Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash2 szerda, 09:12
Előzmény: #43747  balentum
Munka! ne káromkodj! Látod, idegrohamot kapott..:-)  Majd megy a tőzsdére aztán a bróker felhívja hogy a pénze köddé vált meg mínusz 20% 6 hónap alatt aztán a bróker a mélygarázsból kifarol a Porsche-val aztán visszasírjuk mi még ezt a mínusz 0,5%-ot.. 
forster0123 szerda, 09:11
Előzmény: #43738  Hathor
Még jó, hogy számtalanszor leírtad hogy neked nem hiányzik a tőzsdével járó stressz és csinálja aki akarja.
Aki meg politikai alapon hoz befektetési, pénzügyi döntést, azt meg inkább nem minősítem, megteszi saját maga.
fej váll
fej váll szerda, 09:06
Előzmény: #43754  casual
Mi ebben a hihetetlen? Egy vélemény mellé behoztam egy másik nézőpontot is. Szerintem ettől még nem sérül a vita.
Hathor
Hathor szerda, 09:01
Előzmény: #43755  N0MAD
Nem. Nekem mindegy ki mit csinál.
Csak évekig ezt olvastam itt. Nem tartanak forintot, nem vesznek allampapírt mert nem támogatják ezt a kormányt, nem finanszírozzák. Álmomból felkelve is ezen mondatok csengenek fülemben.
Érdekel most, hogy negvan a vágyuk, fordulnak-e Forint tartásba, és finanszírozásba..
Itt keményen ment több évig ez az ellenzéki duma.
Nem volt könnyü állampapírosoknak ezt olvasni. Most 1hónapja változtott kedvükre a helyzet, érdekel mennyi örülnek ennek amit vártak. Nyilván nem jó, hogy a 400on zsákolt euro/dollar most 355/306, de senki nem kényszerítitte őket játszanak az állam ellen.
Most változik-e a széljárás.
Én mondom sajnos nekem rosszabbodnak a feltételek, elfogadom. Keresek alternatívát, más lehetőséget, majd alkalmazkodom.
Még mindig várom a ránk váró kánaánt, nert akkor megtakarítani sem kell, olyan jó lesz. Egészségügy, oktatás legalább helyre áll. Tele lesz az állami kassza, mindenki jólétben él.
Szép álom, állok elébe.
Üdv
N0MAD szerda, 08:55
Előzmény: #43739  fej váll
"érdemes néhány dolgot mérlegelni.Az állampapír hozama garantált (ha az állam fizetőképes marad), míg a tőzsde és különösen a Forex nem."
Istenem, amikor hathort győzködik az állampapír előnyeiről és hogy tőzsdére vinni kockázatos, már csak ezért megérte a rendszerváltás :D
N0MAD szerda, 08:53
"vagy elkezdem felélni." "finanszírozzák Tiszát alacsonyabb kamatra, ha már Fidesznek nem adták magasabb kamatra,"
Na, az vicces lesz amikor te fogod mondani hogy fontoljátok meg teszitek e állampapírba, elveszti a reálértékét és különben is ezeket támogatjátok vele????????
Mit is mondtál régebben az ilyenekre?
Na ja, az üléspont határozza meg az álláspontot.
casual szerda, 08:52
Előzmény: #43752  fej váll
És még ezt is, hihetetlen...
Hathor
Hathor szerda, 08:36
Előzmény: #43747  balentum
Mondod mindig a baromságot.
Nem tűnt fel, hogy nem kellett eddig sem elmenni.
Annyi a most öröklés előtt álló ingatlan, hogy unokákat is eltartja, ha most nullára írnám a rőkét is.
Írtó fárasztó ez az állandó beledumálásod én mot csináljak, velem foglalkozás.
Nehéz életed lehet.
Látszik gondok cannak, de azt magadnak generálod. Nekem semmi bajom, nem is kell rám fognod
fej váll
fej váll szerda, 08:32
Előzmény: #43743  casual
Értem, amit mondasz, és részben igazad is van. Ugyanakkor én nem azért osztom meg ezeket a válaszokat, mert kész igazságként kezelem őket, hanem mert érdekesnek tartom, hogy egy mesterséges intelligencia hogyan lát egy adott kérdést. A saját véleményem természetesen továbbra is megvan, az MI válaszait inkább egy plusz néző pontnak tekintem a vitában. Aki nem lát ebben értéket, annak nyilván kevésbé érdekes, de szerintem néha hasznos lehet egy külső, érzelmektől kevésbé befolyásolt megközelítést is megnézni.
Hathor
Hathor szerda, 08:32
Előzmény: #43746  Freeshark
Igazad van rosszul írtam. Magyarositottam :)
balentum
balentum szerda, 08:29
Előzmény: #43745  signal2
DKJ 0719 és 08.22 már most 4,95% és 09.30-5,1%, 10.28-5,11%, 12.23-5,2% jelenlegi állapot szerint.
Hathor
Hathor szerda, 08:27
Igen.
Gyakorlatilag ugyanazt leírtad átfogalmazva, megerősítve 
Köszönöm.
Kb ennyit tudok hozzá fűzni most a témához.
Mondtam alkalmazkodom a piachoz. Én már életem végéig elvagyok a tőkéből, gyerekek is el lesznek indítva. Már csak élni kell.
Ezt könnyítette meg az eddigi hozamszint itt, nem kellett agyalni sokat, nyugodtan utazgathattam, utazgathatok mellette. Ha változik,változtatok én is.
Majd meglátjuk mennyi pénz marad állampapírban ezután.. nagy kapkodásra innen ne számítson senki.
Ez van.
Ha ez kell, ez kell. Én elfogadom
FR73 szerda, 08:24
Előzmény: #43744  casual
Legutóbbi 5 éves aukció átlaghozama 5,42% volt. Ehhez viszonyítva a lakosság felárat kap.
balentum
balentum szerda, 08:24
Előzmény: #43740  casual
Nehéz idők jönnek.:))
El kell menni dolgozni (de ugye az szánalmas és megalázó) vagy felvállalni a kockázatot és újból neki állni spekulálni.
No azzal semmi baj, mert az "hazai pálya" lesz és újból jöhetnek az ékek, vállak és fülescsészék.:))
Freeshark szerda, 08:21
Igen, Interactive Brokers, direkt írod helytelenül h Inter Aktív Brokers?
signal2
signal2 szerda, 08:20
Előzmény: #43734  GajdicsNemErti
Simán mehetnek 5% alá, minthogy már voltak is ott.
casual szerda, 08:17
Előzmény: #43742  FR73
Bizony, éppen ezért nincs értelme az olyan mondatnak, hogy ha 6% alá megy, akkor igen, vagy akkor már nem...

Hisz majd akkor, amikor ez megtörténik lehet csak aktuálisan értékelni a helyzetet. Ugyanis ez nem úgy fog bekövetkezni, hogy minden más körülmény változatlan marad. Könnyen lehet, hogy mégis ez lesz akkor is a legvonzóbb alternatíva, pláne olyan szempontok alapján, ami szerint valaki most is amellett dönt, hogy a teljes portfólióját itt tartja.
casual szerda, 08:12
Előzmény: #43741  fej váll
Egyetértek. Ezért lenne jó, ha te véleményedet is megismerhetnénk, nem csak annyit csinálnál, hogy bemásolnád az MI-nak az itteni hozzászólásokat, majd a kapott válaszokat osztanád meg itt.

De persze elképzelhető - ahogy mondtam is - hogy valakiknek ez is érték itt.
FR73 szerda, 08:10
A hozam mindig relatív. 6% is lehet nagyon jó hozam, és 16% sem mindig az.
Mindenki saját élethelyzete szerint el tudja dönteni.
Politikai párthoz igazítani a portfóliót pedig butaság. Kockázat/hozam van, a forex és a tőzsde egészen más kockázati szint és időráfordítás, mint egy állampapír.
fej váll
fej váll szerda, 08:10
Előzmény: #43740  casual
Az MI egy eszköz, nem pedig a társalgás helyettesítője. Információgyűjtésre kiváló, de az emberek sokszor nem csak információt keresnek, hanem mások véleményét, tapasztalatát és reakcióit is. Ezért léteznek továbbra is fórumok és közösségi oldalak.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek