Ha valakinek utalsz, az általában nem saját számla. Akár az OTP-ről utalsz, akár a MÁK-ról. 1M Ft-nál 4500 Ft. 10M Ft-nál 45000 Ft. Amúgy én sem kockáztatnék.
"Azt a részét értem, hogy saját számlára ingyen utal a MÁK, de ha a cél-számla tulajdonosa nem én vagyok, " Akkor az nem saját számla. Nem próbáltam elmegy e az utalás, de ha igen és utána megkeresnek ne legyél megsértődve.
"Szinte biztosra vehető, hogy a mai kamatdöntő ülésén az EKB 25 bázisponttal fogja csökkenteni az alapkamatot, ezzel a betéti ráta 2%-ra, az alapkamat 2,15%-ra mérséklődhet."
Én amit nem értek: Én, mint magánszemély, mint egy MÁK számla tulajdonosa, és mint egy OTP számla tulajdonosa, nem teljesen mindegy, hogy egy Porsche Cayenne megvásárlását az OTP-s számláról utalva intézek, vagy a MÁK-ról? Azt a részét értem, hogy saját számlára ingyen utal a MÁK, de ha a cél-számla tulajdonosa nem én vagyok, hanem egy másik magánszemély, akkor ő neki is ingyen átutalja a pénzt a MÁK?
A kifizetést legkésőbb a 23. életév betöltésének napján kell kérni. Kieg.: a 18. év betöltése után nem lehet rá befizetni, csak kamatozik tovább az, ami addig rajta van.
Köszönöm. Másik kolléga is hasonlót írt, ~60% BMÁP, a maradékot ő FIXMÁP/MÁP+ között osztotta el (A fixmáp javára) Nálad nem MÁP+ van, hanem államkötvény, szintén a fixmáp javára (25 vs. 15) Az államkötvények közül melyiket tartod? Korábbi vásárlások? Nem NAV ellenőr vagyok, szimplán érdekelne, hogy amiről mi itt "vitázunk", hogy esetleg a 2033A-2035A ban vagy 2041/A-ben 2051G-ben vagy érdekelt?
ez május végi cikk. Érdekes, hogy csak az intézményi (nem lakossági) papírokról írnak benne, a BMÁP-ot meg sem említik, ami jelenleg több kamatot ad, mint bármi más.
"Megváltozott az utalással történő állampapír-vásárlás menete, a szokott módon bonyolított átutalások nem teljesülnek – vette észre az Economx. A Kincstár közlése alapján május 15. óta mindenkinek a saját értékpapírszámlájához tartozó egyedi számlaszámra kell utalnia, a korábban használt gyűjtőszámlákra már nem teljesíthető utalás."
Magyar Állampapír tulajok