Én is csak gyűjtésre -nem valós befektetésre - használom a fixmáp és a Bmap állományaimat. Nagyszerű lehetőség ez a likviditása miatt a következő ingatlan vásárlásra. 🙂 UI. Brutális a valós infláció .
Nem vagy semmi! Felkelsz, aztán ott folytatod, ahol tegnap abbahagytad! Nem csodálom, hogy Hathornak tele van a .... Ez állampapír topik!!!! De az is érdekes, hogy az ingatlan 5 év alatt garantáltan dupla lesz megint!!! Elfelejtetted hozzátenni, hogy nem befektetési tanács! Áruld már el, honnan tudod, mennyi lesz az ingatlanod ára 5 év múlva? Nem kell válaszolni, mert nyilván sehonnan! Aztán hallottál már olyanról, hogy diverzifikáció? Én részvény/kötvény portfolióban vagyok most már, fele/fele arányban. Nyilván, ha valami nagyon jó lehetőség adódna a tőzsdén, 1-2 nap alatt pakolok át Mápból részvénybe, nem úgy mint egy ingatlantulaj! Végére én is átmegyek papagájba: nagyon ügyes vagy az ingatlanba, de én 4ig-el(ja meg Otpvel) még annál is nagyobb hozamot értem el, úgyhogy nyugodtan bevehezsz egy lázcsillapítót, vannak nálad nagyobb zsenik is! Esetleg egy reménytelen próbálkozás a részemről: ez állampapír topik, nem ingatlan!
Ezt sokan nem értik meg vagy a kényelem miatt nem akarják megérteni. Viszont a kényelem öl. Sokan megfognak lepődni 5-10 év múlva hogy miért nem tihamérre hallgattak 2025-ben. A Fiat (fedezetlen) pénz korában az egyik legjobb befektetés a befektetési ingatlan vásárlás. Napokban beszéltem villanyszerelő vállalkozoval, rovancs van a vill boltokban, áremelésre készülnek, kb plusz 15 %. Bútorok szintén plusz 10-15 % Ingatlanügynököm mondja: Közjegyzői díjakat -kozpontilag- brutálisan megemelték , +50%. Én szóltam időben, meg júliusban. 🙂👍
"Ezek a tények de mikor realizálsz?" . A havi tőkejövedelmem -ami folyamatosan novekszik- többszöröse a megélhetésünknek , így nem látom értelmét a realizálásra.
El lesz inflálva .. nem csak itthon ... az állampapír továbbra is ha ilyen magasak az államadósságok nincs más út..! Ami itthon 7 % ért csillog és szép lehet jövőre nem sokat fog reál értékben jelenteni. ( mondjuk mert az árréstoppot elengedik )
"Nézd meg 2010-2016-at." . Megnéztem és elemezték. Majd 2013-tol a gödör alján nekiálltam vásárolni. Pl 42 m2-es masfelszobás lakás 3,8 millió. Covid idején szintén figyeltem. Míg mások pánikoltak a világ járványtol , én újra vásároltam az ingatlanokat. . Válságban vásárolni,✔️ Mániában tartani.✔️
"Most ilyen hülye világ van, és ez a szerencséd." . Szerencsének azt hivják az emberek mikor a felkészültségem és a jó lehetőség találkozik és akkor én bizony nem tökölök, hanem határozottan cselekszem. 🙂👍
A tőke 5 év alatt : Ingatlanban duplázodik, Állampapírban inflálódik. MÁP+ 40. Eddig duplázódott. Nézd meg 2010-2016-at. 5 év alatt lefele ment. Most ilyen hülye világ van, és ez a szerencséd.
Jav, Stayerke. A tőke 5 év alatt : Ingatlanban duplázodik, Állampapírban inflálódik. . A hozam a beszerzési árhoz képest: Ingatlanban növekszik, Állampapírban stagnál. . Tudom ez sokaknak nem tetszik, de ezek a tények.
Ugyanezt próbáltam elmagyarázni Stareyknek, de hiába. . Egyébként en csak gyűjtésre -nem valós befektetésre - használom a fixmáp és a Bmap állományaimat.Nagyszerű lehetőség ez a likviditása miatt a következő ingatlan vásárlásra . 🙂
Nem fogja hozni. Nincs már 1-2-3 éves futamidő, mint régen, csak min. 5 év. Új zsetonra nálam már csak DKJ rövidre, BMÁP-ot is lebutították, nekem így az már nem érdekes. Gyakorlatilag ez az új butított kínálat egy nagy nullát ér nálam.
Magyar Állampapír tulajok