"Mint az öreg Matulabá." Mármint az öreg és szenilis matulabá aki mindig ugyanazt mondogatja, pedig rohadtul nem kiváncsi már rá senki mert ezerszer halotta .
Latod,nem tudsz kibujni magadból. Szurkalsz bele a ködbe,de ez a te nyomorod,hogy szerinted mi a világ,ami korbevesz,nem az enyem.En emlekszem ilyen kijelenteseidre,h csak azert bizol abban,h a forint felmegy,hogy veletlenul se tudjak olcson venni. Ez is egy bizonyitvany. Nem rolam. Rolad. Mar ha erted.. sok jo arc van itt jelenleg is,kerdes,hogy te hogyan erzekeled a vilagot..."valami haverral...letiltottatok a nicket..." Szomoru,h itt tartasz.
Nagyot nem kockaztattal itt sem. En mar javareszt kulfoldon vasarolok,elelmiszert is,meg lassan kb mindent is,mert rohej,h egy allegrorol olcsobban megjon valami,mint belföldről.
emléxem de te nem emléxel ez miért volt. Egyrészt a bankok kötelező tartalékát 1%-ról 5%ra majd 10%ra emelték.. És a bankoknak kötelező volt akár 1 napra is MNB számlára rakni a napi huf likviditásukat. Talán mert felmerült a forint ellen spekulálnak.
az infláció magasabb lesz..nagyon elcsodálkoznék ha nem. nálunk 1,8 németek 2,7% osztrákok 3,8% Fogynak az olaj és gáztartalékok, és már nem annyi az ára mint volt. kizártnak tartom ne emelnék a kamatot ha kezdik kivonni a pénzeket. netto 6,5% alatt senki nem fogja a pénzt állampapírban tartani. Azért nettó mert vélhetően nem marad adómentes az állampapír kamat sem. Infláció + 3-4% prémium elvárható
Akkor Te már nem emlékszel arra, hogy amikor 2022. őszén beütött a krach, és az MNB kénytelen volt bevezetni a 18%-os kamatozású, 1 napos betéti gyorstendert, csak külföldi pénzintézeteket engedtek a közelébe? A betéti kamatok plafonját meg az aktuális DKJ hozamok szintjére korlátozták. "Betéti kamatplafon" becenéven kb. 13%-os szinten. Az más kérdés, hogy a hatalmas infláció miatt, időben jóval később a Prémium Magyar Állampapírral már tényleg lehetett lakossági ügyfeleknek is 17-19%-os papírokat venni.
a fidesznél az volt a lényeg inkább a szép magyar embernek fizetik ki a kicsit magasabb kamatot mint valami kalandor karvalytőkének devizában. Ráadásul otta váltási költség és a dviza váltással gyengítik a forintot. Ez az állampapír kamat itt van és esetleg bemegy a fogyasztásba, tehát visszacseppen egy része áfa formájában a vállalkozó oldalán pedig taoként. Ha végigszámolod jó az egyenlet. Aki pedig újra befektette állampapírba az egyben finanszírozta is a kifizetést. win win. Ráadásul passzív pénzek mozdultak meg a cihákból vagy elszívtak bankoktól olyan látraszóló betétes pénzeket amit a bankok ingyen használtak és az állam a banknak fizetett rá kamatot. Teljesen jó konstrukció. Okosan kitalálta mató.
Én most vettem 350en, revolut 2FT spreaddel adja 352ért. Nekem a nyaralós költőpénz amit veszek mindig. Felőlem mehet még lentebb. Nem vagyok saját pénzem ellensége
biztos a kortól van nem emléxel. Voltak itt jó arcok de ti feljeletgettétek őket és valami haverral letiltattátok a nicket. Persze mert nem tudtatok ellenük érvelni. Nekem egy nick elég. Ezen a fórumon ez a nickem.
Én ezen nem vergődöm. Meg nem is tartok fenn külön nickeket. Ugye az is egy bizonyítvány,ha valaki igen. Mellesleg egyszer már bevallottad,szoval nem értem,mit jatszod itt magad,sztem kb mindenki tudja rolad.. Amugy meg pont lesz.rom,hany nicked van,csak vicces amikor osztod az észt,h kinek hany véleménye van, Coelho magasságokból.
Én úgy értettem, hogy ha mindenki 6,5% átlagban ül, akkor ennyi hiánnyal tuti lehet számolni az ÁKK részéről, amit ki kell fizetni. Míg anno 0,5-1%-al ekaristoltak simán, ez most a 6,5x-ese. Ez kicsit gátolja a gazdasági boomot, főleg ekkora államadósságnál. Nem 30000 MRD-nak a 0,5-1%-a, hanem ?60000 MRD-nak a 6,5%-a.
Azt lehet tudni, hogy a lakossági papírok hány százaléka van most a 7 %-os fixmápban? Sokan, mint írtad korábban, még +0,25 %-os pmáp-ot is tartják. Gondolom sokan maradtak a bmáp-ban is. Ezt a 6,5% nettó bukót hogyan kell érteni?
Magyar Állampapír tulajok