Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi ma, 16:39
Előzmény: #14830  Zoltanovitsch
Itt az ok az autósokra. Az utolsó mondatban van a sziklaszilárd “fundamentum”:
“Az európai autóipari részvények hatodik napja egymás után emelkednek, a Stoxx Europe 600 Automobiles & Parts index meghaladta 50 napos mozgóátlagát. A Porsche részvényei emelkednek a Citigroup (elemző: Harald Hendrikse; célár: 56 euró) vételi ajánlását követően, míg a Goldman Sachs elemzője, Christian Frenes a gyenge iparági adatokat a fokozott protekcionizmus lehetséges kiváltó okaként látja.”
Tehát a GS logikája szerint ha még rosszabb eredményeket szállítanak az autósok akkor még feljebb megy az árfolyam.
Lehet, hogy a Vonoviának is veszteséget kellene termelnie?
oxylant
oxylant ma, 16:39
E-on továbbra is oldalazni fog, avagy kitörésgyanúsnak tartjátok, hálózatbővítés előtt áll, valahol olvastam?!
19.12
TozsdeMagus
TozsdeMagus ma, 14:25
A Lufthansám 10,065 euro !
Átvitte a 10,00 euros ellenálást!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch ma, 10:45
Előzmény: #14829  todi
Autóipar
Igen ez egy rövid összefoglaló és egy jogos warning! Ezért nem veszek még (most nem hiszem el a paicnak a pár napja megvolt aljak utáni emelkedést) Autóst... a figyelmeztetés indokolt.. s hasznos szem előtt tartani a problémát. Félő h messze még az alja... a csártoknak is de a problémának főleg. De figyelőn vagyok. Lehet a jó kedv az EU ipari adatnak szól? Szinte csak a Siemens red ma. Hmmm...... 
TheSnake2020 hétfő, 19:52
Előzmény: #14004  thinkpositive
Hát ezért van nekem 20 alatt a bekerulesi.  Bár nem vadászom az almákat és  a tetőket.  
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 18:14
Előzmény: #14213  thinkpositive
DAX
Maradt a csatornában, nem fordult le: https://invst.ly/1ij8hc
Innen viszont ismét egy lefelé hullámnak kellene jönnie.
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 18:07
Előzmény: #14004  thinkpositive
Vonovia
Ráfrissítettem a korábbi ábrára: https://invst.ly/1ij89b
Ugyanúgy ~10% egy hónap alatt.
todi hétfő, 16:44
Előzmény: #14823  5000
A kulcsszó a lakáshiányra: “Mietpreisbremse”.
Aki tudna építeni az emiatt nem épít. Így maradnak a populista lózungok, lakás az meg nyista.
kiegyezo hétfő, 16:20
Előzmény: #14787  Leno
Néztem egy ideje, azóta lejjebb ment, de ... 
Csökkenő árbevétel, csökkenő nyereség, csökkenő (most épp stagnáló) tőke. 
9%+ oszti, de 100%+ payout ratio.
1 alatti p/bv, de negatív tangible p/bv
1 alatti quick ratio, a current már 1 fölött
(az investing.com szerint)
5000 hétfő, 15:03
Előzmény: #14822  todi
Én már többet tudok az általad betett cikkek miatt a német ingatlan szektorról, mint maguk a németek.😊
Én csak azt nem értem, hogy hogyan lehet ezt is ilyen szarul kezelni, mint sok más mindent.
todi hétfő, 14:57
A GdW (Német Lakás- és Ingatlanügynökségek Szövetsége) 2026-ra mindössze 200 000 körüli elkészült lakásra számít Németországban, szemben a körülbelül 320 000-es kereslettel; a Szövetségi Statisztikai Hivatal 2025-re 206 600 lakás átadását becsüli (-18% az előző évhez képest). A GdW tagvállalatainak új építési beruházásai várhatóan mintegy 26%-kal, 6 milliárd euróra csökkennek 2026-ban a 2025-ös 8,1 milliárd euró után; a német kormány gyorsított eljárásokat és az E épülettípus bevezetését tervezi.
todi hétfő, 11:59
Lagarde megvédi a júniusi kamatemelést, mondván, hogy azt az EKB inflációs előrejelzései teljes mértékben indokolták. Banki kutatások szerint a csökkenő olajárak és a közel-keleti feszültség enyhülése kiegyensúlyozottabb kockázatokhoz vezet, és gyengíti a júliusi további kamatemelés melletti érveket.
einstein hétfő, 10:02
BASF forduló véleményem szerint megtörtént, a fundamentális irányváltás lassan a csárton is lekövethető.
Erős LONG. Negyed év- kb 40% UP (terget 66-68euro) hetes 200DMA-ról pattant, tankönyvi fordulós alakzat, lassan megjönnek a tréder szignálok is és indulhat a várt emelkedés:
https://www.tradingview.com/x/eDt4F2lh/
bpp hétfő, 08:58
Ha az AI-óriásokhoz hatalmas befektetések érkeznek, akkor nyilvánvalóan az adatközpontjaikat még nagyobb lendülettel kell fejleszteniük, amelyek pedig jelentős energiaigénnyel szembesülnek. A három AI-óriás tőzsdére lépése nemcsak a részvényárfolyamokat mozgatja meg, hanem valóságos „ipari forradalmat” és brutális építési lázat indít el az adatközpontok piacán.
.
https://www.economx.hu/tech/2026/07/05/az-osszes-ai-orias-rarepult-erre-a-szuperszamitogepre-hogy-uralmuk-ala-hajtsak-a-vilagot
.
A DTE is mar jo ideje adatkozpontokat epit (SAP-vel egyuttmukodve). Nah ezert tartom es gondolom, hogy a DTE tovabbra is hosszutavra jo reszveny.
todi hétfő, 08:47
Németország: Az ipari megrendelések májusban 1,9%-kal nőttek az előző hónaphoz képest. 1,1%-os növekedésre számítottak.
44 perccel ezelőtt
Rövid hírNémetország: Az ipari megrendelések májusban 6,2%-kal nőttek az előző évhez képest. 4,6%-os növekedésre számítottak.
TozsdeMagus
TozsdeMagus hétfő, 04:35
Előzmény: #14816  todi
akkor ez jo hatassal lehetne a Lufthansam arfolyamara:)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 18:26
Előzmény: #14809  thinkpositive
Ó nagyon köszönöm a meglepit! :D  :))) Ááá az a csúnya piros már megint! :D (igen 2016 tól látni mekkora jóról maradtam le...akkor még nem próbálkoztam külföldön ..meg úgy egyáltalán...)  
Jó ötlet a szavazós topik, de ilyen mélyrehatóan kielemezni mint te tuti nem tudn.... amúgy már van egy topikom - Dip Kolléga rádumált az -USA részvények vitasarok- ra. Willkommen minden kedves fórumozónak!!   Csak sajna én nem tudom értékes elemzésekkel összesítőkkel emelni a topik(om) színvonalát mint Dip Kolléga itt a heti havi gyertyaösszesítőivel v Pomper Jani az FF-ben daytrade és egyéb elemzéseivel. Mondjuk úgy a topik nyitással én lettem a templom ajtaján az ajtófélfa. :D Kinyílok oszt "Jónapot" tessék befáradni! S az üres templomot a betérők töltik meg értelemmel... :)))
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 16:41
Előzmény: #14808  thinkpositive
Vérző szívvel .. én egyik vagyok a lefelé nyilak között... :((( (többször írtam már bocsánat az ismétlésért) Nagyon szeretem az EU-s autóipart. S nagyon szomorú látni ezt a leépülést... korábban írt fő okok miatt. Amit furcsállok ..vagy már nem is anynira ...hogy mindent lehetett tudni jó másfél éve..egyre rosszabb számok..Kína EU villany tudomisén... s állandóan azt hittem h csak szeretik a népek az EU-s autóipart és állandóan megvették (én meg nem értettem miért ..mert nagyobbnak véltem a bajt így az én sacc exhas laikus  diszkontot sosem érte el egyik autós rv árfolyama... most meg jajj hirtelen mégis)? (utóbbi hetek igen erős lekanyarodásai) Lehet az van . 1 nem tudom mennyire előre áraz a piac...ezért én fúl korán váratam (el) a diszkontot. 2 most még nagyobb a baj mint amikor nem értettem, így a piac előre is áraz (a szokott idővel előre?) és helyesen is, mert lehet most van itt az ideje. ..? Sokak szerint még csak most jön a java. (sokak fórumozók tán elemzők) Ám ami fontos lehet az egyik Pf es podcastban : " nagyok - intézményiek nemcsak a rv eket sortolták hanem a vállalati kötvényeket..s nem is kis tételben! Tehát nagyon nagy összeomlást várnak ezek a szereplők" (nem szószerint idéztem de a lényeg ez) Így én várok de figyelek...  
todi vasárnap, 15:16
Ha valaki unja magát és a német tudását akarja fejleszteni:
https://m.youtube.com/watch?v=uOJn1pc1RHg&pp=iggUQAFKEEhKRkk1cXhIUkVkMmd4Y3Y%3D&ra=m
Spiller vasárnap, 13:14
Előzmény: #14808  thinkpositive
Nemet energia dupla kett, költsegnövekedesek.. Orosz piac kiesett, kinaval megy az izmozas, usa vamok, japanoknal a fiatal jakuzak mar nem mercit vesznek. A nemet belföldi kereslet csökken. A népek tskarekos üzemmodban vannak ebben a valtozó vilagban. Nemeteknel bem a beruházásokra mennek penzek hanem fegyverkezesre. Ha van fegyver csak egy rossz mozdulat es összedurranbak orosszal. Ukranok is nyelik a nemet penzt mint kacsa a nokedlit, es meg ott vannak is migransok akik terhelik a szociális rendszert.  Nem mellesleg bizonytalanság az energiapiacokon és a beszsllutoi lancokban. Nem szep.
TozsdeMagus
TozsdeMagus vasárnap, 12:31
Előzmény: #14803  TheSnake2020
Videken van eleg szallas!De mindenki a varosban akar ossze zsufolodni
todi vasárnap, 09:04
A Német Gazdasági Intézet tanulmánya szerint a németországi lakóingatlanok tulajdonos-lakói adóhátrányban vannak a bérbeadókkal szemben. Egy 300 000 eurós nagyvárosi lakás esetében ez 15 éven belül körülbelül 87 000 eurós hátrányt jelent, mivel a bérbeadók levonhatják a költségeket, és ebben a példában közel 9%-os hozamot érhetnek el (a tulajdonos-lakók 6%-ot).
thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 08:42
Előzmény: #14799  Zoltanovitsch
Csak a te kedvedért (tettem bele egy meglepit is. :D), de a többi szektort nem vállalom. Amúgy nyithatnál egy szavazós topikot. ;)
thinkpositive
thinkpositive vasárnap, 08:35
Előzmény: #14732  thinkpositive
### Szavazás ###

Az autóipari részvények 2027 Q2 záró árfolyama merre mozdul a 2026 Q2-höz képest?
Fel: Emelkedés
Le: Csökkenés

Referencia (2026 Q2):
 - Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (BMWG) - 57,260
 - Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (P911_p) - 43,51
 - Ferrari N.V. (2FE) - 323,65
 - Mercedes-Benz Group AG (MBGn) - 43,920
 - Porsche Automobil Holding SE (PSHG_p) - 26,960
 - Renault SA (RENA) - 25,08
 - Stellantis N.V. (8TI) - 4,99
 - Volkswagen AG (VOWG) - 72,05

20 éves viszonylatban így néznek ki: https://invst.ly/1iidcx

Sajátomra szavazni nem tudok, nekem továbbra is lefelé az irány, de az alacsony bázis miatt kisebb meggyőződéssel, mint tavaly.
todi szombat, 15:04
A németeknek meg különösen vigyázniuk kell az elveszünk valami valakiktől dologgal.
Volt már rá  péda a történelmükben. Aztán tudjuk hogyan folytatódott…..
todi szombat, 15:01
A világon sehol sincs ideális lakhatás aztán mégsem állt meg az élet. Még a sokkal rosszabb helyeken sem.
TheSnake2020 szombat, 14:05
Előzmény: #14802  todi
Hosszútávon a lakhatasi kérdést meg kell oldani. Populista megoldás lesz. Vagy lakás foglalás. 
todi szombat, 13:21
Előzmény: #14800  TheSnake2020
Nem tudom, hogy mit fugyeltél az elmúlt 2 naoban de a populizmust ingatlan ügyben épp most rendezik(ték) le Merzék egy szövetségi törvénnyel.
Ezt csak egy másik szövetségi törvénnyel lehet felülírni amit ha mondjuk a baloldal hatalomra kerül már nem érdekük meglépni mert onnantól nem megy a külföldi tőke Németországba. Illetve a demokrácia bukásával lenne egyenlő ami viszont drágítaná az állam finanszírozását mivel egy nem demokratikus ország kötvény felára magasabb. Ez kormányzati pozícióból senkinek nem érdeke. Merzék sem a Vonovia miatt léptek hanem a növekvő nemzetközi visszhang miatt ahogy Merz el is mondta. Bizonyítaniuk kellett, hogy No. demokratikus.
Kisebbségből meg mindenki azt pofázik amit akar az semmit nem jelent.
Nézd meg mekkora pálfordulások vannak amikor hatalomra kerül egy ellenzéki párt. Majdnem mindenben szemben megy a korábbi önmagával.
Ami a reális a következő években atmz ingatlanokkal kapcsolatban az a Commerzbank tegnapi tanulmánya amit feltettem ide: évi 2-2,5% ingatlandrágulás, második félévben pedigkamatcsökkenés.
TheSnake2020 szombat, 11:15
Előzmény: #14798  TozsdeMagus
Nem biztos,  hogy rossz, de szerintem hónapos visszateszt jöhet.  Egy biztos, ha megerositi a kitörés hónapos charton, akkor akár duplazhat innen.  

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek