Nekünk is múltkor 18.00után jött meg, de persze lejárat előtti nap 18órakor. Várjatok holnap reggelig. Nekem most nincs lejárat. 11.08, 11.29.en lesz legkozelebb nekem, majd decemberben
Igen, ugyanez a cipő. Illetve én hitelkártyára várom, és fordult már elő, hogy telefonos aggódásomra a kártya ügyintéző úgy tájékoztatott, hogy másnap fogják jóváírni. Aznap délután jóváírták. Röviden: A MÁK 99%, hogy kiutalta, a fogadó bank, főleg hitelkártyatársaság szeret rajta ülni.
Ma járt le az október 25-i DKJ-m és még mindig nincs a bankszámlámon. Eddig ilyen nem volt, legkésőbb 9-ig mindig megérkezett Tegnap már láttam hogy eltűnt az esedékes papírok közül. Más is tapasztal ma kiutalási problémát?
A magyar zsákfalu egyelőre még az EU-ban van. Munkaerő hiány is van már évek óta, főleg kétkezi segéd és betanított munkásból. Sose volt annyi lehetőség pénzt keresni ezeknek az embereknek, mint most. Folyamatos kocsisorok járnak az autópályán Nyugat-Európába, sok-sok kelet-európai szegény ember megtalálta már a picit jobb életet, közöttük magyar zsákfalvakból is. Sem én, sem te nem vagyunk mélyszegénység szakértők, csak leírjuk, amit látunk, és következtetünk, mégha nem is ugyanarra. Egyébként a magyar mélyszegénységet soha egyetlen politikai párt sem kezelte normálisan, és ez kivétel nélkül igaz.
"New Yorkban mondta ismerősöm, hogy nézd, itt a szegényeknek már semmi reményük, mert innen már emigrálni se lehet. Zsákfaluból még ott van a segédmunka, ha dolgozni akar, csatlakozik egy brigádhoz." Ezen logika mentén Észak-Korea qrva jó hely, New York meg élhetetlen. Bár nem jártam egyik helyen sem, ezt mégsem gondolnám.
New Yorkban mondta ismerősöm, hogy nézd, itt a szegényeknek már semmi reményük, mert innen már emigrálni se lehet. Zsákfaluból még ott van a segédmunka, ha dolgozni akar, csatlakozik egy brigádhoz. De még a legnagyobb jólétben is van 3-4% munkanélküliség, aki nem képes és/vagy nem akar boldogulni. És ezek nem bonyolult dolgok, csak kb annyi, hogy reggel józanul időben megjelenik, és szépen elvégzi, amit mondanak neki, még értő olvasástudás sem kell hozzá.
Magyar Állampapír tulajok