Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 vasárnap, 09:30
Előzmény: #47339  Firekiller
Ha ilyem ütemben fogyunk, akkor az évszázad végére az egész országnak reszeltek. Vagy elengedjük a gazdasági növekedés fétisét. Azt mondjuk nem tudom, hogy a giga adósságokkal mi lesz. Pl. a fejenként 7 milliós államadóssággal. Ha nem vagyunk hajlandóak a saját utódainkért elkezdeni csökkenteni az adósságot, akkor a népességfogyás egy államcsődhöz fog vezetni. 
Firekiller
Firekiller vasárnap, 09:22
Előzmény: #47338  slash
 "Balatonnak reszeltek és az ott lévő ingatlanoknak is." kifejted hogy miért? te előre tudod hogy ki fog száradni és nem csak bizonyos években lesz ennyire alacsony vagy zéró a déli parton? Tihanyban is reszeltek? Az már nem Balaton?  Valami értelmeset is tudsz írni?
slash
slash vasárnap, 09:14
Előzmény: #47335  Angelo
A Balatonnak reszeltek és az ott lévő ingatlanoknak is. Tőke elhelyezésre nincs ötletem de erre fel kell készülni BTC ügyben:  24 óra alatt. Milliárdok éghetnek el. 
Bitcoin's biggest single-day percentage and dollar drops occurred during extreme market panics, most notably on "Black Thursday" (March 12, 2020) and major historical liquidations.Biggest Single-Day Drops in History
  • Black Thursday (March 12, 2020): Bitcoin Yahoo Finance plummeted from nearly $8,000 to around $4,850 in a single day—a loss of nearly 40% to 50% of its value as panic over the COVID-19 pandemic swept global markets. Yahoo Finance
  • December 2017 Leverage Unwind: Bitcoin dropped from roughly $16,500 down to $11,000 within a 24-hour window, losing about 33% of its value. Yahoo Finance
  • May 19, 2021 ("Black Wednesday"): Sparked by Chinese mining crackdowns and regulatory news, Bitcoin fell roughly 30% in a 12-hour span, dropping from $43,000 down to $30,000. Yahoo Finance
  • June 2011 Mt. Gox Hack: In Bitcoin's early history, a major exchange security breach caused an intraday crash of up to 99% (temporarily plunging to a penny on one exchange before recovering). 
slash
slash vasárnap, 09:11
Előzmény: #47333  Angelo
Én is építettem bányászgépet pár éve .. hosszú,  hagyjuk. Ezek a romantikus alma/pizza = 1BTC sztorik csak beetetésre valók. Majd ha 40e dollár alatt lesz a a BTC akkor kell venni. Nem most. 
signal2
signal2 vasárnap, 09:08
Előzmény: #47327  Lou70
Ha azonos az adó, akkor csak a hozam/kockázat arány dönt. A kockázattűrő képesség egyéni. Valaki állampapírt sem vesz, hanem hozam nélkül cashben vagy bankszámlán tartja a pénzt, mások vesznek negatív hozammal is valamiért állampapírt. A részvény, ingatlan, crypto, commodity elég kockázatosak, egy rossz időzítéssel évtizedes távlaton is bukhatsz velük. A kötvény ehhez képest ad egy fix jövedelmet a lejáratig, ezen belül az állampapír a legkevésbé kockázatos. Az adótól függetlenül ez a leginkább megfelelő befektetés a legtöbb ember számára.
A legtöbb országban minden tőkejövedelem adója azonos. Évente egyszer bevallod, és befizeted. Vala
Angelo vasárnap, 08:31
Előzmény: #47325  slash

Bukni meg mindenen lehet a fiat pénzen tuti, de az aranyon, ingatlanokon, részvényeken is.
A Balaton partján sétálgattunk a nejemmel, vagyis inkább ahol előzőleg a Balaton vize volt mert annyira vissza húzódott, kiszáradt a vize a parttól. Tömegével vannak már eladó ingatlanok ott is, talán vannak akik még időben gondolkodnak és lépnek hm. Szomorú látvány az biztos. 
Nekem nagyobb tőkét kell elhelyeznem és ezért fontos a diverzifikáció is mert amit egyszer már meg kerestem, azt nem szeretném elbukni. Ezért is merült fel az a kérdés, hogy a tőke egy kisebb része helyet találhatna egy ilyen eszközben is a többi befektetésem mellett.
Ami az én szempontomból és minden eszközömnél fontos az az, hogy nagyon jól mozgatható legyen és nagyon gyorsan hozzá tudjak férni amikor arra szükségem van. Ez pedig éppen egy ilyen.
Angelo vasárnap, 08:10
Előzmény: #47329  GajdicsNemErti

Nincs köze az AL-nak ehhez és a véleményét sem ismerem ebben a témában. 
Számolni, elemzéseket kikérni jó az AL de vigyázni kell vele mert el tud vinni rossz irányba ha teljes mértékben rá hagyatkozunk.
Angelo vasárnap, 08:03

"ha igaz- kb az őskorban szálltak be."Ez igaz és ez a téma is felmerült. 
Többen bányászták is régen, amikor még egyszerű számítógépekkel is lehetett bányászni és nevetve beszéltek arról, hogy Laci barátjuk néhány láda almát vásárolt a kibányászott bitcoinjaiból, majd ő végleg befejezte a bányászatot és cégével együtt csődbe ment.
 Elsőre szomorú történet ez, de Laci azóta újra milliárdos lett és újra vásárolja a bitcoint és ethereumot is.
 Erre a történetre figyeltem fel és gondolkodtam el azon, hogy vajon miért éri meg még ilyen árfolyamokon is beszállni nekik. Mindegyikük gyűjtögeti most is.Itt egy videó amit nézzenek meg azok akik érteni akarják, szerintem ez sem mond hülyeséget, hogy milyen eszköz ez. 
https://www.youtube.com/watch?v=-yPsdbMVC2w
tihamer
tihamer vasárnap, 08:02
Előzmény: #47331  tihamer
Az AI nem tud éves, átlagos konkrét %-ot adni:
.
"Korszakok és hozamok az elmúlt 30 évben
  • 📈 2000-es évek eleje: Kétszámjegyű (gyakran 8–11% körüli) névleges hozamok jellemzőek a magasabb infláció és jegybanki alapkamat miatt.
  • 📉 2013–2021 (Alacsony kamatkor): A jegybanki alapkamat történelmi mélypontra (0,09%) süllyedt, az állampapírok hozama is 1–4% közé esett.
  • 📈 2022–2026 (Magas infláció): Az inflációkövető papírok (mint a PMÁP) és az új lakossági sorozatok 7–16% közötti rekordmagas éves kamatokat is fizettek.
💡 Főbb megfontolások
  • Infláció: A névleges hozamok sokszor magasnak tűnnek, de a reálhozam (inflációval csökkentett érték) az 1990-es évek végén és a 2010-es évek elején volt jelentősebb, míg a MÁP+ vagy a korábbi időszakok időnként negatív reálhozamot is hoztak.
  • Termékkeverék: Az elmúlt évtizedekben a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ), a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) és a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) váltották egymást mint lakossági kedvencek."
tihamer
tihamer vasárnap, 07:55
Előzmény: #47322  GajdicsNemErti
" 30 év lenne a legmagyobb időtáv, amit hajlandó lennék nézni. " 
👍
Kíváncsi lennék erre az időszakra is. Vajon mennyi lehetett ezen időszak alatt egy átlagos éves hozam magyar állampapírban százalékosan.
tihamer
tihamer vasárnap, 07:49
Előzmény: #47312  tothjoco
Köszönöm a konstruktív és részletes válaszodat.
🙂
"Azért nehéz kérdés mert ha bevezetik akkor a magánszemélyek kivonják a tőkét átmehetnek ingatlan irányba." 
.
Jó meglátás !
👍
GajdicsNemErti vasárnap, 07:47
Előzmény: #47324  Angelo
Ez olyan, mintha AI-jal írtad volna. Fura.
Angelo vasárnap, 07:44

Balásy Zsolt a hold alapkezelője, de nem sok olyan alapkezelőt találunk akinek hosszú távon sikerült verni az SP500 indexet. Jó szemléletének és világlátásának köszönhetően éppen ő az egyik ilyen alapkezelő. 
Tehát én inkább az ő véleményit tartom helyesnek ebben a témában.
Lou70
Lou70 vasárnap, 06:40
Előzmény: #47320  signal2
Tudom, hogy adózni kell, de akkor minek tegyem magyar állampapírba? Mitől lesz nekem vonzóbb mint más?
slash
slash vasárnap, 06:03
Előzmény: #47316  signal2
Sok pesti kerületben a nem bejelentett címeden lévő  trezor lakásokra van adó. 
évi 50-100e ft garázsadó is van. 
slash
slash vasárnap, 06:00
Előzmény: #47324  Angelo
Te nem tudod mi az a BTC meg a többi. Hogy mekkorát lehet ezen bukni.. Javaslom nézd meg ezt a diagramot a barátaid meg -ha igaz- kb az őskorban szálltak be. Pont téged vár a BTC egy jó kis pénz égetésre. 
https://charts.bitbo.io/hu/price/
Angelo vasárnap, 01:32
Előzmény: #47306  GajdicsNemErti

"Én amúgy hamarosan bitcoint fogok venni, mert Balásy Zsoltot idézve, a tőzsde tele van hülyegyerekkel"
Nem is mondasz ezzel nagy, hülyeséget igaz, sokak számára annak tűnhet.
Beszélgetek én is olyan vállalkozókkal akiknek vállalkozása kapcsolódik a vállalkozásomhoz. (biomassza)
Tudni kell, hogy egy ilyen vállalkozás felépítése, hogy jól működjön a mai árakon, minimum 1.5-2 milliárd forintba kerül és ez még csak a géppark.
Többször is össze jövünk mert baráti kapcsolatban is vagyunk. Ami feltűnt, hogy kilógok a sorból mert ők nem csak a vállalkozásukban lettek milliárdosok, de még bitcoinban is milliárdosok lettek a mai árakat tekintve. Ezek a vállalkozók, szinte vakon hisznek benne és lehetőségük szerint ezt a portfoliójukat még növelik is folyamatosan.
Eddig én sem tudtam, hogy mi az a bitcoin, nem érdekelt, de egyre jobban foglakoztat, hogy talán érdemes lenne elgondolkodni rajta és alaposan megismerni, hogy mi is ez, mert azok akik tartanak ilyen eszközt, azok tudnak pénzt keresni a versenypiacon is és nem véletlenül lettek milliárdosok.
Ishar
Ishar vasárnap, 01:00
Magyarországon keresek bruttó 150 ezer forintot, amiból megkapok nettó 100 ezret (33,3% adó). Ha befektetem a 100 ezret, akkor a hozam adója 15 (+13) százalék, majd a maradék hozamot elköltve 27 (+4,5) százalék az adó. Ha ingatlant veszek, akkor a vagyonszerzési illeték 4%, míg a kiadás bevétele 15% adó. Mindeközben az utakon (pl. M1-es) megdögölhetsz, ha bajod van menj a magán egészségügyi ellátásba, rendes oktatást pedig magániskolában kap a gyerek.
GajdicsNemErti szombat, 23:43
Előzmény: #47309  tihamer
Ostoba a kérdés. 45-48 közt volt egy komcsi hatalomátvétel, onnan meg a kádár korszak. Aztán rendszerváltás. Nincs értelme ezen az időtávon a magyar államról beszélni. Elmúlt 30 év lenne a legmagyobb időtáv, amit hajlandó lennék nézni. De inkább 2004, eu csatlakozás óta.
signal2
signal2 szombat, 22:36
Előzmény: #47318  Sony123
Kettőnk közül te vagy fogalomzavarban. A tőkejövedelem az tőkejövedelem, tök mindegy, melyik kibocsátó értékpapírjával szerzed. A magyaron kívül adhatod 200 másik államnak is, semmi különbség. Ha pedig jövedelmet szerzel (pl. kamatot kapsz), akkor adózz utána, ahogy a melós is adózik minden fillér után. Nem értem, mi a gondod. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek