Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly hétfő, 12:46
Előzmény: #36999  agabor
A videóban szereplő folyadékkal csak elvezeted egy másik helyre a dobozon belül ... es azt mondja sűrübben tudja rakni a dolgokat ... :-) Hát. A 60°C-os processzorral csinál 30°C-os folyadékot, no de azt is hűteni kell valamivel. És ha feltételezzünk hogy +12°C/7°C sima vizes hűtőgép vannak akkor nem +60/7°C lesz a DeltaT ha nem 60/30°C na ott nem lesz kisebb a hőcserélő hanem sokszor nagyobb lesz ... manapság befújjuk a +12°C levegőt és abba megy a +60°C processor levegője.
agabor hétfő, 10:02
Előzmény: #36988  quix
A folyadékhűtéssel csak ki tudod vinni a hőt, leadni csak sugárzással lehet , hiába van nagyon hideg. Nem hiszek az űrbe telepített adatközpontokban. (Szervereket fejlesztünk.) Ez lesz a következő lépés, de az űrben ez sem működne.  https://www.youtube.com/watch?v=SP9yXBWPK2Q&t=37s
Valiz
Valiz hétfő, 09:34
Előzmény: #36992  Fibonacchi
Már úgy hiányoztál! Mindenki eltűnik. 
Borisz hétfő, 09:32
Előzmény: #36994  danko
Ajánlgatni inkább nem szeretnék, de nézz bele a justetf.com weboldalba!
Kraccer hétfő, 09:15
Előzmény: #36934  Kraccer
Arany:
4420$ig száguldott ma hajnalban, most egy kis pihi és megyünk tovább fel. 
TElek hétfő, 08:31
Előzmény: #36988  quix

Ennél lesznek egyszerűbb megoldások szerintem.
A szilicium tecnnológiát lecserélik mivel már nagyon a határait súrolja, nagyobb teljesítmény és kisebb hőtermelést nyújtó technológiára.
Biznut 2d,  grafén ,gallium-indium-arzenid stb...
Többszörös sebesség kisebb hőtermelés.
danko hétfő, 07:57
Ezüst etf-eket tudnátok ajánlani ha lehet eurósat. 
randomly hétfő, 07:53
Előzmény: #36980  szkrik
Az oldal alján vannak a készletek ... és vannak olyan napok amikor 1.000.000 uncia megy a piacon lévőből raktárban lévőbe ... sajnos nem mentem le mindennap hogy szép diagramot rajzoljak belőle ... de az én 1-2unciás vásárlásom az úgy sem mozgatja a piacot. :-) Szóval megjöttek ide is nagyok, csak azt kell eltalálni hogy mikor meneküljünk ... https://www.cmegroup.com/clearing/operations-and-deliveries/registrar-reports.html
Fibonacchi
Fibonacchi hétfő, 07:31
Előzmény: #36986  Beze
Persze, hogy megvan!!!
Az eszmei értéke megfizethetetlen!
Bpali2 hétfő, 06:50
Előzmény: #36989  quix
A 72 elég tisztának látszott eddig is . Amit “ tudunk” a beverés előtt lesz a hirtelen felhúzás .. Illetve a tőzsdei nyitvatartási szempontjából sem állunk a legjobban / EU /. Itt szerintem minden nap orosz rulett . Ha nyers 1-1 napot sokat fogsz / certisek/ ha benézed még többet buksz . .. Ez szinte 24 órás piac . Január a nagy hullámvasút várható. Csak remélni tudom hogy nem most az ünnepeken vagy év elején verik szét . Végül a kérdés te a válasz : 69 felett most az ár én még várok egy USA megrántást mára . De itt már nem szégyen  9 után se kiszállni 👀.. Ha beindul a korrekció minimum az a 60 USD … 
Bpali2 hétfő, 06:41
Előzmény: #36985  quix
Trump papa hasonló űrprogramok írt alá , a miértet ő tudná. Sokszor merül fel a holdon lévő hélium 3 is mint lehetséges megoldás majd! az energiaellátásra . De szerintem nem a data centerek lesz ott a lényeg . Az oroszok már készítettek nukleáris hajtómű prototípust . / cél a Mars/ . Ki tudja mi hajtja a világot oda .Egy biztos szerintem érdemes lesz űrkutatásba űriparnak fektetni .
quix hétfő, 02:24
68.4 Valahonnan (69-72) erik egy korrekcio kicsit 60 ala? Mit gondoltok?
quix hétfő, 01:49
Előzmény: #36987  TElek
Az a lenyeg, hogy ott van boven energia, marpedig az kell az adatkozpontoknak. Energiabol pedig ho lesz, es inkabb a hutes a gond, mivel ott nincs levego. Folyadek hutes kell, ami meg nincs teljesen kidolgozva arra a korulmenyre. Gondolom majd robotok fogjak szervizelni. Az irany mindenesetre ez.
https://www.youtube.com/watch?v=DCto6UkBJoI
TElek vasárnap, 23:50
Előzmény: #36985  quix

Mi ebben a jó. Ott meg fűtened kell mert hát ezek a cuccok az űr hidegében nem működnek.
Annyit meg nem melegszenek, hogy elég legyen fűtés gyanánt.
Bármilyen meghibásodás kb. kezelhetetlen kategória.
 Az adatközpont  nem az kategória, ami a speciális körülményeket bírja.
Beze
Beze vasárnap, 22:01
Előzmény: #36982  Fibonacchi
Hát te hol jártál mostanában? :)) 
Megvan még az ajándékod vagy eladtad duplázáskor? :D
quix vasárnap, 16:17
Előzmény: #36965  Bpali2
Legalabbis addig, amig az urbe rakjak a datacentereket, ahol 0-24h napelemes uzemeltetetes lehetseges es 8x nagyobb a feny. Ehhez meg 2-3 ev kell korulbelul. Holdbazis es ott megy a gyartas, aztan csuzlival lovik palyara :)
Fibonacchi
Fibonacchi vasárnap, 13:08

https://invst.ly/1e1xqb
Archívum a rajz !!!
108k volt a célár! Elég pingvinesen fordult le!!!
Ezt ki merte megjátszani??  Én nem!
És megint a madár nyert! :))))))))))))
Lolmachine
Lolmachine vasárnap, 13:01
Előzmény: #36982  Fibonacchi
Köszi! :)
Fibonacchi
Fibonacchi vasárnap, 12:09
szkrik vasárnap, 11:03
Előzmény: #36980  szkrik
Vagy van mas lehetoseg, hogy lassuk, van-e ezust hiany a piacon? A finomitok adataihoz,pl mikorra vallalnak szallitast a nagy megrendeloknek, nyilvan nem ferunk hozza, ezert gondoltam, hogy a kereskedok keszleteit szondazom meg. Vajon mas orszagokban,  pl az usa ban is van most ellatasi zavar kiskereskedoi szinten? Holnap megirom, mikorra vallal szallitast, termek atadast a pro aurum. Ha csak 2 hetes idot adnak meg, az siman beleferne meg a normalisba, mivel az magyarazhato lenne az unnepnapokkal is. 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek