Azért én diverzifikálok valamennyit EUR-ba, de az ott főleg MSCI World Core és SP500 ETF, a kisebb része a játszós pénz. Játszósban most a teljes tőke 4,5%-a van, melyen elszenvedtem összességében YTD -5,6% veszteséget (teljes tőkére nézve -0,25%). Ezt munkával is visszakeresem viszonylag gyorsan. Ha meg nyereség lenne a játszóson (pl. tavaly volt), akkor az némi apró.
Egesz eletemben sporoltam! Igen, meg kell nezni hogy mi mennyi! A felesegem ezt nagyon tudja! Nekem ezzel nem is kell foglalkoznom! Csak annyit tudok hogy kb egy evig ellennenk ha nincs bolt! Van kb 100 karton cigi ugy hogy ket szalat szivok naponta! Meg zugloban vettem 2016-ban 650 ft ert dobozonkent. Most nem tudom mennyi kb 2000 lehet! Nagyon ritka az a gazdasagtortenetben hogy valami olcsobb lesz. A penz ertektelenedik el! Tarazni kell olyan ertekeket amirol gondoljuk hogy dragabb lesz szvsz
En 100milliokat nem nyomnek sem euroba, sem reszvenybe. Oszinten euro vagy dollarba 1millional tobbet sem. Vegrm lenne leesne 350re innen, szaz milliokkal plane. Ugyanez reszvenypiac. Ott felezeseker, otodeleseket, tizedeleseket, nyrt csodoket lattam at itt irogato reszvenyesek papirjaiban is. Nekem ez nem hianyzik. Tozsden lehet 10millat kockaztatni mondjuk. Sokkal tobbet szigoru money managmenttel, azonnali stoppal. Na de ahhoz meg likvidnek kene lenni a termeknek. Javaban a nagy hozammal kecsegteto reszveny nem likvid, hova adod el? Jon a csod hir, ki veszi meg?
A tőke vagy vagyon nagyobb részének termelni kell a hozamot, ott nem szabad mellényúlni. Az aprópénz jót tesz a léleknek, de nem kompenzálja azt, hogyha mellényúltunk azzal a bizonyos nagyobb résszel. Ha a tőke 80%-án 10%-ot bukik valaki, akkor a maradék 20%-nak már 40% hozamot kell hoznia ahhoz, hogy visszahozza a buktát.
Most lebuktattál. Nem igaz az ath, ha forintra vetítve nézegetem a pemápot. A többi nálam pmáp, dkj rég likvidálva, 370-es eur körül. Abból már 2x volt be és kiszálló, most éppen várok, hogy merre megyünk.
Ez ATHs szamla kerdes is. Nalam marginalis kerdes. Veszteseget nem termelhetek tokepiacon, mert nem eri meg. Ezert nem fogim felcserelni a biztos jo penzt, bizonytalan rosszabbra. De ezt mindenki sajat vermerseklete szerint teheti. Eurot vettel, devizat. 390rol lejott 382re. Sok nem lehet, bar azt mondtad Te devizaba mentel at, de latom meg van allampapirod is. Tehat ATH szamla minden nap 390rol 382re jovo euroval. Oke. En elfogadom. Biztos allampapir kompenzalta
Nemigen erted. Mennyi lisztet veszel? En max 20kgot, plane, hogy maximalva van es volt a mennyiseg, es heti 3-4kg fogyott. Olyan butasagokat beszeltek. 20kilo liszt 3000Ft. Regen elfogyott a fel eve lezart arstop ota. Tegyuk fel volt 20kg lisztem 149ert,vehettem volna most 139ert, 10Ft/kg. 200Ft buko, egyszeri. Irtora el vagytok szallva ezzel. Azota elfogyott masik 20kg 139Ftos is :) Elmondom meg egyszer, utoljara. Fokukacekkal beszeltuk az inflacio kapcsan, hogy hol milyen arak vannak, spar, lidl, aldi. Jott, hogy mi mennyibe kerul, miert olyan draga. En elmondtam, hogy kisker aron 149Ft a liszt ara Lidlben, ebbol nekem 70dkg kell egy 75dkg koruli kenyerhez. Az kb 110Ft, de most nem szamolgatok, csak kb. Plusz egy 40Ftos eleszto darab, viz, so. Ez 150Ft kb kisker sajat beker aron, hazi kenyer adalekmentesen. Erre kerdeztem mire 890Ft 230ról a kenyèr a kozertekben. Azota le is jottek a kozerti 890Ftos kenyerek 590re kilos aron. Ezert kell nyomni a lisztezesedet. Elképesztő. Lenyeg, hogy van mire fognotok megint valamit.
Hathor biztosan nagyban nyomja, de árstopos lisztből is betankolt. Aztán a minap láttam, hogy a tesco már 139-ért adja a csodálatos finomlisztjét, ami minőségi, egészséges és fenntartható gazdaságból származik biztosan. Százalékosan nagy bukó, mert emlékeim szerint 149 majd később még több volt a bekerára.
Magyar Állampapír tulajok