Szerinted a Rheinmetall emelkedne ha végetérne az orosz-ukrán háború? Szerintem eshet is ez esetben. Az 1100es alj megfogta, korábban beszéltünk róla, 1500ig felmehet, de szerintem utána három számjegyű lesz az ára.
Lehet, hogy általánosabb a dolog. DAX-nál is látszik naposon ezen a időtávon. Napos, több hónapos emelkedő csatorna alján: https://invst.ly/1i0g3- Havi, a bolli felső máricusban lefordult, hasonlóra 2021 őszén volt példa utoljára: https://invst.ly/1i0h2l
Nordex: 2 hónapja az ugráskor kiváncsiságból DCF-fel néztem rá gyorsan egy fair értéket. A 35€ körüli értéket is csak úgy afta a modelkem, hogy a növekedést nagyon magasra kelkett írnom de nagy képzelőerővel és szerencsével még ok. Az 50€ árhoz nálam már nincs az a fantázia amit a növekedéshez írnék. Főleg úgy, hogy már magas a bázis. A növekedési sztoriknak a végén mindig a magas bázis szab határt amihez képest már nehéz nagyot növekedni. De kb 2 hete egy elemző is azt írta Nordex kapcsán, hogy bizony túl van árazva a sztori. Fundát nem ismerem, a DCF számítást marketscreener adatok alapján számoltam.
Tényszerűen valóban ez a helyzet, de engem az okok érdekelnének. Nem láttam olyan hírt, ami azt sugallná, hogy csökkenni fog az energiaigény a jövőben vagy az ezekkel kapcsolatos beruházásokat visszavágták volna. A normál árfolyamkorrekciónál pedig most erősebbnek látszik az esés. Olyan mintha trendforduló kezdődne.
“A Mercedes-Benz további potenciált lát a speciális célú járművekben a biztonsági és védelmi szektorban, és ezt stratégiai fejlesztési területnek tekinti; az ilyen járművek részesedése az értékesítésben jelenleg kevesebb mint 1 százalék. A vállalat a Tytan Technologies drónstartup céggel működik együtt egy drónvédelmi rendszer kidolgozásában, amelyhez a Mercedes-Benz biztosítja a hordozójárműveket.” Ők úgy mondják “potenciál” szerintem meg kényszermegoldás.
Novo-t egyértelmű h tartom (De magára hagytam nem követem most nagyon szorosan de lentebb rábővítettem volna -itt és most nem bővítem) Én a Mercit és BMW-t kezdtem nézni... BMW -t mondta most az AI (ami ugyebár elemzésekhez nyúl) jobbnak kicsit Mercivel szemben és a BMW hetesen nagyon rútul néz ki. 62 felé tán már venném (de lehet ott sem fogom ha ilyen lendülettel megyen lefele) feljebb nem veszek mert nagyon nyomulnak a kínaiak ma meg tán a EU kamatdöntés? Szóval figyelem de EU autó tovvábbra is riszki nekem ...ezért nagy diszkontot "várok el" ... amit simán nem ad meg a piac sztem igy esélyes h a vége elengedés lesz. :) Ja és a piac előre áraz...igen tudjuk...manapság egyre gyarkabban merül fel bennem a kérdés : MENNYIRE előre? USA, EU Szektrononként? Mert így lehetne jól időarbitrálni. :)
Rheimetal részvénye van valakinek? 1-3 évre szintén venném, az esetleges ukrán háború ha végetér, akkor hosszabb távon szerintem újra feláll az árfolyam.
Hosszútávon jól néz ki a Novo Nordisk már. Autóiparban inkább a beszállítók álltak fel a padlóról, Continental, Polytec, és nem az autógyártók, ahogy azt korábban vártam.
Eurós részvények vitasarok