Plusz ugye 10 évre fixáltam az akkori alacsony kamatlábat, szóval nagy nyerő vagyok. De nem az állam jóindulatán múlt, hogy ebbe a poziba kerültem, az biztos. :D
Ja, ez a 15 milliós határ vicc. Én húszas éveim közepén vettem egy garzont pár éve 20 millióért BP-n, lakhatási célból kimaxolva a hitelkeretet (80% hitel, 20% önerő), és megfizettették velem az illetéket. Persze, én nem vállaltam gyereket. Jó fejek. De igazából mit panaszkodom, a generációm többségének ez is csak álom, úgyhogy végül is jogosan csengettem ki a 800 ezret. Hogy miért nem úgy húzták meg, hogy csak a 15 millió feletti részért kellene illetéket fizetni, és nem az egészért,azt a kérdést inkább nem is pedzegetem :)
Igen. Ezert tul tavoli. 2-3ev mulva is lehet 30-50%infla is. Akkor mi van.. kski abban a papirban, de ha eladja, ide akkor is atjohet jobb papirba, felteve ha eladhato
EKB, FED mindenhol azt kommunikálják , még hosszú ideig maradnak magasan a kamatok, vagyis az infláció is tartós maradhat. Ha igazak a további kamatemelések, akkor viszont 2035A nagyot bukhat!
Igen, van jó és rossz támogatási fórma,ez is egyébként nézőpontok kérdése, hogy kinek mi a jó és a rossz.A végeredmény, hogy mind a két fórmációt az adófizetők!! fizetik meg, mint pl.a családi adókedvezmény lehetőségét is.
Mindegy jobb ha csak az aktualis temanal maradok, mert barmi mas, vsgy szemelyes tapasztalat, jon sz ugyeletes ordibalo leoltani. Mar semmi mast nem akarok offolni, ebbol is eleg
5% a spread. Fix 7.42% kamat? Nekem 2033i is tavoli, nemhogy 2035. Most volt èves fordulója, következő esedèkessèg jövő okt. 24. Ha megveszed ès el akarod adni -6% kapásból. Vègig tartva jó, bár 12èvre nem látom infláció sorsát
Itt nem az offtopiccal volt a gond (mivel az állami költségvetés kiadási/támogatási oldala a bevételekkel, illetve állampapír kibocsátással bőven kapcsolódik, például kamatok emelkedésében jelentkezhet a túlköltekezés finanszírozási igénye), simán csak nem volt jó az érvelésed. Ez messze a kisebbik gond lett volna - szvsz..
És akkor ami nem lenne a szokásos: visszaállítanák a jogállamot, lenne érdemi vita, a versenysport és a kormányzati kommunikációra szánt pénz nagy részét az oktatásra, infrastruktúrára és K+F-re költenék, és konkrétan az itteni témát tekintve: a szűk vevői csoport agyontámogatása helyett építsen az állam bérlakásokat kollégiumokat abból a pénzből. Ha ezeket meglépik, megdicsérem őket!
OFF Ezt arányos és méltányos közteherviselésnek hívják. Nem kell egyetérts az elvével, de akkor találd ki légyszíves, hogy mi az az összeg, amit a minimálbéres vagy közmunkás emberke és a NER-lovagok csapata számára is méltányos és megfizethető. ;) Gondolom érzed, hogy kinek hogy esne mondjuk havi 25e Ft adó. OFF2 Nem dolgozik, cége van ahol - termelés és működés nélkül - minimum adót fizet, amúgy a befektetései hozamából, kamataiból él (állampapír esetében adómentes). Ezzel nem őt szidom, csak hogy tisztán láss. Azt meg el ne kezdd nekem bemagyarázni, hogy a magánegészségügy és költségtérítéses képzések pont annyira elérhetőek az alacsony jövedelmű osztálynak, mint a vagyonosnak. Persze, a prospektust mindenki át tudja nyálazni...
OFF És ő meg többszörannyit tesz bele a közösbe (pl bérre rakodó járulékok, amik nem fix összegek, hanem %) és mégse kap cserébe jobb egészségügyet, oktatást... szóval fizet háromszor-ötször annyit ugyanazért a szarért. Gondolom ez is rendben van. (Szerintem nincs). Ha ugyanaz a szolgáltatás jár mindenkinek, akkor fizessen mindenki fixen havonta X ezer forintot adóként és semmi más levonás se legyen. Aztán mindenki oldja meg, ahogy tudja.
Magyar Állampapír tulajok