Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip 2026. 01. 26. 10:28
Hero of the Day: Delivery Hero.
fosforos 2026. 01. 26. 09:42
Előzmény: #11343  Borisz
Deutsche Bankot tedd hozzá... ehhez hozzáférsz....
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 26. 09:24
Előzmény: #11356  Benzedrine

Nem vagyunk egyformák. Ahol te elkezdenéd figyelni én ott már boldog 30%-ban lennék. :)
Sokat gondolkoztam a hétvégén és arra jutottam, hogy ha ma lemegy 27 aljára, akkor jó eséllyel bővítek. Még nem biztos, de erősen hajlok rá.
vaczak 2026. 01. 26. 09:09
Előzmény: #11356  Benzedrine
Minimális tétellel 28 eurón csak az íze kedvéért beszálltam, nem akarom nagyon piszkálni egy darabig, el lesz a polcon. 25 körül legfeljebb higítok picit. 
Benzedrine
Benzedrine 2026. 01. 26. 08:58
Előzmény: #11355  thinkpositive
Lehet, h fundamentálisan jól fest a cég, de ilyen ocsmány chartba én biztos nem vennék bele. Mondjuk menjen vissza 40 fólé, akkor talán figyelőlista.
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 26. 08:47
Előzmény: #11352  simonzoli13
Carl Zeiss
Igen, de az nagy baj lenne, ha csak pár hónap múlva fordulna nyerőre?
Addig nincs gond, amíg az RSI és az árfolyam is lent van. Ha az RSI visszamegy az árfolyam pedig nem, akkor kicsit hosszabb távra kell berendezkedni. Külföldi fórumokon elég gyászos a hangulat, de nagyon sokaknak még a mostani esés előttről van pozíciójuk. 45+ os átlaggal én is szomorúbb lennék. Szinte mindenki 20-25 közé várja, de 10 éve nem volt ilyen alacsony az árfolyam, ezért itt már senki nem ad el nyerőben, ez itt mind veszteségrealizálás vagy short. Utóbbi sajnos növekszik 3,21%, az eddigi legmagasabb érték. Voltam én már hosszú évekre beragadva, de ebben szerintem nem leszek. Garancia persze nincs.
Találtam egy elemzést, ami a mellényúlások mintapéldája is lehetne, mégsem gondolom, hogy teljes hülyeség lenne. 15-én íródott, az árfolyam még 39 felett volt.
"Based on this and a valuation target of €85/share, I see a risk/reward-adjusted upside that's attractive enough for me. I give the company a "Strong Buy" rating as of January 2026."
https://seekingalpha.com/article/4860233-carl-zeiss-meditec-why-this-company-is-a-good-choice-for-2026
Benzedrine
Benzedrine 2026. 01. 26. 08:30
Előzmény: #11353  Benzedrine
Auslöser ist die Kehrtwende des JPMorgan-Analysten Joseph George. Er gab nicht nur seine skeptische Einschätzung auf, sondern setzte die Nemetschek-Aktie gleich auf die Empfehlungsliste der Investmentbank. Auf der "Analyst Focus List" stehen sie nun neben SAP als einer der europäischen Software-Favoriten
Benzedrine
Benzedrine 2026. 01. 26. 08:25
Előzmény: #11011  Benzedrine
és pluszban vagy a nemecsekkel, érzem jó boltot csináltam
simonzoli13 2026. 01. 25. 21:49
Előzmény: #11351  thinkpositive
Azéé a Carl igazán pattanhatna a héten!
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 25. 21:40
Előzmény: #11350  Zoltanovitsch
Nem vagy egyedül, én sem vagyok a vonatra felugrálós fajta. Belegondolni is rossz mennyi volt az elszalaszott lehetőségem és az elmaradt profitom emiatt. Igaz, van előnye is, sokszor sikerül egészen az alján venni és nem nagyon vagyok beragadva pozíciókba sem egy jó ideje. Valamit valamiért.
Holnap új nap, új lehetőségek. ;)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 01. 25. 10:27
Előzmény: #11349  thinkpositive

TŐZSDEPSZICHOLÓGIA alert!!! (Nem szakértői vélemény)
"Most azt sajnálod 40-nél nem vettél bele, később lehet azt fogod, hogy 50-nél sem."
Igen! Pontosan erről van szó nálam! Ez egy pszichológiai gát amit észleltem magamban de meglépni nem tudom. Egszerűen nem megy!!! :( :D  (MÉG???) Minden tanulás lelki gát levétele leküzdése egy folyamat...valahol tartok..nagyon az elején.. :D    Nem rég úgy fogalmaztam megmagamban. A Novo (a lemaradás az aljakról tkp mindenkinél alap) annyira gyorsan emelkedik hogy a lelkem nem képes ezt lekövetni... és csak "futok az árfolyam után" a bennem kialalkult és mégis egyre fejlebb került vételi szintemmel!!!   Pedig ésszel TUDOM h bárhol jó lesz feljebb is még és azt is h minden nappal csak dárgábban vehetek...  Furi ebben nem vagyok jó.. még nem megy pedig ésszel tudom de a kispénzű család több generációs sarjaként EZT "kaptam"... ezt a "majdnem menthetetlen" igen erős olcsóságra való törekvést!  Furi mennyire erős... az élet minden területén ez van :D  (Transzgenerációs hatás) 
Tehát egy gyorsvonatra úgy tűnik még képtelen vagyok felugrani ha láttam jóval olcsóbban (Még akkoris ha ésszel tudom h kiváló a sztori) és a napi dárgulásokkal még egyre erősödik is bennem az "elengedés" érzése... :) 
Bocsánat a hosszú OFF -ért (Hátha működik még másban is ez , tán segíthet felismerni..) :)
S ahogy olvasom mások is "működnek" valahogy itt Fórumtársak... bár ahogy sejtem ők nem pont ezzel "küzdenek" amivel én itt. :))) De azt biztos és látom a tőzsde rendesen próbára tesz másokat is kit hogyan és mennyire? :)
Szóval cserélhetünk igen! :D 
Amúgy a Zeiss-t még könnyebben el tudom engedni most h még nem mélyedtem el a Zeiss problémáiban és amúgy elengedős nekem , így  azt mondom 20 felé leszek csak érdeklődő... itt nem fáj azt mondani (amit szoktam):
Mehet nélkülem! :D 
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 24. 21:03
Előzmény: #11347  Zoltanovitsch
Pedig ebből még mindig lehet valami. https://invst.ly/1exqjy
Most azt sajnálod 40-nél nem vettél bele, később lehet azt fogod, hogy 50-nél sem.
Amúgy is, hogy lesz ez deal? Ha nem veszel mindketten rosszul járunk. Vagy jól :D
Vagy cseréljünk, veszel Zeiss-t, én meg vegyek Novo-t? :D
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 01. 24. 11:05
Előzmény: #11346  thinkpositive
Deal! :D 
Való igaz Valaki mindig jól jár! ;) :)
(További érdekesség h Novo ról én is lemaradtam --lényegében..vettem de olyan keveset mintha nem is vettem volna.. :D Tehát amiről lemaradok az rakétázik..lemaradtam  (itt már nem veszek) így rakétázik is. OTP ből kiszálltam az is repül!) :D 
Akkor a Zeissről szándékosan lemaradok hogy az is menjen Nektek! :)))
Üdvözlettel: 
Zoltanovitsch a kontraindikáció pápája.
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 23. 19:30
Előzmény: #11338  Zoltanovitsch
Valaki mindig jól jár, vagy aki vesz vagy aki nem vesz. Ha te soha nem csinálod azt, amit én és én soha nem csinálom, amit te, akkor kettőnk közül mindig jól jár valaki. :D
Viheted a Novo-t, tudom hogy arra fáj a fogad, én oda nem szállok be.
Deal? :D
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 23. 19:18
Mozgalmas héten vagyunk túl. Végre volt valami történés is, nemcsak a monoton emelkedést kellett figyelni. :D
- Medios
Közel 1,5 éves csúcson 16,26-on zárt. Ha nagyjából tartja a korábban írt csatornát, akkor ősszel vagy év vége felé érheti el a 20-as álomhatárt, de remélem, hogy a jelentés ad neki egy lökést.
- SGL Carbon
Nem akart 4 alatt megpihenni, 4,06-on zárt. :) Nagyon erős tempót diktál, valami hírnek kellene jönnie. Jelentés csak márciusban.
- Steico
Végre. 3 hónap utána a beszállóm felett 22,8-on zárt. Ha ez az emelkedő csatorna érvényes, akkor jövő hét elején egy jó kiszálló pont jöhet. https://invst.ly/1ex6hd
Nem szeretnék újabb 2 hónapot várni, mire egy újabb le-fel kört megcsinál. A havi chart alapján viszont továbbra is óriási potenciál van benne, és mintha már meglett volna az alja.
- HelloFresh
Visszapattant az 5,20-as aljról, de erőtlen. Short tovább nőtt 10,76%. A következő érintésnél törik. (igaz, az előzőre is ezt gondoltam :))
- Vonovia
A korábban jelölt célzónát elhagyta, ismét lefelé. Nem ment vissza viszont a támaszig, ezért látok némi esélyt egy enyhe emelkedő csatorna kialakulására. https://invst.ly/1ex6sj
Egyelőre nem sokat, mert nagyjából a szektorral mozog, a Grand City pedig jóval csúfosabban néz ki (szakadék széle).
- Stratec
Tartja a csatornát, most épp a közepén, a hét elég érdektelen volt itt.
- Carl Zeiss
Napi minimum 28,36. Nem akarnám túlpozícionálni magam, de ez lassan a bővítési szint lesz.
Dave110 2026. 01. 23. 18:22
Előzmény: #11329  buythedip
Egy egy valami állandó, hogy az x-fab a leutolsó szar ami létezik.
Borisz 2026. 01. 23. 17:54
Előzmény: #11064  fosforos
Ma olvastam, hogy az elemzőházak sorban emelik meg jelentősen a céláraikat az OTP-re. Lehet, hogy az a 38800 picit soványra van becsülve.
Egyébként teljesen egyetértek a posztoddal. Ahogy én nézegettem általam leginkább áhított részvényeket, az első öt helyen európai bankrészvények tetszenek, ebben a sorrendben: Bank Polska Kasa Opieki, OTP, PKO Bank, Santander Bank Polska, Unicredit - csak nem vagyok valami tőkeerős momentán.
Mondjuk ebből OTP meg Unicredit van nekem valamennyi. A lengyel börzéhez meg nincs hozzáférésem, és nem megyek utána a dolognak, ott Poland ETF útján vagyok benne a dolgokban valamelyest.
5000 2026. 01. 23. 16:47
Előzmény: #11333  buythedip
És esik tovább.
zsoltee77
zsoltee77 2026. 01. 23. 16:23
Előzmény: #11335  thinkpositive
Köszi!
TA alapon valóban túladott, 36.5-37.5 közötti résre lehet spekulálni rövid távra.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek