Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi csütörtök, 09:38
Előzmény: #14899  Zoltanovitsch
Gyógyszeresekjel ócatosan. Nekem a 2. Egyedi részvényem anno a BMY volt. Az SA-n az elemzők leírták milyen jó cég micsida növejedés várható stb. 
Most ránéztem és akacsonyabvan van az átmrfolyam mint valaha rég amikor vettem. Sanofit 90-nél  szintén tuti olcsó beszállónak tartották. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 09:28
Investing.com -- Az AstraZeneca részvényei csütörtökön akár 9%-ot is estek, ezzel a részvény a londoni FTSE 100 index legnagyobb negatív hatását mutatva, miután a vállalat a Wainua idegbetegségek kezelésére szolgáló gyógyszerének kiábrándító késői eredményeiről számolt be. 
Goldstein17 csütörtök, 09:27
Előzmény: #14897  todi
Igen, itt a változásnak lenne jelentősége, a jelenlegi minősítés be van árazva, bármi is legyen az. Ezek szerint közel van a kamatfelár csökkenés is. Javuló számok szinte minden tekintetben.
todi csütörtök, 09:18
Előzmény: #14896  Goldstein17
A legutóbbi Scope Ratings ajánlást átolvastam kiváncsiságból, hogy mit is néznek egy ilyen minősítésnél. Nem mondom, hogy könnyű olvasmány volt neg elég terhedelmes is. Az A- negatív kilátásnál leírták, hogy mi kell a negatív kilátás törléséhez. Konkrét számokat adtak meg: LTV, ICR, Net debt/Ebitda. Az LTV-nél 45% alá kell hozzá bemenni.
2026. Q1 jelentésben ez 45,1% volt. Szóval közel van.
A besorolásnak a hitelkamat felárak szempontjaból van szerepe. Így fejből BBB+ esetén 10 éves Bund +125Bp.
Goldstein17 csütörtök, 09:09
Előzmény: #14895  todi
Emlékeztem hogy van ennél jobb is, a legrosszabbat akartam beírni, de ezek szerint az is jobb.
todi csütörtök, 08:57
Előzmény: #14894  todi
Vonovia SE jelenlegi hitelbesorolása szilárd befektetési kategóriájú (investment grade) 0.5.10. A három fő hitelminősítő jelenlegi értékelése a következő:
  • FitchBBB+, stabil kilátással (legutóbb 2026. februárban megerősítve) 0.5.9.
  • Moody's: Baa1, stabil kilátással 0.5.8.
  • Scope Ratings: A-, negatív kilátással 0.5.1, amely a magasabb eladósodottsági rátákat és a kamatfedezeti nyomást tükrözi 0.5.1.
  • Standard & Poor's (S&P): BBB+.
todi csütörtök, 08:55
Előzmény: #14893  Goldstein17
Jav. BBB+ a besorolás.
Goldstein17 csütörtök, 08:50
Előzmény: #14891  Borisz
Én 5 éves időtávban gondolkodom és nagyon egyszerű szempontok miatt választottam a Vonoviát:
1. Állampapírhoz mérthető biztonság, ha jól tudom most BBB-
2. Eur kötvényeket messze meghaladó hozam osztalék formájában
3. 5 éves időtávon belül reális esély egy 50 %-os árfolyamnyereség realizálására 
Ez egy magas eszközfedezetű, investment grade, kamatérzékeny ingatlanrészvény, amelynél a jelenlegi diszkont mellett reális a nagymértékű középtávú felértékelődés, csak ki kell tudni várni. Árfolyamcsökkenés esetén tovább veszem.
todi csütörtök, 08:43
Előzmény: #14891  Borisz
Az “elég meggyőző” abráról:
Nézd meg jobban! 2923. Március-október időszak: Bund kamat 2-ről 3%-ra fel aközben Vonovia árfolyam 15-ről 24-re fel. +60%. 
Még most is meggyőző?
Borisz csütörtök, 08:16
Előzmény: #14889  TheSnake2020
bizony, elég meggyőző ábra
tothjoco
tothjoco csütörtök, 08:15
Előzmény: #14888  tothjoco
Tegnap bond +3%, Von azt ugye tudjuk...
TheSnake2020 csütörtök, 08:13
Előzmény: #14885  thinkpositive
Nagyon jól mutatja a potenciált.
tothjoco
tothjoco csütörtök, 08:13
Borisz csütörtök, 08:11
Előzmény: #14886  Borisz
ja, thinkpositive már gyorsabb volt, bisztosan egy koránkelő :-)
Borisz csütörtök, 08:10
Előzmény: #14884  Seri
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 08:02
Előzmény: #14884  Seri
Két karakter beékelődött a hivatkozásba, ha letörlöd a végéről, akkor jó lesz:
https://kepkuldes.com/image/th3BfKj
Seri csütörtök, 07:50
Előzmény: #14874  tothjoco
Szia.
Megpróbálod ismét belinkelni? Szeretném látni mit tartalmaz 🙂
buythedip szerda, 21:35
Előzmény: #14740  todi
Zumtobel szerdán erre zöld lett, ma meg -6% majdnem.
Kétszer volt 4.5 és nem adtam el, persze bánom.
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 17:06
Raiffeisen szépen eseget, pedig eddig ellenállt minden geopolitikai hisztinek. 
todi szerda, 17:02
Német fórumozó:“Semmiképpen sem vagyok az amerikaiak barátja, és Trumpé sem. Véleményem szerint azonban a jelenlegi eszkalációért egyértelműen az irániak a felelősek.
Volt egy keretmegállapodás, és az olajszankciók feloldásával szabadon értékesíthették az olajukat. Egyszerűen hallgathattak volna, megfelelő tárgyalási megállapodást köthettek volna, és gazdaságilag és politikailag is újra csatlakozhattak volna a nemzetközi közösséghez.
Nem, ez nem volt elég. Gyakorlatilag úgy döntöttek, hogy újra igényt tartanak a Hormuzi-szoros ománi oldalára, és ismételten tüzet indítanak az ománi felségvizeken tartózkodó hajókra.
Ezúttal a gyors oda-vissza vita nem működött. Az amerikaiak egyértelműen túlreagálták a helyzetet, 80 célpontot lőttek ki, és valószínűleg ma este is folytatják. Iránnak nem lesz más választása, mint megtorolni. A dolgok jelenlegi állása szerint a tűzszünet gyakorlatilag véget ért.
Az olajárak emelkednek, akárcsak a kamatlábak. Ismerjük ennek az egyszerűsített és rövidlátó történetnek a többi részét.
A shortolók most nem kaphattak volna nagyobb ajándékot. Már izzadtak, azon tűnődve, hogyan másszanak ki ebből a káoszból anélkül, hogy az árat 30 euróra növelnék. Valószínűleg ezzel már nem kell foglalkoznunk.
Egyébként minden marad a régiben. Egyetlen lakás sem marad üresen. Egyetlen euró  bérleti díj sem veszik el. A bérleti díjak továbbra is gyorsabban emelkednek, mint ahogy a kamatlábakat ki kellene igazítani, és működésileg minden a régiben van.
Csak a részvényárfolyam jelentősen alacsonyabb.
Hadd tegyek fel azonban egy kérdést: Ha a kormányok a következő 10 évben tovább növelik az adósságukat, és az infláció valószínűleg 2 százalék vagy annál magasabb marad, akkor az ingatlanok valóban olcsóbbak lesznek? Csökken egyetlen lakás értéke, legalább nominálisan? Csökkennek a bérleti díjak?
És amint a gazdasági válság eléri a reálgazdaságot, és a mesterséges intelligencia eszközei összeomlanak, mindenki hirtelen biztonságos, recesszióbiztos befektetésekért fog kiáltani. Így megy ez a játék.”

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek