Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip hétfő, 16:49
A legnagyobb ostobaság pár hétnél tovább tartani bármit:
UBM Development +50%-ban volt, visszaadta az egészet
Zumtobel 25% pluszban volt, felét visszaadta
Puma +30% volt, visszaadta az egészet
Lenzing 35% pluszban volt, most mínuszban
Hellofresh is volt egy 5-6% pluszban pár másodpercig, most -50%
Douglas is felment arra a szintre, ahol vettem, most -40%
Alfen 60% pluszban volt, most mínuszban
Alstom 13% pluszban volt, most ott van ahol vettem
Szóval ezt a hosszú távon tartom elvet hagyjuk.
Ishar
Ishar hétfő, 16:23
Ha már Warren Buffet és Vonovia, akkor az Öreg szerint "a tőzsde az egyetlen olyan hely, ahonnan az emberek elmenekülnek, amikor leárazás van". ("The stock market is the only store in the world where people run out the door when everything goes on sale.")
buythedip hétfő, 16:13
Előzmény: #17150  oldrider
Ha már biztos vagy benne hogy 17 alá megy, akkor meg fog fordulni.
buythedip hétfő, 15:30
Zumtobel reggel pluszban volt, 4.28, most 4.07, napon belül -5% bármilyen ok nélkül.
tothjoco
tothjoco hétfő, 15:29
Előzmény: #17155  buythedip
És mindig az a kérdés h mi is mikor lesz a következő. Taiwan, AI veszély, adósságok, stb. Senki sem tudja de lesz.
buythedip hétfő, 15:06
Előzmény: #17129  tothjoco
Az is baj ezekkel a tanácsokkal, hogy más időszak tapasztalata, mint a mostani.
Jelenleg óriási adósság mellett várják, hogy az AI növelje a hatékonyságot, és az égbe nőjön a GDP.
Teljesen figyelmen kívül hagyva pl. hogy a munkaerőpiacot az AI megtörheti és csökken a fogyasztás, és egyéb kockázatok.
Buffet már nyugdíjban van, de nem gondolom hogy az SP500-at venné a Berkshire vagy akár annak a legjobban teljesítő komponenseit ezekben a napokban.
A LENnar vételt szombaton beírtam az USA részvények topicba.
A másik gond, a hosszútáv, 10 éve azt se gondoltad volna hogy covid-crash lesz, a covid-crashban nem gondoltad volna hogy mekkora QE jön, amikor fellendült minden, nem gondoltál volna a 2022es kamatemeléses esésekre sem, utána mindenki azt mondta, hogy ha Trump nyer, kriptók és piacok is felmennek, majd jöttek a Trump féle vámok, amiket senki se várt, majd jött a vámok felfüggesztése... 
És ez csak az elmúlt 6 év.
TheSnake2020 hétfő, 14:35
Előzmény: #17151  todi
Senki nem mondta,  hogy Buffet hülye.  Az algorirmust  viszont igen.  A milisekundumos fiúk című cikkben a Hold jól leirta azt, hogy ennek mi a veszélye.  Lásd egy reszveny átlagos tartási idejének változása.  
Spiller hétfő, 14:25
34fok víz 29C gondoltam ránézek tőzsdére. Megéreztem. Épp bekötött vonovia és eutelsat.
Spiller hétfő, 14:25
34fok víz 29C gondoltam ránézek tőzsdére. Megéreztem. Épp bekötött vonovia és eutelsat.
todi hétfő, 13:56
Előzmény: #17140  TheSnake2020
Buffett lehet, hogy öreg de azért nem hülye.
“A UBS szerint az amerikai lakáspiac a stabilizálódás küszöbén áll, ezért azt javasolja a befektetőknek, hogy még a fellendülés egyértelmű jeleinek megjelenése előtt vásároljanak ciklikus részvényeket – például lakásépítő vállalatokét. Az elemzők különösen vonzónak tartják a Lennar (NYSE: LEN) részvényeit a 2027-ig terjedő időszakra vonatkozóan, kiemelve, hogy a papír a 2026-ra előrejelzett könyv szerinti értéke alatt forog, a szezonális mintázatok pedig az évforduló környékén kedvezhetnek egy erőteljesebb, a jövőbeli fellendülésbe vetett bizalmon alapuló vételi hullámnak (ún. „hope trade”).”
oldrider hétfő, 12:46
Előzmény: #17142  oldrider
Mínuszok ellenére, sajnos megy a vonóhorog 17 alá hamarosan!
oldrider hétfő, 12:18
Előzmény: #17145  tothjoco
Jól teszik! Ha bejön az AI, kaszálni fognak. Ha nem jön be, akkor pedig még nagyobbat fog bukni az EU, mint az USA. Így volt ez az ingatlan meg a pénzügyi válság idején is. Az szopott legnagyobbat, akinek semmi köze sem volt hozzá. Az AI is ilyen lesz. Ha az USA bukik, az EU mégnagyobbat bukik. Így van a világ megalkotva!
XesNEMisX hétfő, 10:04
Előzmény: #17147  buythedip
Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy hoszabb távon úgyis rákényszeeítenek mindenkit, hogy adjuk oda a pénzünket valakiknek. Ti nem értetek hozzá, nem is tudtok pénzt keresni, látjátok milyen a mi hozamunk? a tiétek semmi. A gépeket nem lehet legyőzni stb.  Nem is lehet majd. Ha úgy nem megy, hogy megtáncoltatnak, akkor majd úgy megy, hogy csak tüske kereskedések lesznek. Azaz rések meg trendvonalak meg hullámelméletek helyett csak bizonyos belépési pontokon lesz az árfolyam a gyorsaság miatt. Aztán olyan lesz ami értelmezhetetlen. Egyhelyben álló árfolyamok. Még a Ta szabályrendszert is át lehet írni.  vagy bármi más leher. A lényeg, hogy ne tudd analóg lekereskedni mint a régi ivagy még talán a mostani dőkben
buythedip hétfő, 09:39
Polytec 5.7, hihetetlen, évekig tartottam és soha nem ment fel így, úgy jártam vele mint a Raiffeisennel vagy az Intellel.
Vistry-ben itt a short squeeze, +15%, de a szerdai mélypontról +35% a mai csúcs, itt már nem vennék
Minden más meg nem csinál semmit.
Talán Electrolux és Siemens Healthineers lehet jó innen.
tothjoco
tothjoco hétfő, 09:11
"Mindenesetre a BRK-A jelentősen alulmulja az SP500 at az elmúlt években Nasdaqrol nem beszélve" Burry is így látja
tothjoco
tothjoco hétfő, 09:08
Több helyen is olvastam h több nyugdíjalap az USA irányba növeli a kitettségét, az AI miatt is kezd lemaradni az EU. 
tothjoco
tothjoco hétfő, 08:53
Meglátjuk. Pontosan tudom számszerűsíteni mert ugyanakkor vettem két pakkot. Az EUNL április óta 14,9, a Brkb 4,7%. Viszont a kettő átlaga nekem elég:) Az európai VWCG meg 5,8%. Az IS3N ami feltörekvő az július óta 9,01%.
oldrider hétfő, 08:21
És ha tegyük fel mégis megveszik a Vonovia többségi tulajdonát mi lesz a többi részvényessel? Egyértelmű, hogy nem azzal a céllal vennék meg, hogy nyereségesen működtessék, hanem azért, hogy szociális problémákat oldjanak meg. Kivezetik a tőzsdéről a céget? Előtte csődbe viszik? Láttuk mi történt a Varta kisbefektetőivel, milyenek a német törvények - egy fillért sem kaptak! Szóval ez az egész cirkusz nem tesz jót a Vonoviának. Mucicnak erősen kellene hallatnia a hangját, jelezni kellene egyértelműen, hogy ha hozzányúlnak a céghez, abból nemzetközi perek, bonyodalom stb. lesz, mert nem fogják annyiban hagyni. A nagyobb befektetőknek a szándékaival sem vagyunk tisztában. Az egész németország kezd átmenni fejetlenségbe. Merkel óta tanácstalanság, széthúzás van, a gazdaságuk pedig egyre rosszabbul teljesít!
oldrider hétfő, 07:46
Előzmény: #17138  todi
Ha jól értem, mostmár nem kisajátítani akarnak, hanem tőzsdén megvenni, mégpedig nagy intézményi befektetőktől. Olcsó hitelt igényelnének a szövetségi kormánytól. Még ha kapnának is, a tőzsdén kettőn áll a vásár. Vajon az intézményi befektetők milyen áron gondolnák az eladást? 17 vagy 27 eurón? Vagy egyáltalán el szeretnék-e adni a pakkjukat, hisz jelenleg a Vonovia elég jó osztalékot fizet. Szerintem ez a faszi nincsen tisztában a piac törvényeivel. Jókodni akar szociális alapon, de, hogy ki fizetné, kivel fizettetné meg mindezt azt nem tudja, arról fogalma sincsen. Amikorra kiderülne, hogy az elképzelései nem jönnek be, ő már nem lenne sehol. Én inkább azt látom, hogy az önkormányzatok inkább szabadulnának a bérlakásaiktól, mert azok fenntartása, karbantartása többe kerül mint az azokért kapott bérleti díj. Ez a hülye meg jól eladósítaná Berlint a populista marhaságaival. Egyszerűbb lenne, ha nem akarná felkavarni a szart, hanem a rászoruló fiatal munkakezdőknek folyósítana bizonyos ideig lakbértámogatást, ha annyira jót akar.
5000 vasárnap, 22:28
Ezzel egyetértek, ahogy öregszünk egyre nehezebb tisztán látni a helyzetet

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek