60 ezer milliárdnyi államadósságot, soha a büdős életben nem fogják rendezni,max növelni,vagy éppen egy kövi kormányzat csökkent majd valamit rajta.A nagyobb része az ország nyakán marad mindörökké.Ámen.
A pontos válasz az, hogy a Kibocsátó (ÁKK) engedélye nélkül vehetsz max 100 millió névértéket (összesen) DKJ-ből. ÁKK engedéllyel bármennyit vehetsz, csak be kell menned egy ügyfélszolgálatra, ahol megkérik emailen az engedélyt (amit 1-2 órán belül meg is kapnak). Szívesen.
"Jól értem-e azt hogy dkj vásárlásból 1 magánszemélynek 100 milla a limit? Mármint több félét is vehetek, de összesen 100 m-ért?" --- Szerintem sorozatonként 100 millió, de ember legyen a talpán, aki annyit tud venni. Általában az van, amit te is tapasztaltál, hogy nincs elég névérték. /// "Illetve BMÁP 2028/R1 ha idő elött visszaváltom mennyi a bünti?" --- Igen, 1% a névértékre vetítve. /// "Vagy van ablak amikor ingyenes?" --- Ilyen ablak a MÁP+ esetében van, évente egy hét: ez pontosan benne van a nyilvános ajánlattételi dokumentumban (3.oldal).
Jól értem-e azt hogy dkj vásárlásból 1 magánszemélynek 100 milla a limit? Mármint több félét is vehetek, de összesen 100 m-ért? Mert próbáltam venni olyat aminél írja hogy ennyi meg annyi van, de nem tudok venni annyit se. Illetve BMÁP 2028/R1 ha idő elött visszaváltom mennyi a bünti? 1% Vagy van ablak amikor ingyenes? Köszi szépen a válaszokat előre is!
Igen maga a felület az teljesen jól átlátható és kezelhető. Viszont a stabilitásával vannak problémák kamatfizetési napokon. Nem értek az informatikához egyáltalán, de biztosan van ra módszer amivel ez javítható lenne.
Sokan meg - még mindig - bemennek a kincstárba, lepapírozzák a műveleteket. Nem bíznak az online platformokban, pedig maximálisan profi a felület. Az, hogy néha nem elérhető, belefér.
Erste oldalon ott van, ha valtozik atirjak. Elvileg van egy link ami akk oldalara visz ez lehetne a papirral kapcsolatos informaciok linkje. Ha kalkulalsz ez egy fontos info. Ez nekem nem tetszi amugy nagyon okos app.
A mobil app nagyon baráti de a webkincstár is teljesen jól használható. Kb egy nyugdijas is kényelmesen elvan ezekkel amin meg is lepődtem. Igazi magyar katasztrófa programot vártam de kellemesen csalódtam.
köszi az infókat. Hát, ha ez első 3 évben ugyanaz, akkor lehet megvárom a májust. 3+évre itt nem lehet számolni, folyamatosan rakosgatni kell ide-oda , komolyan mondom 3-4 havonta járok be átrakosgatni a cuccot. fárasztó.
A 2030/N1 BMÁP április 22-én lezárásra
kerül, aznap vásárolhatsz belőle utoljára. Utána jönnek a 2029/R1
BMÁP és a 2031/R1
BMÁP sorozatok, amelyeket április 23-től lehet megvenni. A 2030/N1 és a
2031/R1 között az a különbség, hogy az N1 kettő százalék, míg az R1 másfél
százalék kamatprémiumot ad az utolsó két évre. Az első három évben nincs
különbség közöttük, ugyanúgy 1% kamatprémiumot adnak. Az előrehozott vásárlásra
esetleg segítség lehet a hitelkártya, ha van, amit majd a májusi fizetésből
vissza tudsz fizetni. A 2032/I PMÁP-ot mindenképpen érdemes dobni és 2030/N-t
venni belőle, FR73 is ezt mondaná. ;)
Magyar Állampapír tulajok