Olaj túl nagyot esett és túl gyorsan. SPR üres. Minden hétvégén háborúznak a közel-keleten, de vasárnap éjjel beszüntetik, hogy ne essen össze a piac. Olaj vissza fog ütni, lehet hogy csak egy fél napra, olaj és a kötvényhozamok még fel tudnak szúrni, és akkor Wizz eshet még. Az az esés megvehető.
Ránézve a Wizzre ez a hetes gyertya vízválasztó . Ha fehér , akkor a rendszerem szerint go. Ha fekete akkor még várok. Hónapos rés betoltve, ha jól látom.
Azért csak óvatosan. A technikai képe nagyon pocsék. Jó lenne holnap egy hónapos fehér gyertyát produkálni. Egy kemény negyedév végi húzás, pedig a legszebb lenne. Holnap este okosabbak leszünk.
Autósok értékeltsége trükkös: Ha feltételezem, hogy marad az osztalék és haszon nem csökken akkor a PEGY VW, BMW 0,85 a Mercedes 1 tehát kedvező . Ha viszont változatlan osztalék mellett akár csak 5%-kal csökken a nyereség akkor már drága a részvény. Arról nem beszélve ha az osztalék is csökken.
A német autóipari részvények árfolyama ma csökkent: a Volkswagen árfolyama 2010 óta a legalacsonyabb szintre esett, a Mercedes-Benzé 2020 vége óta a legalacsonyabb szintre, a BMWé pedig közel hatéves mélypontra. A Bild szerint a Volkswagen a költségek megtakarítása érdekében tervezi megszüntetni az együttműködést a Bosch-sal az önvezető autók terén, míg a Jefferies új vételi ajánlása nem nyújt támaszt a Mercedes-Benznek.
Az EKB jelentése szerint az euroövezetben az M3 pénzkínálat májusban 3,2%-kal nőtt éves szinten, az áprilisi 2,7%-ot követően; a közgazdászok átlagosan változatlan ütemre számítottak. Az M1 4,0%-kal nőtt (a 3,8%-os növekedés után), míg a háztartásoknak nyújtott hitelek 3,1%-kal, a vállalkozásoknak nyújtott hitelek pedig 4,0%-kal (a felülvizsgált 3,4%-os növekedés után) bővültek.
A Von Poll Immobilien szerint a környezetbarát fűtési rendszerekkel felszerelt lakóingatlanok vételárai a hamburgi agglomerációban átlagosan 9,5%-kal emelkedtek az első negyedévben az előző év azonos negyedévéhez képest – ez majdnem kétszerese a hamburgi növekedésnek. Hamburg továbbra is a legdrágább ezeknél a fűtési rendszereknél, 6569 euró/m² (+4,9%); a gázfűtési rendszerek ára a környező területen mindössze 0,3%-kal emelkedett (Hamburg -1,5%), míg az olajfűtés a legolcsóbb, bár egyes régiókban az árak jelentősen emelkedtek.
Lóvé továbbra is van bőven. Nem lesz itt semmilyen DAX korrekció. Az euróövezet M3 pénzkínálata májusban éves összevetésben 3,2%-kal nőtt, meghaladva a 2,7%-os várakozásokat. Ez az adat jelentősen magasabb az előző havi 2,7%-nál.
Egy adat ami megmutatja, hogy mi a valóság az építkezésekkel: A német építőanyag-ipari szövetség (BBS) történelmi válságban látja a német építőanyag-ipart: Elnöke, Dominik von Achten (egyben a Heidelberg Materials vezérigazgatója) szerint a cementfogyasztás Németországban körülbelül 30%-kal elmarad a 2020-as szinttől, és a belföldi kereslet továbbra is gyenge. Kormányzati infrastrukturális forrásokat különítettek el, de eddig csekély hatást gyakoroltak, és várhatóan csak az év második felére fognak megnövekedett építési tevékenységet eredményezni.
Adidas nekem már túl sokat ment, s nem is várom nagyon le - értem már nem jön vissza. :D SAP 130 nál lehet zsákolni kéne! Ku...ra le kéne szokjak h a marketszkríner mindég egyel lejjebbi támaszához állok vételre!!!! Jövök le én is az árfolyammal...csak én az árfolyás előtt futok, az elemzői célárak meg utána futnak... VW nálam is a 70 van figyelőn BMW 50 Merci.....eeeee 40 túl közel. hhhmmmm legyen 30 ! :D de csak mert kerek! :D Na ennyit rólam :D Diageo! Nemmondod h abbamaradt a nem vedelünk annyit trend erősödése???! Nice! :))) Dip kolléga továbbra is nagyon köszi ezekért az összefoglalókért!!! :)))
Ferrari (Ejtsd: Ráce - Réce) Srácok beszéljek a pozim ellen úgy h lövésem sincs a TA hoz? :D https://invst.ly/1id971 Szal a szigorú vagyok akkor ez még oldalazás (T)A-lap hogy tévedek) de mintha pont most érne az én tök hibásan rakott leszorítómhoz. HA rendkívül helyesen tévedek akkor most figyeljek kitörés lesz -e?! Ha lejön MÉGAZECCERAZÉLETBEN 270 re eskü veszek!!! (tehát nem fog) :D
Német fórum: "Szeretnék itt játszani néhány adattal. Mannheimben az év végén összeállítanak egy új bérleti díjindexet a 2027/2028-as évekre. Annak ellenére, hogy itt működik egy nonprofit lakásépítő vállalat, amely teljes egészében Mannheim város tulajdonában van, az indexben szereplő bérleti díjemelések továbbra is jelentősek. A mannheimi bérleti díjindex nagyjából a következő mintázatot mutatja: 2015 → 2017: +4% 2017 → 2019: +6% 2019 → 2021: +6% 2022 → 2025/2026: +8,4% Ez átlagosan körülbelül 6%-os növekedést jelent új bérleti díjindex-időszakonként. A GBG (Mannheimi Városi Lakásépítő Vállalat) körülbelül 20 000 lakással rendelkezik Mannheimben, és a politikai akarat miatt továbbra is mérsékli a bérleti díjak emelkedését. Mindazonáltal arra számítok, hogy az új bérleti díjindex legalább 5-6%-os növekedést fog mutatni. Ha ezt a Vonovia-ra vetítjük ki, már most becsülhető, hogy az értékesítés és a nyereség növekedése elkerülhetetlen lesz az elkövetkező években."
Kedden végetér a hó és a negyedév is, így várható némi forgalom és volatilitás hétfőn-kedden a portfolio rebalancing miatt. Másrészt júli végétől Q2 jelentéseket is kapunk majd. Heti gyertyák készen vannak. -7C Solarparken, gondolom az olaj-gáz áresése és a sok napsütése halálos kombó egy napenergiás cégnek, de egy nagyforgalmú szintre esett, ami talán megtartja -Adidas: ment 40%-ot, szép volt annak, aki jókor vette, a SRV miatt ez már nem megy vissza 127-re, de a naposon golden cross készül, talán oda még visszamegy -Alfen, talán bull flag és 25-26, ha nem esik vissza -Alstom beeshet 10 alá, ha nem tartja meg ez a 15 körüli szint, de ugyanakkor sok szerződést nyert, elég ellentmondásos -Carl Zeiss jót ment, korábban azt mondtam, nem lesz 20, amikor 24 volt, most azt mondom nem 30 lesz hanem 38 még idén.De jövő héten korrigál, megvárnám a havi gyertyát kedden. -Diageo is jól néz ki, TD Cohen szerint végetért a forgalomcsökkenés az alkoholfogyasztásban -Douglast azért ne vegyetek, mert ha fel is pattan, a korábbi 10-es támasz olyan ellenállás lesz, amivel kínlódni fog, és kicsi addig a tér felfelé. 50 heti mozgóátlagot alulról nézte a 2024es újrabevezetése óta. -Porsche megmozdult a hetin, a 100 heti visszaverte, de az 50es megtartotta, ezt nem szabad elveszteni, de a havi gyertyának csodára lenne szüksége. -Pandora nagyot ment, hamarosan beveri a fejét, főleg ha megint feltámad az ezüst, DKK 780-800 közt megpihen szerintem. Felét eladhatnám. Majdnem 3 hónap emelkedés után a BofA rájött, hogy nem 400DKK a célár, hanem 790, szóval ne vegyetek 430nál, vegyetek 700 felett, mondja BofA. -RACE is jól néz ki de már mondtam -SAP: szerintem megvolt az alja és vehető -Suedzucker 50 heti = 200 napos megtartja szerintem és €16 még idén -Volkswagen: 70 körül nézném meg, hogy elveszti-e a liberation day aljat. Maszkot vennék fel, ha €46.2ig lemenne és ott vennék. -Zalando nagyot ment, és akik kimaradtak mérgesek és most a BAFIN riogat vizsgálattal, persze a dipet azonnal megvették. 21-22 körül én is vennék, kérek még pánikot.
Én nem gondolkodom sokat azon, hogy bedőlnek-e vagy túlélnek az európai autós cégek, mert ebből nem következik semmi számomra. Attól mert túlél valamelyik, még eshet innen 50%-ot az árfolyama vagy bármennyit. Meg ha rosszul választom ki, melyikre teszek, és a többi él túl, nem leszek beljebb. Én a Renaultban bízom egyébként, részben a Dacia miatt. A legtöbb olyan mélyen volt a Covidban, ami mélypont szakadék innen nézve, VOW 46, Renault 10, Stellantis 3.2, és van esély a szintek újralátogatásrára. Az osztalék eltörlése utáni vérengzés után nézném lelkesebben ezeket a cégeket. Ilyen szempontból a Stellantis jó, mert már eltörölte, de az autók meg nem jók szerintem. Lehet, hogy megfordulnak itt és most, de akkor kimaradtam, illetve vehetek az emelkedésben is.
Eurós részvények vitasarok