Topiknyitó: Marika113 2023. 09. 28. 19:24

OTP Szakmai topic  

Várunk minden szakmai tőzsdést.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Marika113
Marika113 ma, 10:48
Előzmény: #3073  Borisz
P/B 1,8 OTP.
Marika113
Marika113 ma, 10:42
Szívesen. 
Marika113
Marika113 ma, 10:41
Választásig csak OTP és Mtelekom. OTP-t nem tudom jobbra cserélni. Mérsékelt felértékelődési potenciál van az OTP-nél.
Borisz ma, 10:39
Előzmény: #3071  Marika113
köszönöm!
Marika113
Marika113 ma, 10:26
Előzmény: #3071  Marika113
Mtel-ből fogok venni OTP-t még idén.
Marika113
Marika113 ma, 10:16
Előzmény: #3070  Borisz
OTP tartás. Mtelekom felhalmozás. Korrekció bármikor lehet, az egy természetes folyamat. Előretekintő EPS 4800-5000 ft. Szelvényvágást hamar kiheveri az OTP.
Borisz ma, 09:45
Előzmény: #3064  Marika113
OTP-t hogyan látod, igy 40k felett? Továbbra is gyűjtöd? Mennyire érik egy jelentősebb korrekció? Választás előtt vagy után, szelvényvágás előtt vagy után?
Bpali2 kedd, 12:58
Előzmény: #3068  Bpali2
Lásd OTP 40400 . El lehetett adni 39800-on is meg most is ..
Bpali2 kedd, 12:57
Előzmény: #3067  Milan
Tudod vannak helyzetek amikor kockáztatni kell  . Már késve öröm mert dolgoztam . De láthatod . Szerencsére s tőzsde nem mindig az egy ide egy oda tánclépés kategória . Nézni kell a piaci hangulatokat is . 
Milan
Milan hétfő, 23:29
Előzmény: #3066  Corleone8711
10520 lett ma a Rikter igazad lehet hogy most ki kell várni a shortolással mert a mol nem tudni meddig megy és az otp is már kb 40 000 ig lett felhúzva és a mtelcomisna 2000est közeliti!
Ezeken a szinteken kiszállok mert az hogy nincs szinte semmi korrekcio csak napon belül ez selyteti hogy a nyájat terelik aztán a hegde fund mint a Rikterrel tette 2025nov.7 szinte ok nélkül kinyirta a piacot 
Érdekes hogy most nem számit a Rikternek hogy brutalerős a forint usd/huf 320ft és mégis emelkedik a Rikter az otp pedig a forint erősödésével erősödik korrekció nélkül ..otp nek most adtak egy célárat 52000ft úgy megy az otp hogy megse akar állni addig
Corleone8711
Corleone8711 hétfő, 12:31
Kedvet kaptam az AI megkérdezésére újra, most arra voltam kíváncsi, mennyire járatos a bűn világában, megjelöltem a topicot, nicknevet, a lebonyolítás módját, kicsit akadozva ment, nem egy Colombo, de rávezetéssel, kiegészítéssel a "jellem"rajz már tűpontos lett: "Ha ez igaz, akkor a nick tulajdonosa egy eléggé hidegvérű és számító személy lehet." Ezzel a búlvárral jönni fogok, de ilyenkor végig kell gondolnom azt is, akiket becsap megérdemlik-e hogy felhomályosítsam őket?
Milan
Milan szombat, 20:59
Előzmény: #3064  Marika113
Marika tudom amikor kezdtem az a BÉT megalakulása idejèn indulæsra mint MOL Rt közepbeosztmunkatærsa dolgozói rèszvènyt kaptam mint dolgozói MOL rèszvènyes akkor a MOL nèvèrtèje 1000ft volt most 125ft 8xszortak az OTP 1000ft nèvèrtèkkel indult aztis zsàkoltam  akkor a Rikter szintèn de a Matáv az 100ftnèvèrtèk és azis zsàkoltam 
MOL OTP Rikteren  Egisen TVK lehetett rengeteg pènzt keresni ès 2003ig a Meggyesi Pèter miniszter elnök idejèig aki az INTER EZROPA BANK felügy bíz elnöke rendes volt ès nem volt árfolyamnyereségadó adómentesen lehetett kickàztatni a tözsdèn a már megadózott jövedelmünket nem volt nyeresègadó semmi !!!!!
Ez boldog időszak volt a tőzsdèzőknek 1994-2003ig adómentesen tözsdèzsni ezvolt a 'kánaán a tőzsdèzès boldog időszaka"Meggyesi Pètert ahogy megbuktatták 2003ban rögtön megadóztattæk a tőzsdei nyeresèget ezt csinálta az Orbán Viktoris adóval vágta meg a tőzsdèzsőket. Ezt követően ahogy behozták az árfolyamnyeresègadót aztán kiszálltam csak kiss pènzekkel folytattam a tőzsdèzèst ami azèrt sokmilliós nagysægrendü és keserű azóta a kezdeti boldog adómentes időszak után mert "az egyszermær megad9zott pènzem kockáztatva nyereség esetén 15%adót követelnek aztán bukós évek utân csak 2kettő évig lehet stembeâllitani a nyeresêget a veszteséggel ès ha hàrom bukós év van akkor a bukàs jóvâirâsàt is el lehet
veszíteni ez màr durva lehúzàsa a tőzsdézőknek azoknak akik a Z egyszer màr megad9zott pénzüket kockàztatjàk a tőzsdén"!!!!!!
Marika113
Marika113 szombat, 20:13
Előzmény: #3063  Milan
Miért "magasak"? OTP-t tizedelték, normál esetben nem ennyi lenne az ára, hanem 10X ennyi. Amikor vártuk az OTP-nél az Aranybullát az Pszichó volt. Mindenki saját maga felelős a saját döntéseiért. 
Milan
Milan szombat, 19:17
Előzmény: #3061  Corleone8711
Èrtem szóval óvatos vagy ez èrthető
35 èves jó és nem jó tapasztalataim alapján számtalan krachkot átèltem de nem mindig tudtam időben kiszállni ès voltak komoly nyeremenyeim de komoly bukois de most az arany az ezüst a dollær a magyar rèszvèbyek szintjei ez nekem már magas mert a BUX kezdetètől bent vagyok vagy voltam az összes magyar ès sok extra és sok USA rèstszvènyben de a 2001es a 2008 as krach után láttam kb 1600ft is OTP rèszvèny szortæk a Molt is szórták kb közel sokkal alacsonyabb àron és most a ezek az árak brutál magasak vár tudom az infláció és a cègek P/E elemzök szerint indokolják az árakat de a háború alatt és már nekem sok azt værok hogy mostmár mikor tudom kis nyerővel abbahagyni ez az egèszet ès csak rænèznu időnkènt tèt nèlkül az nyugisabb..
Bpali2 szombat, 18:22
Előzmény: #3059  Milan
Én se véletlen írtam , meg fordulva német , árupiacon az USAn nem kereskedem de muszáj figyelni ; hogy a BUXra idén is érdemes lesz figyelni . Lofax likviditáss is jól teljesített tavaly . Mostmár van 2 jó lova ami húz is felváltva OTP , MOL . A MOL idén szintet lépett amit vártunk évek óta   Ott az Mtel is , 4 IG , Nyomda vannak jó cégek . Azt is látni kell  hogy az Mtelnél az OTPnél sorrba lépik át a “ lélektani “ szinteket az árfolyam . Ugye40 K közeledik illetve a 2 K . Ilyenkor már máshogy működik a skála 40 után az 50 hamarabb lehet mint 10 után a 20. Ha érted .Mtelnél a 2000 hamar 2300 lesz  De nézheted úgy ahogy Marika egyszer leírta 40 K  nagyjából 100 Euró .. S rgyéb piaci tapasztalataim azt muyatják , ha lesz kellő lilviditás akkor a 100 után a 130 íg tiszta az út .. szoroz be az Ft-ba hova mutat …
Corleone8711
Corleone8711 szombat, 18:20
OTP akkor fog lefordulni, amikor elfogyott a shortolók marginja, mint Zsidaival is megesett vagy 8 éve, be is vallotta, vagy bolondlisztesnek sem volt már a Trump vámos pánikkor, nagyon csendben volt. MOL meghúzás után vártam volna Richtert is, most nem mertem shortba lépni, inkább kivárok, 10,400 a nálam magántával, 10,800 a foscszínnel jelzett leszorító trendvonal, nem chartozom ezt a kettő értéket kell tudni. OTP-ben azért a gyertya hosszára figyelmeztetnék, mindegy, hogy 10,000-ről 11,100, vagy idén január 35,210-ről 39,250-re történik az emelkedés, csak a % számít, ebből a szempontból optikailag a chart becsapós begyorsuló emelkedésesnek tűnik, pedig 17 tőzsdenapra az nem sok.
Marika113
Marika113 szombat, 17:29
Előzmény: #3059  Milan
Rikter vs. OTP körte alma. A Rikter nem növekedési részvény, hol van a új vrylar 2.0 még sehol kb. Miért Lenne túl húzva egy MTEL vagy egy OTP? Továbbra se értem, MTEL tavaly EPS 246 ft. MTEL még 8 alatt van, OTP 8,1. De számolhatsz CAGR-t is bármit. Esés bármikor jöhet, erről szól a tőzsde, meg h a fák az égig nőnek.
Milan
Milan szombat, 16:29
Előzmény: #3058  Marika113
Marika ha csak a P/e mutatszámokat nèzzük a Rikternek is duplaáron kellene lenni szerintem ez nem mindig jön be..
Most is a nyugati tőzsdèken a bankpapirok zuhantak estek -1,5 -2% ot
OTP pedig emelkedett most a Grönland vammizèria miatt USA és Dax 5-6napig zuhantak az OTP Matav és BUX
szinte semmit nem esett MOL az èrthetö hog emelkedett az ügylete miatt de többi magyar rèszvèny olyan mintha csak túl lenne húzva hogy aztán ki tudja mikor hirtelen forduljon mint tavak áprilisban a BUX az összes tőzsdèt megelőzte a zuhanás van
Szóval szerintem ha nincsenek az emelkedèsben korrekciók akkor a parabolikus emelkedő csúcs elèrèse után sokszor szinte ők nèlkül jön a krach..
Marika113
Marika113 szombat, 15:42
Előzmény: #3057  Milan
OTP előretekintő P/E 8,1 dehogy van túlhúzva, ha 15,5 lenne a P/E pl. akkor már beszélhetünk túlhúzásról. EPS évi 10%-ot nő általában.
Milan
Milan szombat, 15:13
Előzmény: #3051  Corleone8711
Buda Cash nèl nálunk és a Questor károsultjai sorbàlltak a pènzükèr ès dühöngtek nàlunkis .
De arra mèg kíváncsi lennèk mi a vèlemènyed jelenleg milyen árszintet lenne èrdemes megshortolni a Buxot
mert brutál túllett húzva főleg az OTP miatt és most a Molt Niss ügy miatt?
Ja ès szerinted hol æll meg a MOL ára szerinted a csúcs árszint hol àllt meg a Molnàl?
Rikter short óta látnoki jèpességet tulajdonított neked mert avval bebizonyitottad hogy csak neked lett igazad pedig figyelmeztettèl mindenki engem is de nem mertem shortolni a Riktert 10400nál de Corleone neked lett igazad kellett volna shirba lèpnem de legalèbbis kiszællni a Rikterből időben mert pill alatt beszakitottàk a Riktert akkor 9700ig..
Mi a vèlemènyed ezekre amit kèrdeztem?
Milan
Milan szombat, 14:57
Előzmény: #3050  Corleone8711
Corleone sok tapasztalat van benne  amit irogatsz ès hosszú évek jelenlète a piacon. 
Rikternèl kísérteties pontossæggal eltaláltad 2025.11.06 napon a shortbeszællót amit nem mertem meglèpni ezért beragadtam de te kb 50%nyerővel kitudtál szállni 10600 nàl
Azt mondtad ismèt Rikter short van visszatèrt kb 10400nál
Rikter shortba nemtudom ismèt beléptél e de most az OTP  39250 és ehhez mia véleményed érdemes esetleg kisidőre shortba vinni ötöt mert a "fák nem nőnek az ègig"52 000ft cèlár helyett kèpesek az otpre 102 000
céláratis megadni "ha az érdekükben àll mint a Rikter él a 14 000ft cèlár"
Corleone szóval szerinted az OTP T shorolni milyen árszintet lenne èrdemes úgy mint a Riktert??
Freeshark szombat, 14:01
Előzmény: #3051  Corleone8711
Az OTP-t meddig várod, az áprilisi választás jelentős kockázat?
Toka szombat, 12:37
Előzmény: #3052  Bpali2
Igen, nagyon jók az írásai.Különösen azért kedvelem mert humoros is.
Bpali2 szombat, 12:36
Előzmény: #3050  Corleone8711
Kösz Mester , mindig jó olvasni.👍
Bpali2 szombat, 12:35
Én szeretem Corleone beírásait . Alapvetően jó szándékkal ír . Rengeteget lehet tőle tanulni , de főleg akkor ha már elért valaki egy szintet . Másik topikokban is vannak emberek akiket “ fáraszt”, hogy kezdők kel félamatőrökkel ,tapasztalatlanokkal kell “ vitatkozniuk” . Persze nem jó érzés nekem se de el kell ismerni nem Ők vannak rászorulva , hogy “ tanítsanak “ . Akár egy boxedzésen .. Van ilyen edző meg olyan edző . Nem mindenki tanár alkat  . El kell érni egy tudás és tapasztalati szintet és akkor lesz miről beszélni .Engem most megerősített pár elképzelésemben . 
Corleone8711
Corleone8711 szombat, 11:50
Ez lemaradt:  a Questort a zemberek a pénzükért, és akkor a korábban említett "apálykor derül ki, kin nincs fűrdőnaci" bejátszott, dőlt vele a BudaCash is.RT felszámoláskor a még meglévó vagyonból kifizetési sorrend:-felszámoló-munkabér-államnak járulékok-banki kölcsön-kötvényes-részvényesA kötvényes utolsó előtti, túlnyomó többségben már nem jut neki a még fellelhető vagyonból semmi.
Corleone8711
Corleone8711 szombat, 11:42
Aki érti csinálja, aki nem, podcastokat gyárt, könyvet ír, meg 14,000 célárat mond a Richterre-:)XD.Nem szabad 1 megközelítésnek sem dominánsá válni a kereskedésben, azokat az Elliot (akiket tátott szájjal követ a sok loser), fibo, momentum indikátor mogulokat, felismerés, idegen, kevesek által használt szakszavak használata például, ezzel is fényezi önmagát, kubista rajz szerű számozás, vonalazás a charton, ez kell a parasztnak, a Portfolion ez már néha Stockholm szindróma szerű méreteket ölt, garantáltan tönkre lehet verni mindenből közepes ismeretű, kellően magabiztos, de nem vakmerő kereskedéssel, mert a tudás kevés, psychésen is fel kell nőni a feladathoz.Kedvet kaptam újra sorba venni az összes eszközosztály stressztűrő, nagykasza képességét.Fúrcsa mód első helyre teszem a jó magyar forintot, vagy egyébb fizetőeszközt. Az ok értékmérő, az eszközosztályok közti átmenet, az nem baj ha helyzetnél kihagysz más eszközosztályban eladást, mert már van kp-d. Ez a gyorsaság nagy előny, még inflációs környezetben is, újabb milpengős pénzromláshoz meg országon átvonuló háború kellene.Föld és ingatlan, ezeknek óriási hátránya a lassú átsúlyozás VIP beszállónál másba, mondjuk áprilisi OTP 18,800 alj a Trump vámos pánik napon záró 22,370, aki vett délelőtt vett, a többi meg lemaradt, ezt megjátszani bankba be és hitelt felvenni az ingatlanodra sem lehet, árulni meg 3 hónap amire OTP 18,800-ról 28,010-en van.Arany, ha érdemben, távlatokban, ami elfér a zsebedben is akkor fizikai. Papíraranyt csak annak aki ebben nem napi, hanem életvitelszerűen, percről, percre benne van. Átbaxás is lehet, ha a mögöttes fedezet arany nincs letétben, ekkora árfolyamemelkedésnél ha az új beszállókat nem követte a készlet halmozása, könnyen Postabank, Questor effekt jöhet, ha túl sokan akarják a papír ETF-jüket készpénzre váltani, van egy ősrégi tőzsdés megfigyelés, apálykor derül ki, kin nincs fűrdőnaci-:)DDDSzóval fizikai, lapka, vagy bármi 80 cm mélyen elásva, ott már nehéz megtalálni, ezt egy kincskeresőtől kérdeztem meg. 1918 románok, 1945 a vörös horda törte föl a trezorokat, nem rég germániában gangsterek, nem kerülhet ki a felügyeleted alól.Elérkeztünk a number one részvényig.Előny sorozat, gyorsaságban 30 sec alatt teljesülő ügylet, infláció értékállóság, ha van 1 db OTP részvényed, 1/282,000,000 hányadban tulajdonlod a bankot, infláció, pénzcserétől védve, masszívan jövedelmező, terjeszkedő, részvényhígítással nem kell lukakat tömködni, Credit Swiss pillanatok alatt becsődölt amikor 1 szaudi kikotyogta, nem tesznek bele tőkeemeléssel több pénzt.2020 Covidkor 15,850-ről hullott 7,865, 2022 Ukrán háború kitörésekor 19,590-ről 7,738-ra, de most 39,250 5,07x az árfolyamban, az osztalékot figyelmen kívűl hagyva is 2,47x még 2020-as csúcson vevőknek is és tavaly nettó 816 HUF/rv körül fizetett osztalékot úgy, hogy a nettóprofit 1/4 fizeti csak.És az állam és céges kötvény utoljára, mert ezt szembe kell állítanom a részvénnyel, gyorsan vehető/adható ez is, hátrány a hozam betonba öntött, míg részvénynél no limit. Minimálisan kisebb kockázat mint OTP részvénynél, ha OTP céges ügyfelei bedőlnek, a költségvetés bevétel nélkül marad, se nyugdíj, se közalkalmazotti fizetést nincs miből fizetni, az állampapír kifizetés lesz a legkisebb gond, jön angol szlengben a "haircut" amikor lejáratkor 50% körül történik a kifizetés, mint görög, ciprus, srilanka, argentina meg államcsőd sorozat. Csak pénzparkoltatásra jó alkalmi vételre várva részvényben, az óvatosság vele kapcsolatban az, hogy nem szabad "beleragadni" mint bolondlisztes, áprilisban lesz 1 éve amikor 18,800 volt az OTP, alkalmi vétel, most 39,250.Ha már említettem a Credit Swisst, akkor a céges kötvények, itt sincs különbség a kockázatban részvénnyel szemben, sőt, úszott a kötelezettségben, UBS ha fizettség nélkül átveszi még nyúlszaldó sem lett volna, ezt úgy oldotta meg a svájci állam, hogy nem fizették ki a kötvényeseket ezzel csökkentve a kötelezettséget, a részvényeseknek jutott egy kis alamizsna, semminél kicsivel több.Másik a szintén említett Questor, Tarsoly Csaba a bedőlés előtt 15 évvel elbukta a kezelt vagyont az orosz-Délkelet-Ázsiai válságkor, de valami csoda sorozat, meg állami hátszél okán végig tudta pilótajátékozni azt a 15 évet, Pláza avatón fotózkodot politikus cimborákkal, mintha minden rendbe lenne. A Questor kötvényeinek hozama 8% volt, nem kevés, a másik probléma az MNB által engedélyezett összeg fölött bocsátott ki, még ezt is megúszta volna, de jött a CHF árfolyamgát eltörlése, ami váratlanul beszakította az CHF/EUR árfolyamot 1,2-ről én úgy emlékszem 0,87-re, mert senki nem akart jó svájci frankot EUR-ért adni, így a FOREX-ben majd 1,20-nál a svájci jegybank újra EUR-t vesz játékot marha nagy tőkeáttéttel játszók nem, hogy a pozijukat bukták, hanem a stop alatti zárások miatt a Saxo még a nullázáson fölül pénzt követelt. Ez okozott bizalmatlanságot, megrohanták a Questort a zemberek a pénzükért, és akkor a korábban említett "apálykor derül ki, ki
Freeshark szombat, 10:43
Előzmény: #3045  Marika113
Az OTP esetén a 40k-t mint ellenállást áttöri és támasz lesz hosszútávon ezt h látod?
Freeshark szombat, 10:42
Előzmény: #3044  Corleone8711
A kh mit írt az OTP-vel kapcsolatban?
stacstac szombat, 07:32
kedves Corleone8711!

ha ilyen sokszor megemlítesz az írásaidban, a végén még híres leszek - pedig az a dolog nagyon távol áll tőlem

hívhatsz lúzernek, loosernek, Tacsinak, feleselőnek, vagy nem emlékszem már, hogy még miket írtál rólam - de ezek a megnyilvánulások csak és kizárólag Téged minősítenek - a minimális tisztelet megadását is mellőzik

ha azért szapulsz engem és másokat, mert az Téged boldogít, akkor az egy nagyon nehéz helyzet - ebben az esetben picit sajnállak is, mert nagyon nehéz lehet Neked

ha azért szapulsz engem és másokat, mert ezzel szeretnél minket (szerencsétlen hü**éket) arra ösztönözni, hogy ne rohanjunk ész nélkül a vesztünkbe - na az egy pozitív dolog alapvetően, csak nem látom a szapulás utáni buksi simogatást, tehát ezt a verziót inkább elvetem - persze lehet, hogy ez a verzió van, csak jól titkolod

ha a szapulás és tiszteletlenség még csak boldogságot sem okoz Neked, akkor viszont magadat sem szeretheted túlzottan - ez a verzió egy igazi rejtély

viszont szerencsére a tőzsdén csak egy dolog számít - meg tudod-e valósítani a céljaidat, vagy sem - én az elmúlt 3 évben elértem őket - az idei évben nagyon bizonytalan vagyok, ezért is tűztem ki magamnak idénre alacsonyabb hozamelvárást

ui: van arra lehetőség, hogy másokkal tiszteletteljesebb legyél és kevesebb szapulás legyen a mondandódban? - persze nyilván ez a Te döntésed és részemről csak egy kósza felvetés

részemről továbbra sincs harag - csak szeretem érteni az emberi viselkedések hátterét - nem bántó szándékkal írtam, segíteni szeretnék

jó spekit Neked
Bpali2 2026. 01. 23. 17:29
Előzmény: #3045  Marika113
Idén felúl súlyoztam a BUX-ot . Szépen megy minden . OTP 50 K …,
Marika113
Marika113 2026. 01. 23. 16:46
Továbbra is number one részvény illetve szelvényvágásig MTEL. :)
Corleone8711
Corleone8711 2026. 01. 23. 12:54
Visszatérek egy kis bulvárra, FB-n már megírtam, de írtam hozzá kiegészítést amit beillesztek a levezetésbe, minden eszköz előnye, hátránya, Tacsi azt írta fél tőlem, hogy kinevetem, nem akkor nevettem amikor a Ríkter maradványértéket írt, hanem amikor itt feleselt a majd +260% záráskor, most dícséretes a diverzifikációs szándéka, de teljességgel téves. Hétfőn teszi föl a K&H blue elemzést, kedden néztem rá, MOL-ban fel is fedeztem mit nem vettem észre, ugyanaz az alakzat mint a Ríkterben is volt még 2015 előtt, célár 4,700 körül, ami lehet 2 év múlva jön el, de nagyot változott a TA alapján véleményem a hosszútávra tartással kapcsolatban, Ríkterben maradt a 2029 7,000 céláram továbbra is, de nincs betonba öntve, mint a MOL-ban sem volt. 1x használtam AI-t amikor az Ápenin ROE rátára rákérdeztem, most kíváncsiságból a terjedelmes írásomra rákérdeztem: https://keptarhely.eu/images/2026/01/23/v01/20260123v01zfwb8a.png
Valiz
Valiz 2026. 01. 20. 15:03
Előzmény: #3028  Corleone8711
Nuscale Power  a hadiipar-nukleáris topikban néha szóba kerül. De szinte csak páran foglalkozunk vele. Nézz be oda, nálunk nem szitokszó.
stacstac 2026. 01. 20. 08:57
Előzmény: #3041  berlini
38020

jó spekit Neked
berlini
berlini 2026. 01. 20. 08:54
Előzmény: #3039  Marika113
láttok indikativ árat nyitás előtt?

Topik gazda

Marika113
Marika113
3 3 1