Pontositani kene, mirol van szo: -osztalek vagy arfolyamnyereseg -magyar vagy nemet rezidens Nekem eddig xetra reszvenyek osztalekabol mindig lekaptak a kb.27%-ot
A Panny nekem is egy nagy csalódás! Főleg azért, mert nem növekszik és nem fizet osztalékot sem. Ugyan volt már gyenge kísérlete osztalékra és méggyengébb kísérlete növekedésre Miskolc kapcsán. Ez nekem eddig kevés, hisz az idő telik és olyan projekteket engednek el, amikről azt gondolom nekik lett létrehozva. Egyszerűen szólva balfaszok!
Törölt felhasználó2025. 08. 09. 10:32
Ha a Commerzbank 35€ fölé megy, fokozatosan eladom, ha utána még emelkedik.
Nominálisan végülis nyerőben adtam el a Pannergy-t, de azért nem túl őszinte a mosolyom, hisz anno jóféle osztalékos papírnak vettem hosszú távra, aztán a végére se osztalék, se kitörő árfolyam nem lett belőle. :/ . Sok mást is átvariáltam ma, amit leírni is hosszú lenne (illetve részben offtopic). A lényeg, hogy mindig megfogadom magamnak, hogy bizonyos hibákat nem követek el többet (pl. nem aprózom szanaszét a portfoliómat), aztán csak’ nem bírom ki, hogy ne vásárolgassak osztalékból kis tételben részvényeket… Na, ez pl. hátránya a TBSZ-nek, hogy ha nem elég tudatos az ember - illetve olyanok a piaci körülmények -, akkor nagyon szétaprózottá tud válni a portfoliója.
Todi kár, hogy elment innen, nagyon tájékozott és sokat segített. Kár, hogy nem bírta elviselni idegekkel, hogy a Vonoviával kapcsolatban kritikát fogalmaztam meg. Mondjuk nem ez volt az első nézeteltérés közöttünk. Az OMV-vel kapcsolatban is csődöt mondott a tudománya. Szerinte túl egyszerű lett volna, hogy emelkedik, mert az elemzők azt írták, hogy esni fog. Kár, hogy rá hallgattam és eladtam korán az OMV-t, mert jó sokat emelkedett. Senkire nem szabad hallgatni és mindenkivel szemben bizalmatlannak kell lenni!
Én a Pannyt 4xxFt körül kezdtem venni. Az utolsó vételeim 1590Ft-on történtek és nehezen kaptam meg. Akkor a szakkomentelők azt írták, hogy nem gondolták volna, hogy lehet majd valaha is még Pannyt 1600 alatt kapni. Én kaptam - sajnos! Addig, míg újra nem megy fel 1600 fölé nem adom el. De legszívesebben örökre elfelejteném már!
Én is gondolkozom Deutsche Telekom vételen! 2024 osztalék 0.90 euro volt, EPS 2.45 euro körül. Tehát a brutto osztalékhozam 3% folott van kicsivel a jelenlegi árfolyam mellett, nyilván eshet még de ez meg kellene tartsa az árfolyamot egy ésszerű szinten.
Hát ha már felmerült ez a kérdés, én ma egy kis vívódás után eladtam a döglődő Pannergy-t, az IBM-et és a Cisco-t, és helyettük Deutsche Telekom-ot, Nordea-t és egy kevés Stellantis-t vettem.
Eurós részvények vitasarok