Melyik rész volt a sértő? Az édesanya? Ezt kultúráltabban leírni nem lehet. A story meg nem feltételezés, igaz.Maga Spiller barátod mesélte évekkel ezelőtt Ibiza néven a Stocklandyard fórumán.
Szerintem vannak jó bef.alapok. A többéves/évtizedes teljesítmény mellet, figyelembe véve néhány fontos mutatót (szórás, Sharp-index stb), követve a hivatalos (ellenőrzött!) jelentéseket, közzétételeket, valamint a személyi változásokat - lehet jókat találni, és ezekből portfoliót építeni, ill. bevenni a portfolióba.
Ismet bizonyitast nyert h a stilus maga az ember. Masok edesanyjanak a sertegetese feltetelezesekkel operalva szimplan bunkosag. Masreszt ez egy allampapir topic (kene h legyen). Ha anyazni szeretsz, azt egy masik forumban kene csinalnod.
ezért vannak időszakok amikor 20-30% fölé kell tornázni a számokat, akkor senki nem fogja kivenni és hozza az új balekokat mert egy múltbeli eredményt vetítenek a jövőbe. A kedvencem az alapok alapja amikor a saját papírjaikat egy másik alapba összevonják. Ezt eladják a friss húsoknak és némi hasznot hoznak az alap alapban ülő régieknek. Persze némi karikatúra volt benne aminek a lényege a jellemző részek kiemelése, felnagyítása. Pl a nyugdíjalapok is hasonló számokkal működnek. Volt pár ismerős akinek a pénze majdnem ugyanannyi volt mint amit befizetett és semmi kamat vagy hozam nem volt. Segítettem nekik webkincstárt nyitni, máig boldogok.
Nyilván vannak ilyenek is, de hosszútávon csak hülyékből nem lehet fenntartani egy bef.alapot. Amiről írsz, az inkább az illegális pilótajátékokról, szerencsejátékokról szól.
Azért ez nem ennyire szögletes. Ha egy bróker folyamatosan apasztja az ügyfelei pénzét, azok előbb-utóbb otthagyják, nem lesz ügyfele. Ha egy bef.alap folyamatosan szar hozamokat produkál, a befektetők elviszik a pénzüket, kiürül, megszűnik.Ilyen alapon a cipész, az autószerelő, a gázos, a fogorvos stb. is mind az ellenségeid, mert “szar munkát végeznek, az a céljuk, hogy gyakran menj vissza hozzájuk.”Így nem működne a társadalom, helyette piaci verseny van, aki jól/elfogadhatóan teljesít, fennmarad, gyarapszik, aki nem, az kiszelektálódik.
Befalap tájleírás: Sokan örököltek valamicskét és mivel életüknem nem volt 1 milliójuk sem és semmi befektetői tapasztalatuk nincs. max takarékbélyeget vettek mert ha nem, csúnyán nézett a tancinéni.Mert már okos kotorászik a neten, meg is találja a legjobbat legokosabbat, hiszen a reklámok is ezeket a zs. féléket adják fel. a befektetési alap mi kell nekem kiállt nagyot, Nem érti mit beszélnek de hát ott az a szép grafikon, 8.ban látott ilyent ami felfele kunkorodik az jó. Mondták is hova kell menni, valami égitest. Összeszedi magát felveszi az érettségiző szentjánosbogár színű öltönyét a szép tiszta fehér sportzoknival a makkos cipővel oszt gyerünk a nagyemberhez. Szépen leültetnek, kérnek, egyenlőek vagyunk kérdik kérek e kávét, hozza is tüstént egy tökéletes miniszoknyás lény, meg kéne tapogatni mert ilyen szépet még nem látott. igazi lehet? Tetszem a szépségnek, rám mosolyog. Átlátok rajtad cicababa csak a pénzemért szeretnél. Szóval ilyen a felső 1%hoz tartozni. Itt van megjött ŐŐŐ ő is emberszámba vesz, élőben kicsit más de szépeket mond, dícsér amilyen okos voltam egyből megtaláltam őt a legjobbat ez kevesen tudják, különleges vagyok. Már csak be kell fizetnem a pénzem utána ne törödjek semmivel majd elintézik a sorsát, 10év múlva majd elcsodálkozom mondta és kádárosan csippentett a szemével. Aláíratott egy papírt, hogy megértettem és elfogadtam a feltételeket azokat a nyúlfarknyi kis költségeket levonják majd de mi ez majd a hozamhoz vagymihez képest. A következő fejezet a 10év múlva fejezet lenne, de ezt láthatjuk néhany frusztrált tikkelős, vállát csermanekesen vonogató hiszékenytől.
"AI-alapú áttekintésA 60-as években Magyarországon a kisgyermekek számára, egészen 6 éves korukig, napi fél liter tej ingyenesen volt elérhető tejjegy formájában. Ez a tejjegy rendszer a 60-as évek elejétől volt érvényben. A cél a tejfogyasztás népszerűsítése volt, és ezáltal a következő generációk tejivási szokásainak kialakítása volt a célja. " Huhhh de izgi.. Al.. Basszuuus.
A prajdon sokan ontudatra ebredtek. Tudod a buszkeseg napja. Jobban szereted mint tennmagad? Ez mar szerelem elso verig vagy mi van ott. 😊 A tied lehet nyuszi.
Meséld el a hallgatóságnak, hogy a 60-as évek végén,a 70-es évek elején,édesanyád mindig jeggyel küldött tejért,amit ápolónőként csencselt a kórházban , amiből te azt a következtetést vontad le és még néhány éve is állítottad,hogy 70-ben még jegyrendszer volt Magyarországon.🤣 Görbülj meg ha nem igaz ez a sztori, még a Stocklandon vitáztunk rajta!
"A kivétel vagy aki gyengíti azt a szabályt, hogy az ügyfelet úgy meg lehet észrevétlenül kopasztani, hogy még tapsol is hozzá" gondoltam szólok, a "gyengíti" az nem egyenlő az "erősíti"vel, de tőlem új szabályt is alkothatsz nekem napestig ajánlgathatod a befalapokat, teljesen immunis vagyok, de a kiid-ek olvasása azért nagyon tanulságos tud lenni, persze nem könnyű olvasmányok egy olyan világban, ahol tudományos mérésekkel igazoltan az emberek közel egyharmada funkcionális analfabéta, itthon még nagyobb lehet ez a szám, pláne a pénzügyekben
idősebb ismerősnek januárra volt előjegyzés időpontja műtétre. Aztán szépen csúsztak az időpontok.... Közben lejárt a laborja a CT-je az MRi-je. - Megcsinálták újra mert hamarosan.... Július van már nem is ígérnek neki semmit. Már a pénzét számolgatja és magánban keres már, de nála még mindig "csak a fidesz" :) - Miért Azahriah szavai jutnak eszembe ...... ?
100x beirtam broker nem a baratod, nem azonosak az erdekeitek. A kivetel nekem uj szabalyt alkot nem erosit semmit. Igen, az egyszeru nepekbez hirtelen penz kerult, mit meg nem er az a presztízs premium ugyfel lehet mikozben előtte csak szemelyi kolcsonert kuncsirgott vesztes testtartassal. Az aktivan kezelt befalapok a koltsegekre vannak kihegyezve. Vakitanak es beszurnak egy rovid mondatot, 10-20 éves távra kell befektetni naluk. Meg lehet nezni 5-10 eves tavon milyen ratyi hozamok vannak. Nalam a brokeri levelek jo kontraindikatorok.
Lakossagszam fogy . ingatlan szám növekszik..Sokaknak több ingatlana van...idáig . bérbe adta ... vesz egy szebbet kettőből..vagy külföldön ... most gyereket se kell vállalni ...Tolni kell az új lakás épitést is Meglehet borul az egész . mint 2008 ban ...csak legyen aki hitelt vesz fel
Magyar Állampapír tulajok