Mêe mindig nagy felárat fizetünk a régió országaihoz képest a Fidesz elcseszett, felelőtlen gazdaságpolitikája miatt, de ezt, mint okot valahogy még mindig nem akarod megérteni.
Ezt afeltételezett inflációt a jelzett PMÁP sorozatok nem fogják lekövetni, mert egyrészt nem engedik az inflációt elszállni, másrészt a PMÁP csak két év késéssel reagál az adott év inflációs változásaira. Én is kiszálltam tavaly márciusban a 2028K-ból emiatt. Most érdemes részvényben gondolkodni MÁP+ helyett, mert a választások óta pl. OTP 10%-ot esett, aki most résen van, nem rossz beszállót kaphat el. Persze az egy másik kávéház a lakossági állampapírhoz képest, meg nem biztos, hogy holnap lesz rajta nyereség, de aki 3-5 évben gondolkodik, ott már komolyabb hozamok lehetnek.
Az infláció nőni fog, amint kivezetik a fidesz által bevezetett demagóg, populista, kommunista árstopokat. Ez az 1,8% igencsak megerőszakolt szám, a valós simàn 5-6% lenne és akkor kiderülne, hogy az ÁAK átesett most a ló túloldalára. Ettől függetlenül ha az állam olcsóbban tudja magát finanszírozni (úgy, hogy áprilisra a fidesz elherdált közel 4000 milliárdot az éves hiàny bő 90%-át), az mindenkinek jobb lesz a kevesebb kamatkiadás által. Van honnan visszajönni, amikor az éves hiàny bő 90%-a teljesült, az államadósság cirka 70000 milliárdra nőtt és az MNB-ben is tátong pluszban egy 6-7 ezer milliárdos lyuk
Mindenképp megéri váltani. Legjobb akkor lett volna, amikor még 7%-ost lehetett kapni. H az infláció mennyi lesz, az jó kérdés. De mivel a pmáp 1 év késéssel követi le az inflát, a kövi év garantáltan gyenge lesz vele. S azután már csak 2 év marad a lejáratig.
Sziasztok Ha valaki eddig még nem tette meg, akkor át kellene szállni gyorsan a 1,5% prémiumot adó (jelenleg 5.9% kamat), Prémium Magyar Állampapír 2029/I 2029/J 2030/I 2030/J sorozatokból mondjuk a még holnap kapható MÁP+ (6-7%) -os sorozatba?
Ugye instant 1% bukta így idő előtt és először csak 0.1%-al hozna jobban, ha jól számolom (rögtön 0,9% bukta, amit így több év papíron kitermelni) Na de hogy fog alakulni vajon az infláció? :))
van egy ilyenem hogy a logikátlanságokra és csúsztatásokra reagálok. De amúgy csak annyiban függök a politikától hogy nem szeretem a keletre tolódást és a huxit kockázatát, azt le kell reagáljam kerül amibe kerül. Ennyivel nyugodtabb vagyok.béke
Na úgy a jó ha neked is jó. Végre nem cseszegeted az embert :) Máris látszik jobb. Aki cseszegeti a másikat,annak valami nem jó. Változtasson rajta. Béke
Abból indulok ki, hogy a 0 kamatok és 0 infláció idején is volt 4,95ös máp+. És azok békeidők voltak. Most meg folyamatosan megy a balhé valahol. És még a békeidők közül is kiugróak voltak, nem értették a közgazdászok, hogy lehet egyszerre növekedés, alacsony kamat és alacsony infla. Persze tudjuk miért, mert lakáspiac és részvénypiacba ment a sok pénz, az inflálódott rendesen. De lesz-e mégegy ilyen időszak ilyen hamar? Én nem hiszem.
Akkor azt képzeld el azt milyen unalmas mindig hogy "zsákolt euro, dollár" mennyi veszteséget termelt. Mert nyilván annak a hozamától eltekintünk (nézzünk szintén nulla tevékenységgel járó privátbanki tbszes hozamokat a fair összehasonlításért, amit persze forintban számolva valóban csökkent a forinterő) Nem lehet hogy nem a befőttesüveghez kellene hasonlítani egy befektetői fórumon? itt szintén mintha aprócska csúsztatás lenne, nem? "senki nem kényszerítitte őket játszanak az állam ellen" Tehát aki nem forintba, állampapírba tette az az "állam ellen játszott." Akkor már mindjárt a hazájuk ellen áskálódtak nem? Attól tekintsünk is el hogy egy jelentéktelen kisebbség munkajövedelemből él aminek most felment az értéke (dollárból, euróból nézve). Kit érdekel, csak a papagájkaja forintos piaci árából érdemes kiindulni, ezt is "elfogadom". Illetve nyilván az elvárás mindenkinél a kánanán (örökélet ingyensör) volt ezt is jól sugallod. De nyilván "elfogadom, nekem mindegy, nekem jó így, senkit nem akarok meggyőzni" ahogy mondod. Én örülök.
Én amúgy csak azt sajnálom hogy többé már nem nagyon megéri berakni.. vót egy kis dellám melók, kecók, hasitasi, mindig beraktam aztán szartam rá csak csipogjon az sms.. na mindegy, ingatlannal szarásig vagyok, a tőzsdéhez nem értek így 5%kig még rakok be.
Magyar Állampapír tulajok