2024/25, SALES GREW BY 2.8%, OR 3.5% EXCLUDING SOLD-OFF ONLINE PHARMACY DISAPO, TO 4.58 BILLION EUROS
Q4 ADJUSTED EBITDA DOWN 11.4% TO 134.3 MILLION EUROS
MID-TERM TARGETS: ANNUAL SALES GROWTH IN LOW- TO MID-SINGLE-DIGITS, SUSTAINING A STABLE ADJUSTED. EBITDA MARGIN; REDUCTION OF NET LEVERAGE TO A RANGE OF 2.0X TO 2.5X
Q4 GROUP SALES INCREASED BY 2.3%, OR 2.6% EXCLUDING DISAPO, TO 981.9 MILLION EUR
DOUGLAS GROUP CONSIDERS TO EXPAND OUTSIDE OF CONTINENTAL EUROPE AND EVALUATES MARKET ENTRY IN MIDDLE EAST
COMPANY ANTICIPATES TO BE IN A POSITION TO CONSIDER PAYING A DIVIDEND AT A NET LEVERAGE OF 2.0X TO 2.5X
Vonovia: Én 2026 végére 30EUR árfolyamra számítanék. Akkor, ha innen felfelé fordul. Abszolut todományosságot nélkülöző indokom: szebb időkben évi 6 egységet emelkedett folyamatosan. Ha ezt most egy Móricka kalkulációval megszámítom a mostani helyzetre, akkor a 24-ről nagyjából 30-ra juthat el egy év alatt. Na de ha meg nem fordul felfelé, akkor viszont a 18 körüli szinteket is simán megnézheti. Utóbbi esetben többünknek nem lenne természetes a mosolyunk.
"Milyen csúcsra számítasz, számítotok?" --- Fogalmam sincs, semmit nem értek a TA-hoz az általánosságokon kívül. 24 eurón már jó vételnek tűnt: a cég stabil és a chart alapján nagyobb teret látok felfelé, mint lefelé. Aztán lehet végül nem lesz igazam, de akkor a kilátásban lévő osztalékhozammal is nagyjából elégedett vagyok.
Engem is 20 alatt fog igazán érdekelni. Úgy vagyok vele, hogy nem kötelező venni, ha lejön oda, akkor lesz üzlet, ha nem, akkor nem. Hosszú távon nézve szeretnék inkább ott a dupla aljnál beleszállni, és volf az pár éve 17-18 között is.
VNA Úgy tűnik oldalazásba kezdett. Nem tudja eldönteni merre menjen a 24-es "szintről". Vajon benéz még 23 alá? Július óta csökkenő aljak és tetők vannak, ami miatt én jelen pillanatban 25,5 körüli csúcsot látok bele. Ám, ha kitör a trendcsatornából és megcélozza a BB szalag tetejét, akkor jelen állás szerint a 27 eurót is megcélozhatja. Milyen csúcsra számítasz, számítotok?
https://www.euractiv.com/news/commission-approves-e623-million-german-grant-to-two-chipmakers/ A Global Foundris 495 millió euró valamint az X-FAB 128 millió euró visszanem téritendő támogatását hagyta jóvá csütörtökön az EU bizottság. A támogatásért cserébe elöfordulhat hogy kormányzati megrendeléseket elönybe kell majd részesiteniük az érintetteknek ha a szüség úgy hozza.(háború,belső ellátasi nehézségek) Az X-FAB az Erfurti egységének korszerüsitését hajtja majd végre a felkinált keretből.
Én a Grok-ot kérdeztem meg arról, mi volt a leghosszabb losing streak a WTI nyersolajnál, és 9 hónapot mondott 2014-2015ben, ránéztem a chartra, és az általa említett első 3 hónap zöld.
Megkérdeztem a chatgpt-t, hogy a Vonovia rendlkezésre álló pénzügyi mutatói és a várható eredményei tükrében (bemásolva a vonovia számait), mennyi a reális árfolyama egy ingatlanos cégértékeléssel számolva. A vonovia esetében (hosszas számolás és levezetés után) : Fair 19-21€ között
Vonovia huzamosabb ideig nem nagyon bírja a 24 EUR körüli magaslati levegőt. Bízom benne, hogy ezen a szinten csak a csúcstámadást megelőző akklimatizációs köröket futja.
"Az idő az oroszoknak dolgozik, és ők ezt ki fogják maxolni." --- Én meg ebben nem hiszek. Ha a mostani megállapodásba nem megy bele Putyin, az újra megerősítheti a nyugati egységfrontot Ukrajna mögött: lesz majd pénz, paripa és fegyver. Emellett a globális olajárak lefele tartanak, az orosz kitermelési infrastruktúrát folyamatosan és eredményesen támadják, valamint Moszkva kapcsolatai is egyre inkább ódzkodnak az orosz olaj vásárlásától a szankciók miatt. Az orosz pénzügyi tartalékok meg egyre inkább fogynak, egyedül élerőben vannak fölényben...
Eurós részvények vitasarok