Na ennyire figyelem a focit. Semennyire. Adidas kapcsán német elemzők írtak erről. Onnan vettem. Bár csak felületesen olvastam mert nem az én részvényem.
Ez függ a mindenkori alternatív lehetőségektől. Ha pl az üzleti életből adódik egy kihagyhatatlan lehetőség akár a mostani szinten is ki lehet szállni. Nálam a számok döntenek. Jelenleg az osztalékkal és a kilátásokkal elégedett vagyok. Persze a negyedéves jelentések után mindig átszámolom a dolgokat. Amîg azok egybevágnak az elképzelésemmel addig maradok. Jelen adatok ismeretében az Epra Nta 80%-ig biztosan tartom. Ez kb 38€. Ha a számok tovább javulnak akkor ez persze mehet feljebb is. A teljes hozam a lényeg amiről itt szinte senk sem beszél. És ezt nem rövid távon értem. Vonovia P/FFO/FY=0,9 ami nagyon alacsony tehát alulértékelt a cég. Ha felmegy csak egy mérsékelt 1,5 szintre az már 1,5/0,9=1,667 tehát 66,7% hozam. Ha ezt csak 3 év alatt éri el az is évi 18,5% hizam. Ha ehhez hozzáadom az évi 4-5% növekedést és a 5% osztalékot akkor ez évi 28% teljes hozam. Ez nekem több mint jó. Az én hozamelvárásom évi 15-% felett van. De ez én vagyok. Van időm és türelmem várni. Nem hetekben hónapokban gondolkozom. Ebben különbözök a fórum több mint 90%-ától.
Todi, ha szabad megkérdeznem, mint Vonoviából legfelkészültebb fórumtársat, mi a hosszútávú terved a részvénnyel és mi az az ár amit ha rövidtávon elérne csökkentenéd vagy eladnád a teljes részvény csomagod?
VONOVIA: A JP Morgan megerősíti vételi ajánlását Közzétéve: 2026.06.30., 02:11 EDTMarketScreener dpa-AFX elemzővelVONOVIA SE+1,39%Neil Green a JP Morgantól továbbra is pozitív véleményt nyilvánít a részvényről, vételi ajánlást adva. A célár változatlan, továbbra is 34,50 euró.
Ha visszagörgeted a chartot a mélypontig akkor a TA azt mondja, hogy hozzá ne nyúlj! Mozgók alatt , fordulatnak jele sincs stb. Közben meg a fundás adatok alapján a PFCFGY mutatója 0,5 alatt volt egyszóval ordított a vételért. Most 53€-nál és 2 év osztalékon túl melyikre volt érdemes hallgatni? (Költői kérdés).
99%-ban egyetértek de a technaikai kép pszihológia, a funda pedig ráció , mindkettő befolyásolja az embereket ... és mindkettő áttételesen mutatja egy cég működését, valós folyamatait vagyis mind olyan mind árnyékból megmondani szép-e a mennyasszony, kicsit ködszurkálás.
Nincs ezzel semmi baj. Teljesen egyetértek vele. Rövid távon technika, hosszú távon funda. A Vonovia pont ékes példa erre. Ott a technikai minden időtávon pocsék, de a funda miatt meg lehet próbálni bizonyos helyeken. Én tradelem is mert nem vagyok benne biztos azért 100% ig, és szeretném a fordulatot a charton is látni . Leirtam, hogy lehet egy nagyon félre árazott részvény, de a piac jelenleg nem ezt gondolja. A rövid távú tradek pont azoknak a pozíciókat teszik elviselhetobbe, amelyeket én is viszonylag magasan nyitottam. Ezért vagyok jelenleg 20 alatti átlaggal. A charton jelenleg apró jelek vannak a fordulatra . Nagyon jó lenne ha jönne.
A technikai elemzésekről egy elgondolkodtató vélemény (sajnos nem az enyém): "A tévedés abban rejlik, hogy a technikai elemzést utólag, a fundamentális fejlemények "bizonyítékaként" mutatják be, annak ellenére, hogy az emelkedő árak kezdetben csak azt mutatják, hogy a vevők hajlandóak voltak magasabb árat fizetni; maga az árfolyamgrafikon nem magyarázza meg, hogy "miért" tették ezt.Ez a korreláció és az oksági összefüggés összekeverésének esete!Az a tény, hogy az elemzői becslések és a részvényárak néha ugyanabba az irányba mozdulnak el, nem jelenti azt, hogy a grafikonok alakzatai felismerik, nemhogy megjósolják a fundamentális valóságot.A valóságban számos technikai jel ugyanazt az információt tükrözi, amely már beépült a bevételekbe, a megrendelésállományokba, a versenyelőnyökbe, a tőkemegtérülésbe és a várakozásokba, mégis nem magyarázzák meg a ténylegesen létrehozott gazdasági értéket.A befektetők természetesen kombinálhatják mindkét megközelítést; azonban egy vállalat hosszú távú teljesítményét végső soron a jövedelemtermelő képességének alakulása határozza meg, nem pedig a képernyőn megjelenő vonalak.Máskülönben a világ legsikeresebb vállalatainak figyelemre méltó eredményei valószínűleg kevésbé az innováció, a pénzforgalom és a versenyelőnyök, mint inkább néhány geometriai forma munkájának eredményei lennének; egy olyan elmélet, amely tiszteli a rajzceruzát, miközben makacsul figyelmen kívül hagyja az éves jelentést."
Olaj túl nagyot esett és túl gyorsan. SPR üres. Minden hétvégén háborúznak a közel-keleten, de vasárnap éjjel beszüntetik, hogy ne essen össze a piac. Olaj vissza fog ütni, lehet hogy csak egy fél napra, olaj és a kötvényhozamok még fel tudnak szúrni, és akkor Wizz eshet még. Az az esés megvehető.
Ránézve a Wizzre ez a hetes gyertya vízválasztó . Ha fehér , akkor a rendszerem szerint go. Ha fekete akkor még várok. Hónapos rés betoltve, ha jól látom.
Eurós részvények vitasarok