Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
COMEX EFP DAILY TOTALS-t az látom naponta, de LBMA is tesz közé nap végén adatokat? És a TAS DAILY TOTAL-t is, úgy hogy ez nagy ETF eladás miatt esés ... nem jött be?
Pali te adtál erőt a dillemamra hogy, ne szálljak ki a" vastag kabattal", hogy nyugi tegnap. Ha hétvégéig ez lesz. És kitart, akkor anonim foxpostra küldetek egy drága üveg piát neked.:)
Ezt a kínai dolgot fejtsd ki .mert én pont úgy gondolom,hogy Kína már jó ideje készletet halmoz minden nyersanyaagbol, aranyból és ezüstből is. Szóval pont fordítva gondolom. De érdekel a véleményed.
En nagyon remelem, hogy nekem van igazam. Es ha igen, akkor az ezust 100 felett fog stabilizalodni es nem fog beszakadni, mint ahogyan sokan varjak. Ha strukturalis, es/vagy kereslet alapu az emelkedes, akkor szerintem nem kellene jelentosen csokkenie az arnak. Hacsak nem kiegyenletodik az egyenlotlenseg a keresleti es kinalati oldalon, netan tulkinalat lepne fel hamarosan. Ennek nem sok eselyet latom, igy 5 ev kinalati hiany utan. Viszont ha igazak a pletykak es tenyleg csak egy short squeze volt, akkor vissza kellene pottyanjon 40-50 koze hamarosan. Akkor erdemes lenne lassan realizalni az ezust es arany pozik nagy reszet. Azt gondolom most, hogy igazabol Kinat szivattak le az amerikaiak az ezust kritikus anyagga valalszasaval es nem forditva. Ha az USA szivna, akkor Shanghaiban lenne olcsobb az ezust, mert ott lenne, de ahogyan emlekszem, pont hogy Konaban ugrott a legnagyobbat az ar -> ott van a legnagyobb fizikai hiany. Ez egyelore meg csak elmelkedes szintjen van nalam, par dolgot le kell ellenorizzek hozza.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)