Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 06. 16. 23:04
Előzmény: #8052  MikeCorleone
RENAULT
Vezetőváltás Renault -ból ki, Keringbe be. 
Mai futi Giga forgalommal viszonylag méretes gap down, piros gyertya alsó kanóc nélkül, felső kanóc a test duplája. (Ennek biztos neve is van..tán  zuhanó kalapács v hulló csillag?) :)  Nem vagyok gyertyaszakértő de nekem ez nagyon erős folytatást sejtet kérdés hol lesz a patt. HA törik az emelkedő trend az nagyon izgi lesz! Igen 35 körül már... 
todi 2025. 06. 16. 21:37
Aki osztalékként részvényt választott annak itt a beszámítási ár:
Bezugspreis: 27,938€
Bezugsverhältnis: 22,9:1
oldrider 2025. 06. 16. 19:33
Előzmény: #8057  buythedip
Én más véleményen vagyok. Akik shortolták pénteken és azok is akik azért adták, mert beijedtek, azok miért vennék vissza ma. Akik pedig eddig nem vették, azoknak szintén nem most kellene eszükbe jutnia, hogy milyen jó részvény is a TUI. Szerintem ez az Izrael-Iráni háború (amiben azért vastagon ott van az USA is) még csak most kezdődött. Az, hogy hírül adták délután, hogy Irán tárgyalni akar, az nem jelenti, hogy a turisták máris özönlenek majd, hogy repkedhessenek Iránba vagy Izraelbe. A Boeing indiai balasetének okairól sem tudtunk meg semmi újat. Tehát én a nemzetközi helyzetet látva, nem látom, hogy annyira megoldódott volna minden, hogy  TUI jó évet futna. Arra számítottm bemegy 6 alá és ott is marad. Persze lehet holnap már be is fog ez következni és a mai plusz csak beetetés, csali, kedvcsináló volt a nagy zuhanás előtt. Majd meglátjuk!
buythedip 2025. 06. 16. 19:06
Előzmény: #8056  oldrider
Ilyen rövid távon a shortok zárása és az algoritmusok, valamint a daytraderek számítanak.
Ha valami esésben van egy héten, a pénteki nap általában lehúzzák, mert nem akarják hétvégére tartani.
Főleg ha ilyen a hétvége, mint a mostani volt.
Ma kevésbé valószínű, hogy az usa beszáll az iráni háborúba, mint pénteken, ezért ralizik.
Szerintem majdnem jókor vetted.
oldrider 2025. 06. 16. 16:53
TUI-val meg mi történt? Netán megrohanták a katasztrófa turisták? Mindenki most foglal, szeretik ha nem olyan unalmas az üdülés? Meghát új látnivalók is lesznek: lerombolt épületek. Ha szerencséjük van, akár átélhetnek egy légi riadót is! Hajrá, csak menjen a részvész, tök mindegy mitől!
simonzoli13 2025. 06. 16. 15:21
Előzmény: #8051  Zoltanovitsch
Szvsz a mai nap felzár 40 fölé, majd konszolidálódik a helyzet!
oldrider 2025. 06. 16. 12:38
Nekem jelenleg nem tűnik úgy, hogy a tőzsdecápák annyira fejvesztve menekülnének a defenzív Vonoviába. 30 alatt vergődik, láthatóan nagy gondot okoz neki az elérése. És hol van még innét a 38? Álmainkban talán! Amiket meg "na most biztos szétvernek" azok egész jól tartják magukat. -  Furcsa.
MikeCorleone 2025. 06. 16. 10:56
Viszont 35-nél már lehet félnék hogy kiesett az emelkedő csatornából.
MikeCorleone 2025. 06. 16. 10:45
Előzmény: #8051  Zoltanovitsch
Köszi a tippet, tényleg érdekesen néz ki a Renault!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 06. 16. 10:18
Sikeres Renault vezért átigazolt a Keringhez! RENA - 9%  .... Kering + 9%.  Ranaultot kb 35-38 felé (nagyon sacc) emelekedő trend aljánál megvenni? Hmmm.... érdekes figyelem... :) 
Ishar
Ishar 2025. 06. 15. 20:37
Előzmény: #8048  Törölt felhasználó
"Ha a háború miatt 90€ fölé mászik a Brent, adok el 1 adag olajrészvényt, és még fölötte újabbakat. Nektek van ilyen tervetek?" --- Nincs. Én inkább azt nézem, hogy az olajrészvény árfolyama mászik hova. :)
buythedip 2025. 06. 15. 19:58
Előzmény: #8045  FeherTibi
Wizz topicba tettem be egy képet elemzésként, 1282-1283 sz hsz.
A tőzsde indexek csak akkor vannak lent, ha az 5 perces chartot nézed.
Törölt felhasználó 2025. 06. 15. 19:57
Ha a háború miatt 90€ fölé mászik a Brent, adok el 1 adag olajrészvényt, és még fölötte újabbakat. Nektek van ilyen tervetek?
todi 2025. 06. 14. 20:18
Die Stimmung am deutschen Wohnimmobilienmarkt dreht sich. Nach der Flaute der vergangenen Jahre nehmen die Zeichen einer nachhaltigen Erholung zu – mit positiven Folgen für die Vonovia-Aktie. Auch eine weitere Qualität des Wohnungskonzerns dürfte nun wieder stärker gefragt sein.Eine aktuelle Umfrage von Cushman & Wakefield (C&W) unter 112 institutionellen und privaten Marktteilnehmern bestätigt den Trend. Demnach rechnen 86 Prozent der Befragten in den kommenden zwölf Monaten mit einer steigenden Zahl an Transaktionen in den sieben größten deutschen Städten. Rund 72 Prozent erwarten auch mehr Aktivität in Sekundärstandorten. Die Preiskurve zeigt ebenfalls nach oben: Etwa die Hälfte der Marktakteure sieht anziehende Preise bei Neubauten und Bestandsobjekten in den Top-Metropolen.Gerade letzteres spielt Vonovia in die Karten. 71 Prozent der Befragten nennen laut C&W-Umfrage den Bestand in Metropolen als bevorzugte Anlageklasse, gefolgt vom Neubau mit 60 Prozent. Berlin, Hamburg und München führen die Standortliste an – allesamt Städte mit substanziellem Vonovia-Bestand. Hinzu kommt: In allen Regionen werden steigende Mieten erwartet. Bei Neubauten in den Top 7 prognostizieren 90 Prozent Mietzuwächse von mindestens 2,5 Prozent, bei Bestandsobjekten sind es 74 Prozent.Besonders spannend: Der Manage-to-Core-Ansatz, bei dem Objekte durch gezielte Investitionen aufgewertet werden, gewinnt an Popularität. Für Vonovia mit ihrer umfassenden Plattformstrategie und großem Entwicklungs-Know-how ergibt sich daraus weiteres Potenzial zur Wertsteigerung des Portfolios.Auch geopolitisch rückt Vonovia ins Blickfeld. Nach dem heutigen militärischen Angriff Israels auf den Iran steigt die Unsicherheit an den Kapitalmärkten erneut spürbar. In diesem Umfeld gewinnen defensive Werte mit stabilen Cashflows und geringer Konjunkturabhängigkeit an Attraktivität. Wohnimmobilien zählen traditionell zu den krisenresistenten Anlageklassen – besonders dann, wenn sie wie bei Vonovia breit diversifiziert und professionell gemanagt sind. Die Aktie dürfte deshalb in den kommenden Tagen verstärkt als sicherer Hafen gesucht sein.
FeherTibi 2025. 06. 14. 19:40
Omv-rol es Wizzair-rol mit gondoltok az Izrael-Iran konfliktus fenyeben ? Lehet valamelyik jo vetel jovo het elejen ? Szerintetek meddig tart a feezultseg, es tartja lent a tozsde indexeket ?
stansmith
stansmith 2025. 06. 14. 14:28
Előzmény: #8043  apple
Engem meg az összeg miatt érdekelne… 
Ez a Piaggio amúgy egész érdekesen néz ki. A p/e-je se rossz, az osztaléka meg ezen a szinten pláne. Viszont az értékesítési trendek, illetve konkrétan a 2025 Q1-es eredmények elég gyengécskék. :/ Ami viszont pozitív, hogy a jövedelmezőség egyelőre(?) ennek ellenére nagyjából rendben van. Én lehet, hogy az osztalékokból bele fogok csipegetni, ha marad ez az árfolyam. 
apple 2025. 06. 14. 13:40
Előzmény: #8037  stansmith

Szia,
Igen, TBSZ.
Nem az összeg, hanem az elv miatt érdekel.
Üdv,
ui: piaggio -ról van valakinek véleménye?
todi 2025. 06. 14. 13:12
Előzmény: #8041  thinkpositive
A PB rationak csak a pénzintézetek értékelésénél van jelentősége. Más szektoroknál ahogy tapasztalom felejtős. Növekedés, marzsok és Fcf a lényeg. Azt díjazza a piac.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 06. 14. 10:27
Előzmény: #8039  todi
Némi hasonlóság van a TUI-val, de amíg ott még mindig közel 2 a PB Ratio, addig itt már csak kicsivel több mint 0,5. Igaz, PE-vel viszont jobban áll. Lehet, hogy így van ahogy mondod, de a végtelenségig csak nem nyomhatják lefelé. Előbb-utóbb kell, hogy korreláljon az árfolyam a cég eredményeivel is.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek