Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
5000 hétfő, 16:31
Előzmény: #16413  TheSnake2020
Ez meg vicc, de mindegy is, ha ez a trendi most, akkor ez van
fenytkerek hétfő, 16:26
Előzmény: #16414  pomperj
SAjnos nekem is van rheinmetalom és nem is jó áron, de még plusz problémám, hogy nem értem mitől ilyen sz@r. Esett egy jó nagyot és képtelen korrigálni. 
Samsam01 hétfő, 15:53
Én visszaléptem az Infineonba, és az Alfenen is gondolkodom ismét. Hetes charton jól néz ki továbbra is mindkettő. Elindulhatnának végre. 
Ishar
Ishar hétfő, 15:36
Mindenféle tudományos alapot nélkülözve beálltam 17,90 euróra Vonoviát venni TBSZ-en osztalékra.
buythedip hétfő, 14:03
Előzmény: #16390  pomperj
A Klarna az én érdeklődésemet is felkeltette, egy 10M-s bennfentes vétellel (CEO).
simonzoli13 hétfő, 13:58
Előzmény: #16414  pomperj
A NVO- továbbra is pozitívan látod?
pomperj
pomperj hétfő, 13:16
Előzmény: #16412  thinkpositive
Hozzatennem, hogy RHMG egy esetleges Unkran  beke megallapodas
hatasara esetleg azonnal eshet 300 pontot.
TheSnake2020 hétfő, 11:57
Goldman 29,5 rol 21,2 rá VNA buy-hold. Ennyit az elemzokrol....
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 10:51
Előzmény: #16409  simonzoli13
Magas RSI mellett az elmúlt több, mint 1 évben mindig érdemes volt eladni. Nem volt sok ilyen alkalom és nem volt kivétel a mostani augusztus sem. Késő bánat...
Ellenben a az év eleje óta tartó csökkenő csatornából kitört, és most az RSI is alacsony. Ha már eddig nem, akkor én nem ma adnék el, főleg nem egy 900-as target miatt. Ha a bizalom megrendült, akkor reménykednék még egy közeli 1150 körüli kilépési lehetőségben, de nem nehéz belelátni azt sem, hogy innen egyenes út vezet majd 900-ig. Ami engem jobban aggasztana ebben az esetben, hogy 900-on érdemes-e egyáltalán visszaszállni.
https://invst.ly/1jtahf
Disclaimer: Alapvetően nem szeretem azokat a papírokat, amik ilyen hirtelen többszöröznek, az ilyenek korrekcióban elég nagyot is tudnak esni, úgy is hogy a hosszú távú növekedés sem sérül.
Goldstein17 hétfő, 10:17
Előzmény: #16409  simonzoli13
Ahogy mondod, ez a lényeg, erről próbáltam írni. Jó ötlet, vagy sem.
Goldstein17 hétfő, 10:15
Előzmény: #16405  pomperj
A statisztikus fizika eszköztára tényleg jó szerintem a tőzsdéről való gondolkodáshoz. Nem ismerem az általad említett szerzőket, de gondolom, ahogy a közgazdaságtanban általában, itt is egy lebutított fizikai/matematikai modellről van szó. Ennek ellenére nem hiszem, hogy a szerzők azt állították volna, hogy a tőzsde mozgása általában véve sztochasztikus, ez még egy laikus számára is cáfolható állítás. Én inkább Onsagerre támaszkodnék, intenzív mennyiségekként (több egymással összekapcsolt termodinamikai hajtóerő) talán a fundamentális híreket, várakozásokat, kockázati prémium változásokat megjelölve, extenzív mennyiség pedig lehet maga a pénz, ez  áramlik. Szóval a rendszer mikroszinten zajos, sztochasztikus, makroszinten viszont az egyensúlytól való eltérések áramlásokat generálnak, sok szereplő lokális döntéseiből kollektív, emergens áramlások és trendek alakulhatnak ki. Amit én nem vonok kétségbe az az, hogy ilyen trendek felismerésére sok más módszer melett alkalmas lehet a TA. Mondom mindezt úgy, hogy közgazdasági ismereteim nagyon limitáltak, úgyhogy lehet, hogy az egészet már tudományosan megcáfolták. Mire a végére jutottam, már eszembe is jutott miért hülyeség az egész, a tőzsde nem egyensúlyi rendszer, mi dem bizonyítja ezt jobban, mint a tárgyalt VNA, minél többet adnak el belőle , annál több jön még:)
simonzoli13 hétfő, 10:12
Rheimetalt, melyet komoly kitettséggel vettem 1.300- on, eladnám, hogy 900 körül visszavegyem?! Jó ötlet vagy sem?!
5000 hétfő, 09:33
Nevetséges, hogy német kamatok fel, USA stagnál.
tothjoco
tothjoco hétfő, 08:59
Saját véleményem h a politikai kockázat most Németországban egy fontos árfolyammozgató tényező lesz+olaj+bund. (Persze mindig az de most ez felerősödött.). Szóval funda +TA+politika. A sorrendet nem tudom....Amit én figyelek most az olaj+bund-bond
tothjoco
tothjoco hétfő, 08:49
Előzmény: #16405  pomperj
Ket kapaszkodo jobb, mint egy. Sztem ez a lényeg és már évek óta követem amiket posztoltál. Tudom h néhány topicot mellőzöl, és azt is értem h ott nem TA alapján döntöttél :) Reméljük itt megosztod továbbra is. 
pomperj
pomperj hétfő, 08:18
Előzmény: #16392  thinkpositive
+1
Az a "random walk" hipotezis, amivel a tozsdek mozgasat Malkiel es Fama modelleztek, tanitottak
sok even at, es ami totalisan tagadja a Technikai Analizis mindenfele hasznat, 
nos, errol kiderult a hipotezis tesztelesekor hogy a tozsdei arfolyamok egyaltalan nem "random walk"
stochastikus modon mozognak.
,
Ha igy lenne, akkor penzfeldobas jelleggel mozogna fel vagy le minden nap, minden heten es minden
mas idotavon is,  a zaro arfolyam.  Minden nap 50% esellyel esne vagy emelkedne.
De nem igy van. Sokszor hosszu idon keresztul leteznek trendek. Es bizonyos fokig igenis lehet
elore jelezni, megbecsulni hogy mekkora valoszinuseggel  merre megy a tozsde, vagy reszveny iranya.
.
Ha van nemcsak egyetlen tozsdei modszer, a fundas elemzes, hanem hozza egy masodik is, pl. a TA,
akkor jobbak lesznek a tozsdei befektetesi eredmenyek. Szabad lemondani a TA-rol,
de ha a fundas elemzest valaki elrontja, akkor nagyon rafazhat. Ket kapaszkodo jobb, mint egy.
TheSnake2020 vasárnap, 18:35
Előzmény: #16391  pomperj
Nem ez a fő kérdés: ha sikerül politikai nyomáson átlendulni,  akkor a kamatok egyetertve Todival nem lesz akkora gáz.  Nyilván ellenszel,  de a VNA ha a ki tudja aknazni a piaci bérleti árak emelkedésebol adódó lehetőséget,  illetve a magas marzsal működő plusz szolgáltatásokat el tudja adni, akkor mivel a következő 8 évre 3, 2 fixalta a kamatokat , akkor az a kérdés   hogy hogyan osztja fel a az adósság csökkentés és az osztalék között a tortát.  Ehhez azért egy mélyen alulertekelt ingatlan portfolio esetén a non core értékesítés is hozzatehet.  En az új lakások építéset nem nagyon etoltetnem. A politika sajnos beleszol jelenleg a piaci viszonyokba és ez a legnagyobb probléma.  Mucic lehet, hogy a világ egyik legjobb pénzügyese,  megforditotta a Vodafonet is, én bízok benne.  Egyetertve Todival nagyon mélyen alulertekelt a cég,  de ezt én a politikai nyomás számlájára írom inkább,  karöltve persze a növekvő 10 éves hozamokkal. Egy Yield Curve control például elég sokat lendithet a VNA helyzetén is. TA alapon katasztrófa a cég.  Ez tagadhatatlan.  
Goldstein17 vasárnap, 18:25
Előzmény: #16395  thinkpositive
Tisztábban nem látok,  de sok érdekes gondolatébresztő hozzászolas volt, Köszönöm mindenkinek aki hozzaszólt. Úgy tűnik erzelemmentesen nem megy, de azért a józan észt nem szabad felretenni. 
Borisz vasárnap, 18:20
Előzmény: #16400  simonzoli13
Nem tom mennyire fog megnyugtatni a véleményem... Szerintem 800 alá akkor se illene mennie neki, ha az oroszbarát AfD nemcsak a keleti tartományokban, hanem később a német szövetségi parlamentben is apszolut töpségbe kerülne a közeljövőben, sem pedig akkor sem, ha az oroszok és az ukránok tüsszönetet kötnének, sem semmikor. Pedig a fent említettek lennének előreláthatóan a legnagyobb potenciális pánikesemények. Aztán persze lehet olyan fekete hattyú, mint hogy a trump dobálni kezdi az atomot Iránra, az az egész világot halomba borogatná, minden de minden kérdésessé válna, a tőzsdekrach biztos lenne szerintem. De ne ebből induljunk ki! Hatalmas backlogja van a Rheinmetallnak, több évre biztosítva van a 100 százalékos gyártási kapacitás kihasználtság. Én tartom a teljes, erősen túl nagyra sikeredett RHM pozíciómat, és várom a fellendülését. Monnyuk jelenleg kapitális bukóban vagyok vele, az is igaz. De ezen a szinten butaság lenne realizálnom a veszteséget. Ekkora pozícióméretnél én már nem bővítek, de akinek van pénze, és nem sajnálja rá, szerintem ezeken a szinteken nem egy rossz beszálló/bővítő lehetőség. 
tothjoco
tothjoco vasárnap, 17:42
Előzmény: #16393  thinkpositive
THX

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek