Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 16:37
simonzoli13 hétfő, 15:40
Előzmény: #10978  oldrider
Talán, nem szar! Kell néhány spekulatív papír is a portfólióba!
oldrider hétfő, 15:01
Előzmény: #10976  simonzoli13
Miért? Mert szar? Ami szar, az mégszarabb lesz! Ami pedig jó és drága, az mégdrágább lesz!
einstein hétfő, 14:55
érdekes mozgások vannak DAX-ban, most picit visszabillent a rizikósabb rv-k felé a "hagyományos" cégektől a mérleg
WV reggel kistoppolódott nálam 27% egy ilyen papíron kifejezetten jónak számít (szerintem) ha túladják ismét visszaveszem, addig itt csak mozi
ami pozitív az INFINEON, kezd túlvetté válni, de remélem ebben is lesz egy exponenciális megtépés még a végén, azt kéne elkapni 
simonzoli13 hétfő, 12:56
Megpróbálkozom a Hellofresh-el, vettem, 5,68-on, 5000 darabot, talán...
TheSnake2020 hétfő, 11:18
Előzmény: #10973  lukskypoker
Szerintem még korai a VNA. Jó jelentésre,  ha felmegy 28 fölé addig, akkor esetleg átmenetileg kitörhet. Ha felemelik az osztalékot,  legalabb 1,5 re akkor 30 eseten az osztalekhozam 5%. Nem túl jó,  de elfogadható.  Ebben az évben az benne lehet, hogy bejárja a teljes előző éves fekete gyertyát . Swingre lehet, hogy jó.  A lefelé mutató kockázat 24 alatt sokkal nagyobb.  Itt nagyon erős támasz van. Az biztos.
fosforos hétfő, 11:05
Előzmény: #10963  thinkpositive
Figyelőlistán van. Meglátjuk.
lukskypoker
lukskypoker hétfő, 10:58
Előzmény: #10972  Zoltanovitsch
Békéset & Boldogat Mindenkinek!
Lassan lemegy rólam az ünnepi zabálás minden baja és grammja végre...(+2 kg az egyenleg, ezt kell ledolgozni jövő hétfőig, fele már letudva)
Kezdem átnézni a nemzetközi pakkjaim helyzetét, tervezek némi fazonigazítást 2026-ra és úgy látom, hogy ez határozottan Vonoviásodik!  
:)))
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 10:45
DEUTSCHE TELEKOM AG
Srácok mernétek venni 26 nál? 
S alatta? :))) 
Mi van most a telkom szektorral?? Az USA telkom rv ek  is kb sacc hasonló képet mutatnak! TMUS pl. :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 10:43
Előzmény: #10970  buythedip
DE pont abban gondolkodok...és ez a baj! :D Full kessben ülök mert medvepiacra számítottam ...de most medvéknek se híre se bűze.. :D De tőlem jöhet helyette fekete hattyú ! :D 
Most épp optimzm van így megy a piac nélkülem :D 
buythedip vasárnap, 17:55
Előzmény: #10969  Zoltanovitsch
Annyira bullish mindenki.
Az összes elemző 2026 év végi célára az indexekre magasabb, mint a mostani ár.
Black swan-ban nem gondolkodsz?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 16:55
Előzmény: #10968  buythedip
Ó Srácok Novo-t én nagyon adnám ha 270 ért vehetnék!!! :D 
Őszintén: FOMO-m van NOVO-ban!
(Valószínűleg 300 ért is venném s remeg a kezem h piacin belevegyek 330 felé is ...ez az átkos fomo) 
Bevallom ez most rendesen munkát ad.  A value vénám izélget h mé nem vettem ugye óccóbban korábban  és ne vegyek már jóval drágábban de meg venni kéne mert hosszóra jó lesz -szólt a fomo így egy skatulyába záródva remegő kézzel lesem majd a holnapot :D 
Gyorsan kéne egy átmeneti rossz hír az megoldaná ezt a problémát! :D 
buythedip szombat, 14:29
Előzmény: #10966  nyuszibroker
Renault tetszik hosszútávra.
Harmadik hónapja zöld, +17%on van a mélyponthoz képest, én meg aljakat próbálok eltalálni, de jól néz ki, 34nél talán vennék is.
SAP - 230-240-ig felpattanthat, de nem tetszik se a chart, se az hogy egy túlhúzott index hatalmas komponense.
NOVO - be van állítva 270DK-ra egy értesítés, ez a novemberi alj. De lehet hogy már nem megy vissza, elég jó hírek jöttek, és az idei év lehet a HC szektoré.
thinkpositive
thinkpositive szombat, 13:31
Előzmény: #10965  Borisz
Kösz a kiegészítést.
Ez a cikk a szerződés megkötéséről szól, ami egy alapvetően jó hír, mégis a rá következő 3 napban átlag feletti forgalommal esett.
https://spacenews.com/europe-signs-contracts-for-iris%C2%B2-constellation/
Talán a túl távoli időpontokkal van a baj, talán a megvalósulásban is lehetnek még egyéb kockáztok.
"contracts to develop the Infrastructure for Resilience, Interconnectivity and Security by Satellite (IRIS²) constellation of more than 290 satellites slated to enter service by early 2031."
"The next step for IRIS² is a one-year design phase that will also include “consolidation” of the supply chain of contractors for the satellites. A critical design review is planned for early 2028, with launch of the satellites projected to take place in 2029 and 2030."
nyuszibroker szombat, 13:23
Előzmény: #10954  buythedip
novo, sap, renault?
Borisz szombat, 10:03
Előzmény: #10963  thinkpositive
Eutelsat:
A tíz éves esés szvsz abból fakad, hogy jobbára sat tv-ből próbáltak megélni, arra pedig az igény nulla felé konvergál.
Jelenleg az esetleges árfolyampotenciál ugyancsak szvsz az adatátviteli műholdak és kémműholdak központilag jelentősen szubvencionált építése, pályára állítása és üzemeltetése iránti igényre épülhet. Meghatározó fontosságú lesz az európai központi támogatási program.
Mesterséges okosság kérdésre ezeket mondta:
Milyen mértékben részesedik az Eutelsat az IRIS (International, Reliable, and Interoperable Satellite Services) megvalósítására az EU által létrehozott támogatási csomagból (Secure Connectivity Programme)?
Az Eutelsat a SpaceRISE konzorcium (melynek további vezető tagjai a SES és a Hispasat) részeként vesz részt az EU IRIS² (Infrastructure for Resilience, Interconnectivity and Security by Satellite) elnevezésű biztonságos műholdas konnektivitási programjában. A program finanszírozása köz- és magánszféra közötti partnerségen (PPP) alapul, az alábbi elosztásban:
  • Teljes projektköltség: Körülbelül 10,6 milliárd euró egy 12 éves koncessziós időszakra.
  • Uniós támogatás: Az Európai Unió összesen 6 milliárd euróval járul hozzá a költségekhez. Ebből a jelenlegi, 2027-ig tartó többéves pénzügyi keretben (MFF) 2 milliárd eurót különítettek el, a fennmaradó 4 milliárd euró a 2027 utáni költségvetési ciklusokból érkezik.
  • További közforrások: Az Európai Űrügynökség (ESA) további 550-600 millió euróval támogatja a projektet. 
Az Eutelsat közvetlen szerepvállalása és részesedése:
  • Saját befektetés: Az Eutelsat a konzorcium tagjaként összesen mintegy 2 milliárd eurót fektet be a programba. Ez a befektetés „back-end loaded”, azaz a kifizetések nagyobb része a projekt későbbi szakaszaiban, a 2027-2028-as évektől válik esedékessé.
  • Technikai szerep: A vállalat a konzorciumon belül a rendszerfejlesztési fővállalkozó (Consortium System Development Prime) szerepét tölti be, kihasználva alacsony pályás (LEO) műholdas tapasztalatait.
  • Ellentételezés: A befektetésért cserébe az Eutelsat hozzáférést kap az IRIS² LEO-kapacitásának jelentős részéhez (kb. 1,5 Tbps a 2 Tbps-ből), valamint részesül az EU-tól és a tagállamoktól érkező több száz millió eurós szolgáltatási bevételekből. 
A projekt finanszírozásának megerősítésére az Eutelsat 2025 júniusában egy 1,35 milliárd eurós tőkeemelést is bejelentett, amelyben a francia állam mellett 2025 júliusában az Egyesült Királyság kormánya is részt vett egy 163 millió eurós befektetéssel. 
thinkpositive
thinkpositive szombat, 10:02
Előzmény: #10956  buythedip
Nordex
Már 150% felett lennék, ha nem szálltam volna ki és még mindig nincs 1 éve sem, hogy beszálltam. A megálló nélkül kicsit erős. Benne ülve elég turbulens volt azért. :)
Formycon
Ha önmagában nézem, akkor a réstöltés szerintem is valószínű, ugyanakkor zavar hogy ismét minden index a csúcson, VIX lényegében alacsonyabban mint tavaly bármikor és mindenki túlzottan optimista lett.
Ki tudja mi lesz a szikra, ami után már nem fogják megvenni a gyors esést és minden elkezd majd szakadni. Talán éppen ez?
https://www.portfolio.hu/global/20260103/hivatalos-az-usa-megtamadta-venezuelat-az-egesz-orszagot-bombazzak-808724
Steico
Havi bolli közép nálam 22,9-en van. Örülnék, ha legalább addig elmenne rövid időn belül. :)
thinkpositive
thinkpositive szombat, 09:42
Előzmény: #10953  fosforos
Felemás érzéseim vannak. Chart alapján látom benne a potenciált, és a sztori is elég meggyőző. Meglehetősen impozáns volt tavaly márciusban a 8x-ozás egyetlen hét alatt, és elég jól néz ki hogy a forgalom is jelentősen emelkedett azóta, de mégis visszatért közel a kiinduló árra. Messzebbről nézve pedig 10 éve csak esik. Miért?
Számai jelenleg nem túl jók, a jelentése is semmitmondó és a közeli kilátások sem éppen kecsegtetőek:
FY 2025-26 revenues of the four operating verticals around the same level as FY 2024-25
FY 2025-26 Adjusted EBITA margin slightly below the level of FY 2024-25
Itt nem a néhány százalék lenne a cél, akkor pedig majdnem mindegy, hogy 1,5 vagy 2 a beszálló. Lehet csak bele kellene venni, eltenni jó mélyre a fiókban és 3-5 év múlva ránézni. Meggondolom még.
Neked van most?
Borisz szombat, 08:15
Előzmény: #10961  Borisz
Hát meg így a 21. század második negyedébe lépve már lassan el kéne kezdenem valamiféle elektronikus árfolyamfigyelést használni. Sose késő. 
Lehet hogy ez lesz az újévi fogadalmam, leszoknivalók úgyse nagyon maradtak már :-)
Borisz szombat, 08:08
Előzmény: #10953  fosforos
Eutelsat:
Már nem emlékszem, hogy miért, de én 1,65-öt írtam be magamnak. Lehet hogy alábecsültem? 
(Monnyuk nem sokat számítanak a jegyzeteim sajnos, mert úgyse veszem észre őket. Például ez az ár most 29-én meg is lett volna, de én természetesen nem vettem észre).

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek