társai degeszre keresték magukat két nap alatt...
Placi82 hétfő, 22:09
Na vagyok fiúk ,mit szóltok ehhez, amit művelnek velünk.Menet kozben ötször   nyúltak bele mechanikailag a nemesfem piacba a december vége óta. A commodity szektorra is át terjedt ez az egesz
Lehet jogszerű, de üzletileg egy kopedelem ,amit műveltek., így  a maradék  üzleti bizalom, hit is  oda van. 
Részemről Profit realiizalas. És hatradoles már megtörtént....
Beze
Beze hétfő, 21:40
Nem érdekel, én belevettem ma. 100$ a várakozásom a hétre.
Bpali2 hétfő, 20:09
Előzmény: #38244  randomly
Nyugalom . Mi láttuk hogyan működik az ezüst piac ..
randomly hétfő, 19:24
Lassan el kell gondolkodni USA piachoz hozzáféréshez ... visszavettem az ebéd előtt eladott pakkjaimat zárás előtt  ... lehet nagy hiba volt ... most sokkal többen fogadnak esésre mint emelkedésre ... 
keeper hétfő, 19:04
Előzmény: #38213  vaczak
"3, Szerintem túlértékeled azt is, hogy a jelenlegi amerikai adminisztráció mennyire akar/mer fellépni Kínával szemben. Trump eddig mindig visszatáncolt az élesebb konfrontációtól. "
Az egyik jóslat épp most vált valóra....
"'1. D.R. elvileg lepaktált Trumppal - nem sok választása van - és Trump felajánlotta az olajat Indiának (valószínűleg kötelezően választott tantárgy lesz) cserébe majd azt kéri, hogy indiai ne vegyen orosz olajat."
Friss ropogós:
https://www.portfolio.hu/global/20260202/hatott-a-fenyegetes-leterdelt-trump-elott-az-atomhatalom-ez-akar-az-ukrajnai-haborunak-is-veget-vethet-815300
A többi is jön majd szépen sorban.
randomly hétfő, 17:58
Előzmény: #38241  Bpali2
Köszi, de igazából ma délután kezdett el termelni ... pénteken az ezüst elvitte a fókuszt, nem bővítettem ... 
Bpali2 hétfő, 17:54
Előzmény: #38201  randomly
Gratulálok a gáz shortodhoz 👍

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek