Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ktamask péntek, 18:03
Előzmény: #39996  Stiv
Feleségemnek 2 féle van jelenleg:
2027Q1, addig tartom, amíg lehet, ha 2031Q2 előtt butítják a fixmápot, akkor 2031Q1 lesz belőle, teljesen mindegy mikor váltom le, 7-7%-osok.
2031Q1, már nem variálom, marad.
Nálam ilyenek vannak, amikkel majd lesz valami, egyelőre kivárás:
2030/I ez PMÁP, a többi 6,5-os fixmáp:
2028/Q12
2030/Q2
2030/Q3

Egyedül a 2028/Q12-nél nincs kérdés, azt le kell váltani 5 évesre.
2030Q2-Q3 6,5 vs. 7%, ezekkel az a bajom,h durván 2,5 év (kiszámoltam), mire a -1% bukó visszajön.
Ha ez idő alatt le lehetne váltani egy jobbra, akár akkor minek cserélem le? tehát ez dilemma.
Bár ennyi erővel a 2028-as is hasonló kategória, de az relatíve kevés.
PMÁP nem lesz kérdés, ha butítják a fixmápot, 75-85%-át átbillentem fixmápba, ez a terv
ktamask péntek, 17:47
Előzmény: #39996  Stiv

Ha jön a butítás, én a 2027-eseket is eladom, és mennek át 2031Q1-Q2be, amelyik lesz éppen.
Stiv
Stiv péntek, 17:40
Előzmény: #39997  kisvasutas
Google AI válasza.. 
.
Ez a probléma általában akkor merül fel, ha a korábban rögzített meghatalmazás időbeli hatálya lejárt, vagy a rendszer egy technikai frissítés (például a 2026-ban egyre szélesebb körben bevezetett Digitális Állampolgárság Program (DÁP) integrációja) miatt biztonsági okokból újbóli megerősítést igényel. Mi a teendő?
  • Meghatalmazó belépése: A meghatalmazónak (a számla tulajdonosának) kell belépnie a WebKincstárba vagy a MobilKincstárba, és az "Ügyféladatok" vagy "Beállítások" menüpont alatt ellenőriznie a meghatalmazás státuszát.
  • Új meghatalmazás rögzítése: Ha a rendszer szerint lejárt, a meghatalmazónak újra meg kell adnia a meghatalmazást. Ezt elektronikusan is megteheti, ha rendelkezik Ügyfélkapuval vagy DÁP azonosítóval.
  • Rendelkezési Nyilvántartás (RNY): Érdemes ellenőrizni a magyarorszag.hu oldalon a Rendelkezési Nyilvántartást is, mivel az állami szervek egyre inkább ebből a központi adatbázisból dolgoznak.
  • Személyes ügyintézés: Ha az online felületen nem sikerül a megújítás, a meghatalmazónak és a meghatalmazottnak közösen, vagy a meghatalmazónak egyedül (a meghatalmazott adataival) be kell fáradnia egy állampénztári ügyfélszolgálatra az érvényesítéshez. 
  • Fontos: 2026-ban a Kincstár kiemelt célja az online ügyintézés egyszerűsítése, de a biztonsági protokollok miatt a meghatalmazások nem újulnak meg automatikusan. 
    kisvasutas
    kisvasutas péntek, 17:34
    Valaki tudja mi ez az újabb ostobaság hogy meghatalmazottként látom a meghatalmazó számláját de sem venni sem eladni nem tudok mert jön egy üzenet  hogy lejárt a meghatalmazás. Persze erről se sms se mail se semmi egyik félnek sem......... 
    Stiv
    Stiv péntek, 17:28
    Előzmény: #39994  ktamask
    Ha hozzányúlnak a 7%-os fixhez akkor lehet, hogy MÁP pluszt veszek....
    2027-ben már járnak le a 3 éves 7%-os fixek....Ezeket lehet, hogy rosszabb feltételekkel lehet majd visszaforgatni..
    ktamask péntek, 17:15
    Előzmény: #39811  z0li23

Közeledik az MNB alapkamat csökkentés "jön a hurok" elv, kivárás.
    ktamask péntek, 17:09
    Előzmény: #39991  Stiv

A nagy kérdés, ha csökken is az alapkamat 6,5% alá, a fixmáp lentebb megy 25bp-vel? vagy marad a "beterelés" A 7%-os fixmáppal? Erről kinek mi a véleménye?
    ktamask péntek, 17:08
    Előzmény: #39990  berlini

Vagy ki vette a diplomáját, és ki járt rendesen oskolába'.
    ktamask péntek, 17:06
    Előzmény: #39988  Stiv

Én még tartom a PMÁP-ot, jövőre 5,9%-ot ad fixmáp 7%-ot, egyelőre.
    BMÁP nem döglött be, csak a mostani papírok már "neccesek", mert ha mégis jön valami boldogság, akkor 7% alá bemegy, és akkor a fixmáp már jobb, "kockázatmentesebb".
    BMÁP-ból jönnek a lejáratok, amiket valamibe vissza kell tenni, BMÁP már nem annyira jó, mint a 2029N, így rakják fixbe, emiatt nem bővül.
    Nem döglött be, csak van jobb, szerintem jobb, bár Motoroska szerint BMÁP tapsol hamarosan, én nem annyira érzem ezt így, aztán majd kiderül.
    2029N jelenleg nagyon jó, 7% felett ad.
    Még 1 év és 3 hónap, és jön a+2,5% prémium. (mert a köv 3 hónap kamata már 7,6körül van ismét), amit levontam, amúgy 1.5 év még.
    Stiv
    Stiv péntek, 16:22
    Jól állja a sarat a forint – mikor jöhet az első kamatcsökkentés?Januárban még talán nem, de az azt követő hónapokban egyre valószínűbb, hogy az MNB el fogja kezdeni a kamatcsökkentéseket Magyarországon. A piac ezt most már erősen árazza, miközben a forint nemhogy jól állta a januári havat, de egyenesen a december eleji szintekre erősödött. Ebben a fejleményben két dolog is érdekes: egyrészt az, hogy egyszerre mérséklődnek a kamatvárakozások a forint stabilitása mellett, illetve az, hogy a forint mennyire jól viselte a januári globális hangulatingadozást.
    A fentiek azt jelentik, hogy ha hamarosan nem kezd kamatcsökkentésbe az MNB, az a forintot még tovább erősíthetné, hiszen ezzel (valamennyire) kiárazódnának a kamatcsökkentési várakozások. 
    Az év eleji inflációs adatokat azonban mindenképpen jó lenne még látni. Erre legkorábban a februári kamatdöntéskor reagálhatna az MNB. 
    Ugyanakkor a márciusi döntéskor új inflációs előrejelzés is fog készülni, ami időzítésben alkalmasabbnak tűnik a kamatcsökkentés elkezdésére. Addigra az év eleji átárazások is még jobban fognak látszódni. 
    Emiatt úgy gondoljuk, hogy márciusban jöhet az első, 25 bázispontos kamatcsökkentés idehaza, amit júniusban még egy vágás követhet. Ezt követően elképzelhető, hogy átmenetileg kivár majd az MNB: az infláció az év második felében az árrésstopok fennmaradása esetén is magasabb lehet majd, mint az év első hónapjaiban, és a költségvetési kiengedés miatt megnövekedett kereslet is ezt fogja inkább segíteni.
    Egyébként, ha az infláció terén minden jól alakul, már 2026-ban is 6 százalék alatt lehet év végére az irányadó kamat. 2027-ben folytatódó kamatcsökkentésre számítunk, egészen 5 százalékig – írta elemzésében Árokszállási Zoltán, az MBH Elemzési Centrum igazgatója.
    https://piacesprofit.hu/cikkek/gazdasag/jol-allja-a-sarat-a-forint--mikor-johet-az-elso-kamatcsokkentes.html?oldal=2&utm_source=rss&utm_medium=referral
    berlini
    berlini péntek, 16:20
    Előzmény: #39989  Stiv
    Nem eléggé alapos a felmérés.
    Meg kellett volna a diplomásokat kérdezni, hogy kihogyan szigorlatozott és milyen jeggyel védte meg a szakdolgozatát. Biztos ott is érdekes dolgokat lehetett volna kideriteni.
    Stiv
    Stiv péntek, 16:09
    Előzmény: #39986  ktamask
    Tartani vagy eladni? Erre jutottak az állampapírosok
    A Prémium Magyar Állampapírok kamata az infláció csökkenése miatt jelentősen visszaesett, ami sok befektetőt lépéskényszerbe hozott. Bár nagy volt a visszaváltások hulláma, a lakossági állampapírok állománya összességében stabil maradt.
    A képzettebb, tudatosabb megtakarítók inkább átrendezték portfoliójukat, mint az alacsonyabb végzettséggel rendelkezők: míg a felsőfokú végzettségűeknek csupán az 55,1 százaléka nyilatkozta azt, hogy nem rendezte át a portfólióját, addig a legfeljebb általános iskolai végzettségűeknél ez az arány 88,9 százalék volt. A felsőfokú végzettségűeknél az átlagnál jóval nagyobb volt azok aránya, akik más, feltehetően kockázatosabb eszközt választottak: összesen 26,0 százalék. Az állampapírt állampapírra cserélők aránya a középfokú végzettségűeknél volt a legnagyobb, 21,7 százalék. Az életkori szerinti csoportok közül a 65 éven felüliek voltak a legkevésbé aktívak, közülük az állampapírral rendelkezők 82,8 százaléka mondta azt, hogy nem változtatott portfolióján.
    Az is megállapítható, hogy minél több megtakarítással rendelkezik valaki, annál inkább változtatott a portfolióján és meglepő módon annál inkább volt jellemző, hogy csak az egyes állampapírok között rendezte át portfólióját.
    https://www.economx.hu/gazdasag/tartani-vagy-eladni-erre-jutottak-az-allampapirosok.822771.html
    Stiv
    Stiv péntek, 15:55
    Előzmény: #39986  ktamask
    BMÁP ahogy erősen kezdett úgy mostanra be is döglött teljesen, a 2029/N továbbra is veri a mezőnyt...
    A PMÁP-ból kiszednek havi 80-100 milliárdot,  ez nagyobb rész Fixbe a kisebb rész MÁP+ ba meg Takarékjegybe megy.....A MÁP+ lassan kapaszkodik, jövőre ez is beérheti a PMÁP-ot... 
    berlini
    berlini péntek, 15:38
    Előzmény: #39984  slash2
    Csak vicces akartam lenni :)
    Motoroska péntek, 15:24
    Előzmény: #39983  ktamask
    A héten vettem, 2/3 rész MÁP+  és 1/3 rész Fixet ,és ma a kamatokból Bmáp 31/R2.
    Sztem a bmáp lesz a nyerő
    Jöhet a cunami
    slash2 péntek, 15:21
    Előzmény: #39982  berlini
    Elnézést , vedd úgy hogy nem írtam semmit. Most olvastam vissza, azt hittem kötekedsz mint az apázó izomka.   
    ktamask péntek, 15:16

Megy a hülyeség, egyből jönnek a -10 értékelések.
    Gondolom ti nem vettetek fixmápot, és nem jött kamatfizetésetek, ezért van rossz kedvetek.
    Mindenki előtt ott a lehetőség, csak meg kell nyomni a buy gombot.
    berlini
    berlini péntek, 13:53
    Előzmény: #39980  slash2
    :)
    ktamask péntek, 13:34

Nőként pedig Hathort kell meghódítani.
    :)

Topik gazda

Hathor
    Hathor
    4 5 1

aktív fórumozók