Teljesen egyetértek! Nem rég kérdezte valaki tőlem: Mi a célárad? (OTP re kérdeztek asszem) Mondom keziccsókolom nekem olyan nincsen! #D Volt is pislogás ugye..mert alaptörvény h legyen célárad! Na most akkor én a tapasztalatlan mazsola pont én gondolnám helyesen? Tuti nem! De mégis az gondolom vannak részvények piacok ahol nem jó a kitűzött célár. A helyes kérdés nekem inkább így szól: Milyen piac, milyen szektor milyen makrokörnyezet, mely részvény mely időtávban milyen kockázatvállalási hajlandóság saját pszichés működés / ember esetén jó v épp nem annyira jó az előre kitűzött célár. (Azzal érveltem: HA lett volna céláram OTP-t lehet 18800 19 000 nél adtam volna akkor kevesebbem lenne mint most ..ugyan nem realizálva s adni biza hírre fogom nem célárra) DE! A külföld az más! (Nekem) Itt félek.. én is hamarabb be fogom húzni a biztos nyerőt! Sem Pumában sem Merck ben ...ha meg veszek Nike -ot lehet ott SEM lesz céláram. De itt sem mindegy (megint csak nekem) mibe veszek bele és mikor. Pl a remek példák: Igen Lufthansa, KLM, WIZZ, Aston Martin, na itt nekem ezek a sávos trédelős high risk rv -ek! Ezeket sávtető felé (ha majd level 3 nél leszek és beleveszek ezekbe) eladom a felmegy felmegy tovább nélkülem. Szóval az ilyen rv -eknél sokkal remegőkezűbb leszek hamarabb dobon a biztos profitra, mint pl Coca Cola- Nike v Lockheed Martint dobnám....a skála túlsó végén pedig az OTP szerepel: Ebben stresszmentesen néztem végig a Varga beszédet, az iráni papírrakétázást, a tav augusztusi Japán carry trade-es beijesztést. (Adni ezt is azért fogom még az idén mert zavar a Ft rohadása és át kell tolni mindent TBSZ-re ÉS EUR-USD-be ill rv ekbe) S még csak erre jön most Trump!!!! Teljesen egyetértek h ez meg a mostani makro: Most különösen hamarabb húzom be majd a biztos de szerényebb profitot (úgy sejtem jelenlegei eszemmel tudásommal) S Nem a csúcson adtam el? Naná hogy nem! :D EZ alap!! Sosem fogom ott! :D (Igen! Nike nál én is lesem a P/E-t is...s az nekem SEM csábító...s ezzel együtt a konszenzus is pariban vannak egymással s a célárak sem mondják azt most lesz a fordulat +céges komm alapján IS döntöttem úgy: még nem veszek bele)
Eurós részvények vitasarok