A víz a nagyvilágban sok helyen alap, sajnos te ezt nem tudod. Róma pl tele van ingyenes ivókutakkal. USA-ban 1 dollárért adják a hideg palack vizet a turistacsapdákban is. Felőlem tarts fösvénynek azért, mert bedobok a hátizsákba egy 250 Ft-os 1,5 literes ásványvizet, és nem veszem meg 3x700 Ft-ért ugyanazt. Nekem így jó, es lesz@rom, hogy te mit gondolsz rólam.
"Nem fognak növekedni a bérek, a nyugdíjak,nem lesz pénz az infrastruktúra rendberakására". Nem tudom. Az elmúlt 16 évben igazán nem lehetett panasz a forint túlerősödésére, mégis, mintha hiába növekedtek volna a bérek és a nyugdíjak, elvitte őket a zinfláció. És az infrastruktúra rendberakására sem volt pénz. Szóval nem gondolnám hogy a gyengébb (?mennyivel?) forinttal itt jobb életszínvonalat lehetne biztosítani (. A finánctőke meg a multik ellen pedig immár lassan 80 éve harcolunk és hirdetjük a hanyatlásukat meg célozzuk a mi majdani nagy győzelmünket, de lehet hogy lassan jobban járnánk, ha inkább a rendszer részesei, tulajdonosai lennénk...
Kiskunmajsa, büfé. apró husimusi + zsacskós fagyasztott burgiból sütve: 3500-3800 Ft 1 adag.....aztán 1 embernek se elég. Na ezen mekkora profit van? Kürtős Kalács atom nagy 2.000 Ft, 4-en jól laktunk belőle. Azt vettünk csak. És nem azért mert sóherek vagyunk, hanem mert néha olyan pofátlan árak vannak, nem magyar embernek való.
Egyébként nem teljesen értem ezt az exportőrös sírást. Az autógyáraink is exportálnak, de őket kétlem, h földhözvágná az erősebb forint. Meg hát ők importtermékből építik fel az autót - ami elveszik a vámon, az bejön a réven? Gondolom a kis-és középvállalkozók szenvednek ettől, de ők nem képviselik a teljes nemzetgazdaságot. Meg hát ugye euróval ők is olcsóbban jutnának hitelhez. De be kell vallanom, nem értek hozzá, h az exportőrök hány százaléka dolgozik importtermékekből, és milyen arányban. Mindenesetre az itt egyébként nagyratartott Pogi is mondani szokta, hogy a jelenlegi fejlettségi szintünkön már nem a devizánk leértékelésével kellene megpróbálni felzárkózni, mint a feltörekvő gazdaságoknak. Közepes jövedelem csapdájában vagyunk, abból pedig hatékonyságnöveléssel + magas hozzáadott értékű munkával lehet kinőni.
Szerintem ne nevezzük megszorításnak azt, hogy akik eddig mindeféle állami támogatoáson meg adókedvezményen gazdagodtak, azok most elkezdenek korrekten adózni. A populista szólamok helyett el kellene kezdeni ke´ményen felelösségre nevelni végre a magyarokat, elmagyarázni, hogy mi hogy müködik, hogy csak azt lehet újraosztani, amit befizetünk, stb.
Ha viszont gyengébb forinttal vezetődik be az euro, akkor meg semmit sem fog érni a fizetésünk és a vagyonunk euróban számolva. Meg a cégek értéke is alacsonyabban számolódik. Egyébként mi az a finánctőke? Olyan régivágású kommunistának hangzik ez a kifejezés.
Én is ilyen vagyok. Wellness: 1 literes ásványvíz 900 Ft. 1 liter limonádé 2000 Ft. Aztán kb. 1dl Piroskával készül + raknak bele 2 karika lime-ot + citromot, aztán ráfogják, hogy Limonádé. Van úgy,h 1 kancsó vizet kérünk, mert az ingyen van. 2-3 wellnessnél ha ezeket kihagyod, a 4. ingyen van, kb.
Magyar Állampapír tulajok